kuşumun problemi nedir?Çok değişik bir durum

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
merhabalar bu kuşum 1 sene önce bir defa hastalandı sebebini bilmiyorum sonra iyileştirdim.Ama o günden beri farkettiğim bir durum var.Göğsünün sağında oluşan şişlik var.Kuşum hareketli hiçbir sorunu yok ama nedense arada böyle şişlik oluyor ve çok net belli oluyor.Doldurma hayvan gibi kalıp gibi görünüyor.Bu nedendir sizce?Hep bu şekilde değil arada oluyor ve geçiyor                     
[/quote]

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Ayhan bey ilk olarak cevap yazdığınız için teşekkürler.Şuan rahatsız bir durumu yok hareketli ve yemekte yiyor yalnız o şişlik bazen oluyor hergün en az 1 kere görüyorum sanırım yemek yedikten sonra oluyor.Şuan bir sorun yokken tedavi uygulayım mı?kursak mantarı için arada tıksırıyor gibi garip sesler çıkartıyor sanırım oda o şişlikle alakalı ne dersiniz ilerde bir sorunla karşılaşırmıyım?Tedaviye başlayım mı?

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
AYHAN bey ek olarak kursak mantarı bol ekmekten eskı veya bozuk mama tüketiminden oluşuyormuş kuşlarda ben kuşlara hiç ekmek vermem yem olarakta 1 kglik paketlerde versele laga veya deli nature 67 yemini kullanırım 1 sene önce kuşumda kusma ve halsizlik olmuştu flagy isimli eczaneden aldığım ilaçla iyileştirmiştim.Bu ilaç zehirlenme ve bagırsaktaki bozukluklara bakteriler için ne dersiniz kursak mantarımıdır?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kursak mantarı illa bozuk mamadan veya ekmekten olmaz yeminiz de kaliteli olabilir ama bu hastalık kusun mantar olmasına engel değil yemin içindeki tozlar da kursak mantarı yapabiliyor.En kaliteli hemde bile var

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
teşekkürler Onur bey.Şimdi eğer kursak mantarı ise 1 sene önce atlattığımız hastalık bu olabilir evet ama 1 senedir hareketli iştahlı bir sorun yok kusma falan bişey yok şuanda yok sadece işte bazen o resimdeki şekilde bir şişlik oluyor sonradan geçiyor bunun sebebide bu mantardan mı ? Ne yapmam gerekiyor.Eğer bu tehlikeli bir durum ilerde bi sorun yaratır diyorsanız nasıl bir tedavi uygulamalıyım .

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Mikostatin, Suluğu tam doldurmayın 8-10 damla 4 gün. Ardından 3 gün multivitamin 3 gün probiyotik. Hergün taze olarak verin.
Geçmiş olsun.

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Ayhan bey suluğu yarım doldurup mikostatin kullancam 4.günden sonra 3 gün multivitamin ondan sonraki 3 günde probiyotik doğrumudur.Birde kuşumun eşi var napmam lazım ayırmalımıyım?

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
multivitamin eczanede satılan çocuklar için olan multivitaminden alcam iyi diye duymuştum kuşlar içinde probiyotıik olarak ne önerirsiniz genel olarak ücretler pahalı

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Çok teşekkürler Ayhan bey.Kuşu 15 gün önce eşe attım.Eşinden ayırmam gerekir mi?Şuan çiftleşme yok.Eşide bu sudan içse zararı olur mu ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Eşine de geçmiş olma ihtimali var. İkisine de uygulayın.

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Çok teşekkürler.15 günde bulaşmış olabilir diyorsunuz yani vay be baktığımda kuşta arada oluşan şişlik dışında hiçbir sorun yoktu.2 yaşında.Çok teşekkürler Aydın Bey.

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Ayhan bey ilaci ve vitamini aldim ve suluguna koydum 10 damla yarim su dolu sulukta 4 gun ilk olarak ilaca basladim hergun tazeleyip vercem.Cok saolun

youngdede

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
soydan
Bugun mikostatini verdigim son gun yani 4.gun yarindan itibaren multivitamine gecicem suana kadar degisen bisey olmadi hala sislik oluyor bakalim 6 gun sonra tedavi bitince nasil bir degisim olcak