KUŞUN GÖZ ÇEVRESİNDE NEDEN TÜYLER DÖKÜLÜYOR?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
1 ay önce ist.dan getirdiğim kuşumun yaklaşık 15 gündür göz çevresi resimdeki gibidir.
5-6 gün boyunca günde 1 damla olmak üzere ONADRON göz damlası damlattım. ama geçmedi.
sonra farkettimki başında tüyleri arasında boyu yarım milisantim boyutunda pembe solucana benzer(haşerede olabilir) parazit gördüm ve bit ve pire spreyinden kuşu ve kafesi güzelce sıktım, göz çevresi hala resimdeki gibidir.
sağlığı gayet iyi yem yiyor hareketli v.s.
sizce göz çevresi neden böyle?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
bu sorunun aynısı bendede var inşallah üstadların bir fikri vardır da bizde bilgilenmiş oluruz.benimkide dişi ve 4 tane yavru besliyor yavrulardan sonra olduğu için geçici bişeydir diye düşündüm ama inş ciddi bir sorun değildir.sizede çok geçmiş olsun mert bey.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Erhan KİRET' Alıntı:
bu sorunun aynısı bendede var inşallah üstadların bir fikri vardır da bizde bilgilenmiş oluruz.benimkide dişi ve 4 tane yavru besliyor yavrulardan sonra olduğu için geçici bişeydir diye düşündüm ama inş ciddi bir sorun değildir.sizede çok geçmiş olsun mert bey.
doğrudur sizinki yavrularını beslediği için geçici olan bir durum ama bu kuşun henüz yavrusu veya yumurtası yok.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
hımm yani kesin olarak yavruda olduğu için benimki bu durumda öylemi.teşekkür ederim bilgi için senin kuş içinde inş çok daha bilgili abilerimiz en kısa sürede yardımcı olurlar.bu konuda bildiğim tek şey çimlendirilmiş buğdayın tüylerin daha güzel çıkmasını sağladığı.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
evet sizin kuşunuzun yavrulara baktığı içindir toparlar kendini.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
2.5 saattir bekliyoruz valla hala bişey söyleyen çıkmadı :)
biz yorum yapınca kafandan uydurma diyolar ama bu işleri çooookkkk iyi bilen üstadlar nerdeee hani bu arkadaşımızın sorununa çareee...

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
GÖZ NEZLEZİ İÇİN İLAÇ KULLANDINIZMI TEK GÖZ MANTAR HASTALIĞI KAFESİ DEZENFEKTE EDİN HAVALANDIRMA İYİ OLSUN

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Erhan KİRET' Alıntı:
2.5 saattir bekliyoruz valla hala bişey söyleyen çıkmadı :)
biz yorum yapınca kafandan uydurma diyolar ama bu işleri çooookkkk iyi bilen üstadlar nerdeee hani bu arkadaşımızın sorununa çareee...
  icon_naughty icon_naughty icon_naughty  İnsanlar evde site başında nöbet tutmuyorlar Erhan bey.Nöbetçi kuşcumuz sitemizde henüz mevcut degil.Belkide senin tarzında yorum yapanlardan bıkmışlar,muhatap olmamak için cevap da yazmaktan vazgeçmiş olabilirler.Böyle davranarak ancak siteye ve sorunu olupta yardım bekleyen insanlara zarar verirsiniz.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
valla benim tarzım bu değil aslında bora bey sizin bana verdiğiniz etkiye dönen tepki bu...
benim fikrim sizinle uyuşmuyor olabilir ama bunu daha güzel bir dille anlatabilirdiniz bende biyerlerde yanlış yapıyorsam eğer hem kendimi düzeltmiş olurum hemde kimseye yanlış bilgi vermemiş.siz direk beni uyduran boş konuşan biri haline getirdiniz benim sitemim bu.her neyse ben özürdilerim hayırlı günler...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Göz çevresine iyileşene kadar sabah akşam vazelin sürün. Dökülme sebebi ne olursa olsun faydası olacaktır.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
oky şimdi alıp süreceğim
peki kuş vazelini ayağı ile kaşıyıp sağa sola savurmaz değilmi??
yani razhatsşiz olmazmı?

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
monodoks al eczaneden üç dört gün kullan 1,5 litre suya bir kapsül erit kullan suyu günlük değiştir daha sonra vitamin kullan 

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
teramcyin  krem  kullanmanı onerırım  ben enfeksıyon  sadee benım yuvadakı  yavru  tepelımded  buna benzer bır durum var ama onun gozu  sulanıyor  ve  akmada  var baska  yorumlara  saygı duymakla beraber  teramıcynı  onerırım tekrar

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
MERT BEY SENİN KUŞUN KAFESİNİN ASILDIĞI DUVARI BOYADIM DEMİŞTİN ONDAN OLABİLİR Mİ ACABA DUVARDA KABARMA VAR MI

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Levent ULUCA' Alıntı:
MERT BEY SENİN KUŞUN KAFESİNİN ASILDIĞI DUVARI BOYADIM DEMİŞTİN ONDAN OLABİLİR Mİ ACABA DUVARDA KABARMA VAR MI
yok bu kuşun asılı olduğu yere boya v.s. sürmemiştim:(