KUŞUMUN YUMURTALIK KISMINDA YUMURTA ŞEKLİNDE BEZE YARDIM

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
arkadaşlar yumurtlayacak diye bekledigim dişi kuşumda yumurta tıkanması sandım ama degil yumurta seklinde beze nasıl bunun üstesinden gele bilirim nasıl bir yol izlemem lazım arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

npoculu

Yeni Üyemiz
Adı
NUH
Soyadı
POÇULU
bilader o kuşa yapacak en iyi şey çiftten ayırıp geniş bir salmanın içerisinde kondisyon kazandırmaktır. Buna da gün içerisinde uçurma egzersizleri yaptırarak yardımcı olabilirsin.ıslanmış ekmek gibi şeyler sakın verme yağı erimeyeceği gibi yağlandırmış olursun.ayrıca kuşun o bölgesine biraz zeytinyağı sür. bezeyi kuşa zarar vermeden egzersizlerden sonra okşar tarzda sıvazla ama sakın çok bastırıp kuşa zarar verme, bu işlemi yapmış olman bezenin dağılmasına yardımcı olacaktır.bütün bunların yani bezenin oluşmasının  sebebi ; kuş yuvada yatarken iyi bakıyorum kuşuma hevesiyle besin depolamış olman yani eline ne geçtiyse kuşa vermen, ki büyük ihtimal ekmek vermişsindir.lütfen yavruya bakmayan dişi kuşa mama veya ekmek vermeyin. eğer bu sebepten değilse kuşun çok yaşlanmış olabilir(yapacak birşey yok). iyi çalışmalar thumbsupbo

NUH (veteriner laborant)

oktay4965837

Takipçi Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
yeniceli
Bence o o çifti ayırman gerekli aynısı başıma geldi.Bir ka. defa vein çinde uçurdum.Beze olan yere zeytin yağ sürdüm üzerine bastırmadan yavaş yavaş sonra kafese bıraktım.Biraz iyice yıkanmış ve sonra kurutulmuş marul verim 5 günde kendine geldi.Şimdi çifte attım bekliyorum.Hayırlısı olur işallah.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Serkan Bey, Muhtemelen dışkılık bölgesindeki şişlik bir tümör (ur) dür. Malesef ilaç tedavisi yoktur; cerrahi çözüm gerektirir.
      Şişlik ilk yumurta gelmeden 7-8 gün önce başlar, yumurtlama döneminde de fark edilebilir, son yumurta geldikten 8-10 gün sonra küçülür ve önceki bölgeye geri döner.
      Benim kuşlarımdan 2 tanesi bu durumda; birinin 4. diğerinin 8. kuluçkası. Oldukça da verimli kuşlar. İyi beslemekten başka yapılabilecek bir şey yok.
      Önerim; müdahale etmeyiniz (Müdahaleler onun durumunu zorlaştırır) Zaten başaramayacağını hissetse üremek istemezdi. Unutmayalım ki; Hasta kuşlar üremez. Çok sayıda sorunsuz kuluçka dönemleri olsun dilerim.

serkan

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
navruz
YILMAZ BEY BU YAĞ BENZERİ BİRŞEYMİ ÜREME ŞANSI VARMI BU KUŞUN İLERDE SİZCE

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bazı kuşlarda üremede engel olabilirken bazılarında üremelerinde herhangi bir sorun yaratmıyor. Tedavisi olmayan bir hastalık