KUŞUN FOLLUĞA DEĞİL DE KENARA YUMURTLAMASI_ÇÖZÜMÜ NEDİR. LÜTFEN YARDIM

ersinaksar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ersinaksar.blogspot.com
Adı
ERSİN
Soyadı
AKSAR
JUMBO ÇİFTİN BİR TANESİ YUVARLAK FOLLUK KISMINA DEĞİL DE KENARA DÜZ BİR YERE YUMURTLADI. ELİMLE FOLLUK KISMINA ÇEKTİM KUŞ YİNE KENARA ÇEKTİ. ÇÖZÜM NEDİR NE YAPMAM GEREK.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Yuvalık tabanı kendinden folluklu olanları kullanabilirsiniz. biraz meyilli oldukları için kenara yumurtlama olayı olmuyor.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Ersin AKSAR' Alıntı:
JUMBO ÇİFTİN BİR TANESİ YUVARLAK FOLLUK KISMINA DEĞİL DE KENARA DÜZ BİR YERE YUMURTLADI. ELİMLE FOLLUK KISMINA ÇEKTİM KUŞ YİNE KENARA ÇEKTİ. ÇÖZÜM NEDİR NE YAPMAM GEREK.
Siz ne kadar çekerseniz çekin,yine kendisi istediği yere alacaktır.Folluk yuvalığın giriş deliğine yakınsa ve mümkünse diğer istikamete goğru alın.Mümkün değilse talaş koyabilirsiniz.Bu tarz yuvalıklarla yerinde alma yada kafesi taşıma sureti ile çok oynamayın.Dezavantajlı bir durum.Ancak yapacak şeyler kısıtlı...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Bence bırakın kalsın eğer siz ortaya alırsanız yumurtayı kendi kenara çekmek için yine uğraşacak hatta yumurtayı kırabilecek diğer yumurtalarda geldiğinde zaten hepsi folluğa toplanır

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Sezgin ANIL' Alıntı:
Bence bırakın kalsın eğer siz ortaya alırsanız yumurtayı kendi kenara çekmek için yine uğraşacak hatta yumurtayı kırabilecek diğer yumurtalarda geldiğinde zaten hepsi folluğa toplanır
1

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
kuş kendi bildiğini okur siz ısrarcı olmayın derim...

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
Bencede bırakın.bende bi cift yapıyordu bende ısrarla folluga alıyordum bigun baktım anne benim folluğa  cektiğim yumurtaların 3 unu kenara almış 2 sini alamayınca  zannedersem diyer 3 yumurta sogumasın diye 2 sini feda edip bırakmış yumurtalardasoğumuş.en iyisi talaşla doldur.kaolayca istediği yere alsın.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuş yattıktan sonra ister karada isterse havada yatsın sorun yok yavrular çıkar hayırlı olsun

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
kuşun rahatlıkla yatabileceği bir folluk kısmı yoksa kuş daha rahat edebileceği bir kısma yumurtlar. Sizdekide böyle bir durumdur rahatsız etmeyin

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Benim bir çiftimde ne yaparsam yapayım folluğa almadı yumurtaları.Talaş dahil herşeyi denedim.Köşeye yakın yere çekti deliğin karşısına.Şimdi Yavrularından ilki 20 günlük hala aynı köşede bakıyor yavrulara tüm talaşı kenarlara yığıyor ne yaparsam yapayım nekadar eklersem ekliyeyim.Kısacası o nasıl rahatsa nasıl seviyorsa öle bakıyor yavrularına.Maşallah hepsi sağlıklı işallah öle gider.Çok uğraştım diye yumurtalardan birini almadı follukta bıraktı hatta.En sonunda kırdı attı.