kuşun eş seçimi

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
mereba arkadaşlar

kuşuma eş aldım ama bir türlü alışmıyorlar. dişi kuşu yeni aldım 3 gündür kavga ediyorlar.
erkek kuş ağzıyla yem veriyor dişi kuş alıyor ama diger vakıtlerde dişi kuş çok hırçın erkek kuşumu didekliyor. iyice gocuttu kuşumu biraz daha bekliyeyimmi yoksa kafeslerini ayırayım mı. ayrıca kuşlar birbirine uygunmu erkek kuşum biraz zayıf kalıyor gibi.
(ayrıca dişi kuş 3 günde mürekkep balığı kemiğini çok didekliyor yarısından fazlasını bitirdi kemiğin)

yorumlarınızı bekliyorum. 

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Ağır yaralama olmadıgı sürece ufak tefek vurmalar olur Dişi kuşların çogu hırtçındır :)

Azına yem kustuguna göre anlaşıyorlar demektir az bekleyin Baktınız çok kavga ediyorlar ozaman ayırırsınız

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Ağır yaralama olmadıgı sürece ufak tefek vurmalar olur Dişi kuşların çogu hırtçındır :)

Azına yem kustuguna göre anlaşıyorlar demektir az bekleyin Baktınız çok kavga ediyorlar ozaman ayırırsınız
tünekte kaynana gelin gibi duruyorlar:) belli süresi varmı beklemenin ne kadar bekleyeyim.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Rahmi ÇALIŞ' Alıntı:
tünekte kaynana gelin gibi duruyorlar:) belli süresi varmı beklemenin ne kadar bekleyeyim.
Belli olmaz o ama düzelirler yakında benim dişiyle erkekte başta kavga ettiler şimdi yavruları bile oldu

Erkek biraz yaşca kücük galiba dişiden

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
erkek 8 aylık da dişiyi hiç bilmiyom. dişi kuşu uçurdum sanki biraz hantal gibi uçmakta zorlanıyor.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Dişi kızışmış 1 yaşında vardır ortama alışmasını bekleyin anlaşırlar inşallah

VyS

Takipçi Üyemiz
Adı
Veysel
Soyadı
Delen
bır kaç konuda gorduklerımı soylım sana.1 tane saha kafesın warsa ayrı kafeslere kafeslerı yanyana koyun bırbırınılerını gorsunler1 2hafta  erkegın kafese dısıyı atın

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
Veysel DELEN' Alıntı:
bır kaç konuda gorduklerımı soylım sana.1 tane saha kafesın warsa ayrı kafeslere kafeslerı yanyana koyun bırbırınılerını gorsunler1 2hafta  erkegın kafese dısıyı atın
bunu yapmayı düşünüyom da acaba ilk başka kaç gün aynı kafeste tutmalıyım onu bilmiyom yani ne zaman ayırmalıyım

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
Cihad ERGÜN' Alıntı:
Daha 3 gün olmuş birkaç hafta bekleyin bence eş olurlar.
Suluk tüneğe çok uzak gibi. Tüneği yaklaştırın.
sulukla tünek arası 3 cm yetişiyorlar sıkıntı yok.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşları yavru almak istiyorsanız salmayın. Kuşlar 3 günde hemen alışmayabilir. Erkek kafese yeni gelen kuşu yadırgamıştır. Ama 1hafta içinde kavgalar azalır. (her kuş ara sıra kavga eder.)