Kuşun tüyleri yok yardıma ihtiyacım var

Yakup21

Yeni Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
Kara
Kuşum yaklaşık 3 aylık ve kuyruk ve kanat tüyleri çıkmıyor hep durgun duruyor ve halsızlık var kuşta yardım ederseniz sevinirim

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kuş frençh molt Yakup Bey kuşu bu şekilde aldıysanız aldığınız yere geri verin çünkü tüylere yerleşen parazit yavru muhabbetlerde uçma ve kuyruk tüylerini döktürür.Tekrar uzar paraziti atamzsa bidha döktürür.Bazı tedaviler işe yarar ve kuş eski halini alır ama oldukça yıpratıcı bi süreçtir.

Yakup21

Yeni Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
Kara
Ben bunu almadım benim kuşların yavrusu ne gibi tedaviler uygulanabilir bilgi verebilirmisiniz

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Yakup KARA' Alıntı:
Ben bunu almadım benim kuşların yavrusu ne gibi tedaviler uygulanabilir bilgi verebilirmisiniz
Öncelikle yuvalıkta bu virüs var demektir.Yuvalıklarınızı en geç 3 günde bir temizlemeli ve sağlam bir parazit spreyiyle ilaçlayıp talaşını tazelemelisiniz.Bu parazit kan bitlerinin azması sonucu tüy dibine yerleşir ve tüyü emer bitirir.Yavru durmadan kaşını,düşen tüylerin sapı yarık dibi siyahtır.Ayrıca kuşun kanat uçlarında tüy diplerinde kanamalar olur.Elma sirkesi dmalatılmış banyo verin ve kuşun bulunduğu kafeste hijyen son noktada olsun.Bundan sonra düzenli mamayla kuşgüçlensin.Frenç moltun kesin ilaçlı tedavisi yok ve çeşitleri var bu hafif vaka ve bu kurallara uyduğunızda zmanla geçer iş o prazitin yuvada bulaşmaması hatta önlem olarak yuvalığıda değiştirin derim.