Kuşumun tüyleri neden böyle?

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Merhaba değerli üstatlar. Kuşlar bana geleli iki hafta oldu, daha önce dikkat etmemiştim çok fazla ama az önce yıkanınca gördüm ki kanatlarının üst kısmı çıplak kalmış. Kendini yonduğunu yada eşinin bişe yaptığını görmedim hiç. Sizce sebebi ve çözümü ne olabilir.  şimdiden teşekkürler.

http://i.hizliresim.com/kG3N2q.jpg

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yavruyken anne baba yapmışsa bende öyle bir kuş var oradan tüy cikmayabiliyor kuşun birkaç farklı açıdan resmini yuklerseniz yorumu daha kolay oluyor. Ya da hastalık belirtisi olabilir Allah korusun tespit önemli

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Yarın atarım Onur Bey. Eşide, resmini attığım kuşumda durgun biraz, ancak eşinde böyle bir sıkıntı yok. yalnız şunu belirteyim o çıplak yerin altında üstünde yeni tüyler çıkıyor ama elimle alıp baktığımda bi bölümde hiç bir şey yok.

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
7/24 gözetleyemiyoruz ki. Belki sen yokken yolmuştur veya diğeriyle kapışmış olabilirler. Eşler mi yoksa henüz eş olma dönemindemiler? Bu farkedilmiycek gibi bir yer değil eğer üstte denilen şey olsaydı en başından beri olurdu. Mantıklı ama duruma uygun değil. Eğer tekrardan tüylenme başladıysa o kısımda sorun edilcek birşey yok demektir. Başka bir yerinde daha meydana gelirse o zaman ciddi birşey olabilir

Edit : Az önce kendi kuşum için mantar araştırması yaparken gördüm ve probleminiz mantar olabilir çünkü birisi tüylerinde aşırı azalma var, derisi tamamen kelleşti yazmış. Benimkininde tüyleri dökülüyor. Kesin bir cevap gelene kadar bekleyin inşallah yoktur birşeyi

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Yavruyken anne baba yapmışsa bende öyle bir kuş var oradan tüy cikmayabiliyor kuşun birkaç farklı açıdan resmini yuklerseniz yorumu daha kolay oluyor. Ya da hastalık belirtisi olabilir Allah korusun tespit önemli
Üstadım resim yükledim.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Bana hastalık gibi gelmedi anne veya baba küçükken yolmus cikadabilir bir tüy bekleyin çıkmazsa sağlığını etkilemez sorun yaratmaz size böyle satildiysa değişim talebi yapabilirsiniz

EmrahD

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
DEMİRBAŞ
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Bana hastalık gibi gelmedi anne veya baba küçükken yolmus cikadabilir bir tüy bekleyin çıkmazsa sağlığını etkilemez sorun yaratmaz size böyle satildiysa değişim talebi yapabilirsiniz
Hasta olmadıklarını duymak çok güzel. Geri vermek istemiyorum çünkü seviyorum kuşlarını.  Çiftimin  durgunlukları var Onur Bey ne önerirsiniz? yeni Nekton s e başlıycam.