Kuvvetli besleme?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kuvvetli besleme ne zaman faydalı, ne zaman zararlıdır.
(Mamalar, vitaminler, keçi boynuzu gibi baharatlar)

Kuşlar en az 3 aydır bendeler tüy değiştiler ve
Muhabbetlerim neredeyse 1 aydır eşliyorlar ancak, 2 çiftin yumurtalar kafes dibinde gördüm. diğer 2 çiftimde ise hiç yumurta yok.

Ayrıca Zebralarımın yuvalarında 8-10 yumurta var. Tavuk olsalar bu kadar olmaz ancak üstüne yatmıyor kalkıp dolaşıyor.

Bir jumbo karayanak erkek zebram  ise 4 yavru içinde özellikle bir tanesini dört döndürüyor dişiyi yuvalamaya zorluyor diye ayırdım. Şimdi tek dişi 4 yavruya bakıyor. Hatta şımarıklar birbirini besliyor gene anneden mama istiyor.
Yavrular arasında bir tanesi aynı boylar hatta bir tane daha iri bir kardeşi var sürekli diğerlerini besliyor sonra gene kafayı enseyi yere yatırıp anneden besleniyor. Yem pek kıramıyorlar ancak mükkemmel mama yiyorlar. Özellikle yumurta beyazı.
Dikkat ediyorum mamalarda önce yumurta beyazı ve kabuk gidiyor. (Mürekkep vs var kafeslerde)

Aşırı kuvetli bakımdan şüpheleniyorum.
İspinozlarda,Yavru var mecbur mama yapıyorum. Ancak ebebeynler azıyor. Yavru varken yumurtluyor ama yatmıyor veya biriktirip yatacak bilemiyorum.

Zebralar ve bengallerde yavrular kuluçkaya yatarmı? Veya anne yavruları yumurtaya oturtup kendi gezermi?

Muhabbetler mama az yiyor ama sularına kuvvetli şeyler katıyorum o yüzden azıyor ama yatmıyor olabilirmi.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
yumurtanın beyazında protin oranı çok olduğundan sürekli verilmesi halinde kuşlar tekrar yumurtlamaya neden oluyor yavru kuşu yuvadan atmadan tekrar yumurtlayabiliyor. bu tarzda çoğunlukla yumurtalar boş çıkabilir. Hayırlı Üretimler.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Kafesin büyüklüğü kuşların yağlanmasında etkilidir oda yumurtaların boş dolu olmasını etkiler.