Kuyruk atması ve hırıltı

hakan yıldız

Yeni Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yıldız
İyi günler arkadaşlar videodada görüceksiniz kuşumda nefes alırken hırıltı ve kuyruk atması oluyor. Veterinere götürdüm ama kuşlardan anlamadığı belli şırınga içine vitamin verip gönderdi çevremde başkada gösterebileceğim biri yok. Acaba yardımcı olabilirmisiniz? gerçi aşağıda aynı rahatsızlıktan dolayı başlık açılmış ama ordada arkadaş kendisi halletmiş heralde tedavi hakkında bir bilgi yok. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum iyi günler. 

MOV 8785

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
taylan< yada veterinerden taylosin icerikli bir ilac alın yada baytril kullanın.. eger gecmezse aktardan okaliptus yagı alın sabah aksam birer damla agzına damlatın gecmis olsun

hakan yıldız

Yeni Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yıldız
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
taylan< yada veterinerden taylosin icerikli bir ilac alın yada baytril kullanın.. eger gecmezse aktardan okaliptus yagı alın sabah aksam birer damla agzına damlatın gecmis olsun
Çok teşekkür ederim.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ben aynı durumdaki bir kuşumu şu ilaçla tedavi etmiş ve başarılı olmuştum.

Başka bir kuşumuda aynı sorundan dolayı şu ilaçla tedavi etmiştim, buda gayet başarılı olmuştu.

yucellll

Yeni Üyemiz
bugün okaliptüs yağı aldım , kullananlar bir damla ağzına damlatın diyorlardı. bende öyle yaptım ve hayvan bir ara ölecek sandım bayağı kustu sonra sakinleşti. şimdi uyukluyor, takip ediyorum. sanırım biraz ağır geldi. sanırım bende neo-terramcyn kullanacağım.

rammsteın

Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
yazbahar
Kardeş öncelikle geçmiş olsun diyorum.Ben de onbeş gündür buna benzer sorunlarla uğraşıyorum.Bazen bu tür rahatsızlıkları veteriner hekimler de çözemiyorlar.Nedeni kanatlı hayvanlar üzerinde değilde daha ziyade küçük baş ve büyük baş hayvanların tedavisi ile uğraştıklarından uzmanlık alanları bu dalda gelişmekte kanatlı hayvanlar konusunda körelmekteler.Bunu kendileri söyleyemedikleri için de zaman kaybından kuşlarımız maalesef ölmekteler.En doğrusu bulunduğunuz yerde veteriner fakültasi varsa kuşunuzu oraya götürün.Orada kuştan örnek kan ve sıvı alıyorlar.Üç beş kuruş verirsin Tahlil için ama neticeye daha çabuk ulaşırsın.Yoksa o ilacı dene bunu dene benim gibi 15 tane kuşu kaybedersin.Tecrübeler yenilen kazıkların bileşkesi diye boşuna dememişler.Tekrar geçmiş olsun kardeş.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Yücel DİLSİZ' Alıntı:
bugün okaliptüs yağı aldım , kullananlar bir damla ağzına damlatın diyorlardı. bende öyle yaptım ve hayvan bir ara ölecek sandım bayağı kustu sonra sakinleşti. şimdi uyukluyor, takip ediyorum. sanırım biraz ağır geldi. sanırım bende neo-terramcyn kullanacağım.

aynısı bende de oldu. kusuyor ve kafasını deliler gibi sallıyor. normal ilaçları dene, ben kendi cildime bir damla koydum benim cildimi yaktı, kuş için düşünemiyorum.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kronik astım ise kesin tedaviside yoktur , bunuda göz önünde bulundurmak gerekir. İlaç tedavisi ile bir nebze düzelme görülür ancak kısa sürede eski haline geri döner. Kronik değilse tedavisi zor olmaz. Ben denemelerim içinde en faydalısının ORNİMİX olduğu kanaatine vardım.

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
peki hastalığın kronik olup olmadığını nereden anlayabiliriz?

yucellll

Yeni Üyemiz
benim muhabbet 42. gününü bugün dolduruyor yani anlayacağınız daha yavru, gagasındaki siyahlıktan da anlarsınız. soğuk almıştır ya da bronşit gibi birşeydir diye ümit ediyorum. okaliptüs yağını verdikten sonra rahatladı ama açık konuşmak gerekirse o bir damlayı kuşun ağzına damlattıktan sonra gösterdiği tepki çok kötüydü ama 5 gün kadar sadece akşamları deneyeceğim. olmazsa neo terramycin i kullanacağım yada diğer tavsiyeleri. bugün daha iyi ,neşeli umarım hep böyle devam eder. gelişmeleri buraya mutlaka yazacağım. ha birde özellikle şunu söyleyeceğim. okuduğum çoğu yerde insanlar sorunlarını yazmışlar birileri birşeyler tavsiye etmiş sonra konu orada sonlanmış. gelişme ve sonuçları da burda paylaşırsak eminim ki küçük bir veteriner forum olabilir burası. birde videolarla desteklersek olayı süper olur.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Yücel DİLSİZ' Alıntı:
benim muhabbet 42. gününü bugün dolduruyor yani anlayacağınız daha yavru, gagasındaki siyahlıktan da anlarsınız. soğuk almıştır ya da bronşit gibi birşeydir diye ümit ediyorum. okaliptüs yağını verdikten sonra rahatladı ama açık konuşmak gerekirse o bir damlayı kuşun ağzına damlattıktan sonra gösterdiği tepki çok kötüydü ama 5 gün kadar sadece akşamları deneyeceğim. olmazsa neo terramycin i kullanacağım yada diğer tavsiyeleri. bugün daha iyi ,neşeli umarım hep böyle devam eder. gelişmeleri buraya mutlaka yazacağım. ha birde özellikle şunu söyleyeceğim. okuduğum çoğu yerde insanlar sorunlarını yazmışlar birileri birşeyler tavsiye etmiş sonra konu orada sonlanmış. gelişme ve sonuçları da burda paylaşırsak eminim ki küçük bir veteriner forum olabilir burası. birde videolarla desteklersek olayı süper olur.

sonuçları buraya yazarsan çok mutlu olurum.

yucellll

Yeni Üyemiz
yazarım koç ayıpsın. bir arkadaşımda paylaşmıştı okaliptüs yağını cildime damlattım yaktı diye hakkaten öyle okaliptüs yağı hayvancağız için ağır geliyor bilen birkaç kişiye sordum onlarda öyle söyledi. şimdi AVİASTIM aldım düzenli kullanınca bu da işe yarıyormuş. ama bayağı uzun süre kullanmak gerekiyormuş. ufaklık şimdilik fena değil ,hırıltılar devam ediyor beslenmesine dikkat etmek lazım. malum direnç azalıyor. takibe devam ediyoruz gelişmeleri aktaracağım.

gökhan0316

Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
çeliktaş
selamlar yücel usta ; aviastım dozajını nasıl kullanıyorsunuz, teşekkürler ...

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Merhaba arkadaşlar,

Meşhur bir atasözümüz vardır..ÖNCE İĞNEYİ KENDİNE SONRA ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIR derler..

Neticede zaten hasta olan,zor nefes alan bir canlıya zorla ilaç veriyoruz..Verdiğimiz ise OKALİPTÜS yağı..Kuşun ağzının iç hacmini ve bir damla ilacın o hacimdeki yerini düşünün..Kendi ağızımıza oranlarsak yaklaşık yarım çay bardağı yapar..Şimdi hasta olan kuşlarının ağzına okaliptüs yağı damlatan arkadaşlar kendileri yarım çay bardağı okaliptüs yağını içip,eğer ayakta kalabilirlerse lütfen deneyimlerini burada paylaşsınlar.....

Arkadaşlar..Lütfen beslediğimiz,sorumluluğunu aldığımız,beslenmesinden üremesine,yavrularını büyütmesine kadar bize muhtaç olan,gözümüzün içine bakan 20-25 gramlık o minicik canlara iyilik yapacağım diye akla gelmedik işkenceler yapmaktan vazgeçelim..

Biz 50 ye yakın ilaç üretiyoruz ve hepsinin teker teker önce konsantre veya toz haldeyken,sonrada kuşların içeceği dozda sulandırılmış halde tadına bakmışımdır..Önce ben denerim ki nasıl birşey içecekler bileyim..Kendi üretimimiz harici ilaçlarıda denemişimdir..

Uzun lafın kısası..Amerika'yı tekrar tekrar keşfetmeye gerek yok,usta bir üreticinin tecrübesine güvenin ve tavsiye ettiği ilacı kullanın..Aklın yolu birdir,üst solunum yolu hastalıkları bıkmadan,usanmadan uzun bir antibiyotik tedavisi ve birlikte uygun vitamin takviyesi gerektirir..

Sağlıkla kalın..

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Alpay BİLİR' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Meşhur bir atasözümüz vardır..ÖNCE İĞNEYİ KENDİNE SONRA ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIR derler..

Neticede zaten hasta olan,zor nefes alan bir canlıya zorla ilaç veriyoruz..Verdiğimiz ise OKALİPTÜS yağı..Kuşun ağzının iç hacmini ve bir damla ilacın o hacimdeki yerini düşünün..Kendi ağızımıza oranlarsak yaklaşık yarım çay bardağı yapar..Şimdi hasta olan kuşlarının ağzına okaliptüs yağı damlatan arkadaşlar kendileri yarım çay bardağı okaliptüs yağını içip,eğer ayakta kalabilirlerse lütfen deneyimlerini burada paylaşsınlar.....

Arkadaşlar..Lütfen beslediğimiz,sorumluluğunu aldığımız,beslenmesinden üremesine,yavrularını büyütmesine kadar bize muhtaç olan,gözümüzün içine bakan 20-25 gramlık o minicik canlara iyilik yapacağım diye akla gelmedik işkenceler yapmaktan vazgeçelim..

Biz 50 ye yakın ilaç üretiyoruz ve hepsinin teker teker önce konsantre veya toz haldeyken,sonrada kuşların içeceği dozda sulandırılmış halde tadına bakmışımdır..Önce ben denerim ki nasıl birşey içecekler bileyim..Kendi üretimimiz harici ilaçlarıda denemişimdir..

Uzun lafın kısası..Amerika'yı tekrar tekrar keşfetmeye gerek yok,usta bir üreticinin tecrübesine güvenin ve tavsiye ettiği ilacı kullanın..Aklın yolu birdir,üst solunum yolu hastalıkları bıkmadan,usanmadan uzun bir antibiyotik tedavisi ve birlikte uygun vitamin takviyesi gerektirir..

Sağlıkla kalın..