KUŞUN GAGASINDAKİ problem

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
merhaba,

sağlıklı ve çok hareketli olan 1.5 yaşında erkek kuşumda bugün birşey farkettim gasının ön yüzünde 1-2 ml. kahverenginden siyaha dönen bir leke vardı sonra tam kontrolde
alt kagasında da aynı leke olduğunu gördüm ayrıca gagasının sol kenarıda biraz aşınmış gibi geldi aynı siyahlaşma sanki orada da mevcuttu..

iyice kontrol ettim, gagada bitlerin neden olabileceği delinme felan yok, tırnakları felanda sağlıklı, gözünde, kafa tüyleri yada başka bir yeridende başka bir sıkıntı yok gibi.

resim çekme şansım olmadı fotograf makinasının şarjı bitmiş ve şarj makinasını bulamıyorum..  :(

nedir bu hastalıkmı yardımcı olursanız sevinirim.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
kalsiyum ekskliğinden kaynakan bir problem olabilr.
gagada erime kırılma veya enteresan bir uazama varmı.?
kafeste kum veya gataşı kullanıyormusunuz. hangi tür yemle besliyorsunuz.?

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
Habil TANTA' Alıntı:
kalsiyum ekskliğinden kaynakan bir problem olabilr.
gagada erime kırılma veya enteresan bir uazama varmı.?
kafeste kum veya gataşı kullanıyormusunuz. hangi tür yemle besliyorsunuz.?
habil abi, gagada enteresan bir uzama şekil değişikliği yok,
yemleri paket yem ( http://www.petshop.com.tr/product_info.php?products_id=25414&otuz=b889ba156abb90d3d7968b72baf58d02 )

kalsiyum konusunda ise sanmıyorum abi çünkü sürekli suylarında vitamin, kafeslerinde kalamar kemiği var.

erime konusunda ise dediğim gibi üst gaganın sol kenarı hafiften aşınmış gibi.

kuş kumu kullanıyorum,  ayrı bir yemliğe quick paket kum almıştım ondan koymuştum...
kuşun 1 ay evvelki resmi de bu abi, bu resminde de ufakta olsa sanki leke başlamış gibi ama emin değilim
http://g1204.hizliresim.com/w/y/53cvm.jpg

mantarı çağrıştıracak pullanma beyazlama gibi bişeylerde yok aslında

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
bakımında her hangi bir problem yok gibi. eski resimde kuş çok sağlıklı . bir ay içersinde bir anda gagasında bir sıkıntı durumuda yoktur diye düşünüyorum. şu anki halini görsek belki cevap vermek için daha sağlıklı olacaktır.

selamlar saygılar.

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
Habil TANTA' Alıntı:
bakımında her hangi bir problem yok gibi. eski resimde kuş çok sağlıklı . bir ay içersinde bir anda gagasında bir sıkıntı durumuda yoktur diye düşünüyorum. şu anki halini görsek belki cevap vermek için daha sağlıklı olacaktır.

selamlar saygılar.
habil usta,

kuşun resimlerini çekemedim ama uzun süren araştırmalarım sonucunda yabancı bir sitede benim kuştaki lekenin tıpatıp aynısı 2 resim buldum

TEK FARK BENİM KUŞTAKİ LEKE BİRAZ DAHA ÜSTTE VE DAHA KÜÇÜK, AMA EMİN OLUN RENK VE ŞEKİL AYNI GAGA DA.

http://www.birds-online.de/gesundheit/geshaut/fotos/schnabelprellung02.jpg

size zahmet tekrar bi bakarsanız..
selametle..