Kuşumun tek gözü kapandı

lorensia

Yeni Üyemiz
Adı
Çağla
Soyadı
Göksu
Öncelikle herkese merhaba. Foruma yeni katıldım. Muhabbet kuşumuzu bu ay aldık ve aldığımız zaman petshop sahibi daha yavru olduğunu söyledi kuşumuz erkek bu arada. Aramız çok iyi eve ve bana alıştı sürekli her gün kafesini yemlik ve suluğunu temizlerim, suyuna vitamin de ekliyorum ve kuş kumu da var. Bu sabaha kadar hiç birşeyi olmayan kuşumun tek gözünün kapalı olduğunu fark etmemle başladı. Petshopa gittim sormak için kuşu götürmedim. Bana bi yere çarpmış olabileceğini bir kaç gün içinde düzelmezse getirin damla damlatalım dedi. Sağ gözü gayet iyi ama sol gözü kızarık gibi ve kapalı bazen açıyo ama sonra kapatıyo acıyo gibi. İnternette çok araştırdım teramiycin merhemi iyi gelir yazıyodu bilmeden belki süreci hızlandırır diye sürdüm ama onuda kaşıdı hep gözünü. Bu önemli bişey midir? Adama kuşumun resmini çekip göstermiştim mantar değil dedi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sağ Gözü:

Sol Gözü:

Teramiycin merhemini sürdükten sonra kaşıdığı için bu gözü bu şekilde duruyo normalde sadece göz kapağı kapalı vaziyette.

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Sayın üye öncelikle geçmiş olsun inşallah düzelir kuşunuz. Sıkıntınıza gelince terramycin kremin çeşitleri var. Beşeri ilaçlarda Göz için olanı ayrı deri için olanı ayrı. Veteriner tedavisi için olanı da var diye biliyorum. Yani kuşun gözüne deri merhemi sürdüyseniz merhem gözü biraz yakmış olabilir. bu yüzden kaşımaya devam edebilir. O yüzden krem göz kremi mi ona dikkat edin derim.  bir de fotoğraf net değil. Kuşunuzun göz çevresinde iltihap benzeri bir şişlik falan varmı ona bakın. Son olarak da şu konular inceleyin. Yardımcı olabilir.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?topic=38776.0

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?topic=21636.0

lorensia

Yeni Üyemiz
Adı
Çağla
Soyadı
Göksu
Teşekkür ederim sabah ki hali bu şekilde, az önce çektim baktığımda gözü açıktı ama arada yine kapatıyo ve göz çevresinde bi sıkıntı yok bana göre bir de siz bakın.

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Öncelikle geçmiş olsun. Kuşunuzdaki hastalık bakteriden kaynaklanan  ornithosis hastalığı ama henüz hastalığın başındasınız ilerlememiş. Tedavisi ornimix tablet dışında merhemle geçebilecek bir hastalık değildir. Ornimix tableti suluğunda kullanarak verebilirsiniz. 3 gün sonra faydasını göreceksiniz. Tekrar geçmiş olsun...
Bu arada ilacı kullanırken kafesten mineral taşı  veya gaga taşı varsa kafesten alın. Kullanım sürecinde mineral vermeyiniz...

lorensia

Yeni Üyemiz
Adı
Çağla
Soyadı
Göksu
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim peki bir şey daha sorabilir miyim.. Bu hastalık neden oluşur sonuçta tek yaşayan bir kuş başka bi kuştan mikrop kapma olayı da yok durduk yere böyle bişey nasıl olur..

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Bu hastalık genelde ilkbahar ve sonbahar aylarında görülür. Tozdan yemden veya sudan bu virüsü kapmış olabilir. Ama korkulacak bir durum yok dediğim ilaç ile kısa sürede hastalığı geçer

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Geçmez, bana sormanıza gerek yok ben size  jastalığın ne olduğunu ilacınıntedavisini söyledim googleden ornitosis hastalığını araştırabilirsiniz

lorensia

Yeni Üyemiz
Adı
Çağla
Soyadı
Göksu
Gözü sanki düzelmiş gibi geldi bana sizcede öyle mi bakarmısınız.

Sağ gözü:

Kızarık olmuş olan göz:

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Bir hafta takip edin kuşunuzu yine eskisi gibi göz kapakçığında şişmeler veya akıntı görülecektir. Veya göz çevresinde kızarıklık görürseniz hastalık halen devam ediyor demektir. Ben üreticiyim aynısı benim başıma geldi. Krem sürdüm, baytril kullandım geçiyor gibi oldu ama sonra tekrar başkadı. En sonunda ornimix kullanarak tümden geçirdim...