Kuyruk atması ve hırıltı

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bana göre aviastım çok fazla kozmetik bir ilaç...para kazanılmak için icat edilmiş gib. Kuşu ölmeyecek kadar ayakta tutar bu yüzden tavsiye etmem. Okaliptus yağını doğrudan kuşun ağızına damlatılma modasını kim icat etti bilmiyorum ama çok yanlış. Bakın ben okaliptus yağını ürettiğim gaga taşlarında kullanıyorum. Hazırladığım harcı sulandırmak için kullandığım suyun içinde kullanıyorum...o da 5 litre suya 1 damla, siz 1 damlayı kuşun doğrudan ağızına damlatıyorsunuz, çok yanlış. Okaliptüsde bulunan Sineol ve Lisin gibi maddeler aşırı dozda kuşu öldürebilir, ki okaliptüs yağından bahsediyoruz...yani aşırı konsantre okaliptüs.

Alpay abinin dediği gibi Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok, piyasada harika güvercin ilaçları var, ki Alpay abimiz bunları üreten markaların biri sahibi, bu ilaçlardan kullanın kuşlarınız sağlıklarına kavuşsun.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
abilerim okaliptüs yağını ilk kullandığımda hayvan ölecek gibiydi. kafasını deli gibi sallıyor, yemlerini kusuyordu.  söylediklerinize katılıyorum.

1 - ben şimdi okaliptüs yağını kafes tabanına 3-4 damla damlatıyorum, onların nefes alışları rahatlıyor. sizce bu doğru mu dur ?

2- bu sizin önerebileceğiniz güvendiğiniz ilaç var mıdır  ? erkek kuşta  hastalık vardı, şimdi dişiye de geçti. burnunda akıntı ve tıkanıklık var böyle giderse yakında ikiside ölecek dişinin altında 5 yumurtası var.  :(

bu kuşları yaşatmak istiyorum abilerim.  güvendiğiniz bir ilaç adı söyleyin, gidip alayım hemen.

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bana göre aviastım çok fazla kozmetik bir ilaç...para kazanılmak için icat edilmiş gib. Kuşu ölmeyecek kadar ayakta tutar bu yüzden tavsiye etmem. Okaliptus yağını doğrudan kuşun ağızına damlatılma modasını kim icat etti bilmiyorum ama çok yanlış. Bakın ben okaliptus yağını ürettiğim gaga taşlarında kullanıyorum. Hazırladığım harcı sulandırmak için kullandığım suyun içinde kullanıyorum...o da 5 litre suya 1 damla, siz 1 damlayı kuşun doğrudan ağızına damlatıyorsunuz, çok yanlış. Okaliptüsde bulunan Sineol ve Lisin gibi maddeler aşırı dozda kuşu öldürebilir, ki okaliptüs yağından bahsediyoruz...yani aşırı konsantre okaliptüs.

Alpay abinin dediği gibi Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok, piyasada harika güvercin ilaçları var, ki Alpay abimiz bunları üreten markaların biri sahibi, bu ilaçlardan kullanın kuşlarınız sağlıklarına kavuşsun.
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
taylan< yada veterinerden taylosin icerikli bir ilac alın yada baytril kullanın.. eger gecmezse aktardan okaliptus yagı alın sabah aksam birer damla agzına damlatın gecmis olsun
okaliptus icadını bulan Behsat TİĞİZ

yaa bilip bilmeden öneride bulunup ben biliyorum ayaklarına yatanlara harbiden ayar oluyorum kardeşim biliyorsan biliyorsundur bilmiyorsanda sus bari birşey sansınlar sırf burda bilmişlik taslıyacam diye bir çok hobiciye gidip bu yağı aldırıp kuşların sebebi oluyorsunuz burda üreticilerden ziyade bir çok ev hobicisi var aceba düşünüyorum o garibim kuşlara o işkenceyi çektirince gözlerindeki mahsumiyet bakışlarındandamı etkilenmiyorsunuz yazık günah ya değerli arkadaşlar burda her söylenilene inanmayın bakın türkiye genelinde bu kadar vasıflı gerçek üreticiler var mesela selahattin abi var alpay abm var günay hocamız var şahin göngür var telefon numaraları orda emin olun kimse terslemez sizi açın sorun danışın
ama kendisi bile nasıl bir icat olduğunu bilmeden kulaktan duyup burda şov yapmayada gerek yok diyorum 15 gramlık canları var garibim kuşların gözlerindeki mahsumiyetten korkun ve böyle şeylerden uzak durun hobici arkadaşlar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yiğitcan KEKEÇ' Alıntı:
abilerim okaliptüs yağını ilk kullandığımda hayvan ölecek gibiydi. kafasını deli gibi sallıyor, yemlerini kusuyordu.  söylediklerinize katılıyorum.

1 - ben şimdi okaliptüs yağını kafes tabanına 3-4 damla damlatıyorum, onların nefes alışları rahatlıyor. sizce bu doğru mu dur ?

2- bu sizin önerebileceğiniz güvendiğiniz ilaç var mıdır  ? erkek kuşta  hastalık vardı, şimdi dişiye de geçti. burnunda akıntı ve tıkanıklık var böyle giderse yakında ikiside ölecek dişinin altında 5 yumurtası var.  :(

bu kuşları yaşatmak istiyorum abilerim.  güvendiğiniz bir ilaç adı söyleyin, gidip alayım hemen.
illaki okaliptüs yağını kullanmak istersen, bence bir boş camsil şişesi al ve içini iyice yıkadıktan sonra su ile doldur...içine 1 damla okaliptus yağı damlat ve iyice çalkala. Bu solüsyonu kafes temizliği yaptıktan sonra anlattığın amaçla kullanabilirsin...ama 3-4 damla yağı doğrudan damlatmakla sadece o pahalı yağı ziyan ediyorsun.

Esas mevzuya gelelim, bana göre kuşların üst solunum yolu enfeksyonu kaptıkları belli. Bu durumda kullanacağınız ilaçlar da bellidir, yani üst solunum yollarını iyileştirecek ilaç almalısınız. Bunların birçok çeşidi (tavuk, hindi, dana, deve...artık aklına ne gelirse) ve markası var ama en doğru dozaja sahip ilaçlar güvercin için üretilen ilaçlardır. Bu ilaçlar ülkemizde mevcut, örneğin en kolay erişebileceğiniz ilaçlar Sky Usa markasıdır. Bu markanın sahibi ayni zamanda bu forumda da üye, Alpay Bilir abimizi ara ve konu ile ilgili yardım iste. Muhtemelen sana OrniMIX adlı ilacı önerecektir. Nasıl uygulandığı konusunda da seni aydınlatır.

- yoruma ilave -

Hazır hızımı almışken yorumumu biraz daha açmak isterim ki herşey tam olsun. Kuş hastalandığında bu olaya bir bütün olarak bakmanız gerek...yani sadece ilaç vererek kuş hastalıklardan kurtulmaz. Biraz hijyene özen gösterilmesi gerek, temizlik demiyorum...hijyen diyorum. Kafesa ve ekipman gözünüze temiz görünebilir ama hijyenik mi acaba....esas soru bu. Kuş besliyorsanız şunları alışkanlık haline getirin ve üşenmeden yapın...yada kuş beslemeyin. Öncelikle dezenfeksyon kavramını anlamanız gerek, bir nesneyi dezenfekte etmek, onu bakteri, mantar ve virüslerden arındırmak demekdir...biz bunu yapmamız gerekiyor. Yani kafesinizi, suluğu, yemliği, mamalığı, tünekleri...kısaca kafesde bulunan tüm ekipmanların belli aralıklarla güçlü dezenfektanlarla dezenfekte etmeniz gerek. Rahatlıkla bulunan dezenfektanlardan biri Vanodin, 500ml şişesi 23 lira gibi birşey. Bu 500 ml 1-2 kuş besleyen biri için rahatlıkla en az 1 yıl yetecek miktardır. Cİmri olmayın ve kuşlarınıza adam gibi yaşam ortamları sunmak için bunun gibi gerekli malzemeleri alın ve kullanın. En az haftada 1 kez tüm kafes ve ekipmanları önce iyice temizleyin, yıkayın ve ondan sonra dezenfekte edin. Brakın kendi hallerine kurusunlar...bezle silip kurulamayın yoksa oluşan dezenfeksyon film tabakasını da silmiş olursunuz ve bir işe yaramaz.

Dezenfeksyon olayını kavradığınızı var sayarak ilaç olayını anlatmak isterim, heryerden bulduğunuz her ilacı kullanmayın, güvercin ilaçlarını tercih edin. Hastakuşa ilaç uygulama süresi bitince "çok şükür, olay tamamdır" gibi düşünmeyin, düzenli temizlik ve hijyen kuşunuzun tekrar hastalanmasını önleyecektir, ama hijyen olayını sallarsanız verdiğiniz ilaç nekadar kaliteli olursa olsun hastalık mutlaka geri gelecektir.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
illaki okaliptüs yağını kullanmak istersen, bence bir boş camsil şişesi al ve içini iyice yıkadıktan sonra su ile doldur...içine 1 damla okaliptus yağı damlat ve iyice çalkala. Bu solüsyonu kafes temizliği yaptıktan sonra anlattığın amaçla kullanabilirsin...ama 3-4 damla yağı doğrudan damlatmakla sadece o pahalı yağı ziyan ediyorsun.

Esas mevzuya gelelim, bana göre kuşların üst solunum yolu enfeksyonu kaptıkları belli. Bu durumda kullanacağınız ilaçlar da bellidir, yani üst solunum yollarını iyileştirecek ilaç almalısınız. Bunların birçok çeşidi (tavuk, hindi, dana, deve...artık aklına ne gelirse) ve markası var ama en doğru dozaja sahip ilaçlar güvercin için üretilen ilaçlardır. Bu ilaçlar ülkemizde mevcut, örneğin en kolay erişebileceğiniz ilaçlar Sky Usa markasıdır. Bu markanın sahibi ayni zamanda bu forumda da üye, Alpay Bilir abimizi ara ve konu ile ilgili yardım iste. Muhtemelen sana OrniMIX adlı ilacı önerecektir. Nasıl uygulandığı konusunda da seni aydınlatır.

- yoruma ilave -

Hazır hızımı almışken yorumumu biraz daha açmak isterim ki herşey tam olsun. Kuş hastalandığında bu olaya bir bütün olarak bakmanız gerek...yani sadece ilaç vererek kuş hastalıklardan kurtulmaz. Biraz hijyene özen gösterilmesi gerek, temizlik demiyorum...hijyen diyorum. Kafesa ve ekipman gözünüze temiz görünebilir ama hijyenik mi acaba....esas soru bu. Kuş besliyorsanız şunları alışkanlık haline getirin ve üşenmeden yapın...yada kuş beslemeyin. Öncelikle dezenfeksyon kavramını anlamanız gerek, bir nesneyi dezenfekte etmek, onu bakteri, mantar ve virüslerden arındırmak demekdir...biz bunu yapmamız gerekiyor. Yani kafesinizi, suluğu, yemliği, mamalığı, tünekleri...kısaca kafesde bulunan tüm ekipmanların belli aralıklarla güçlü dezenfektanlarla dezenfekte etmeniz gerek. Rahatlıkla bulunan dezenfektanlardan biri Vanodin, 500ml şişesi 23 lira gibi birşey. Bu 500 ml 1-2 kuş besleyen biri için rahatlıkla en az 1 yıl yetecek miktardır. Cİmri olmayın ve kuşlarınıza adam gibi yaşam ortamları sunmak için bunun gibi gerekli malzemeleri alın ve kullanın. En az haftada 1 kez tüm kafes ve ekipmanları önce iyice temizleyin, yıkayın ve ondan sonra dezenfekte edin. Brakın kendi hallerine kurusunlar...bezle silip kurulamayın yoksa oluşan dezenfeksyon film tabakasını da silmiş olursunuz ve bir işe yaramaz.

Dezenfeksyon olayını kavradığınızı var sayarak ilaç olayını anlatmak isterim, heryerden bulduğunuz her ilacı kullanmayın, güvercin ilaçlarını tercih edin. Hastakuşa ilaç uygulama süresi bitince "çok şükür, olay tamamdır" gibi düşünmeyin, düzenli temizlik ve hijyen kuşunuzun tekrar hastalanmasını önleyecektir, ama hijyen olayını sallarsanız verdiğiniz ilaç nekadar kaliteli olursa olsun hastalık mutlaka geri gelecektir.

şu ana kadar senin dediğin bu temizliği yapmadıysam cimrilikten değil, bilmediğimden dolayıdır abi, bunu belirtmek isterim. elimden geldiği kadar bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. ilk çiftim henüz çok tecrübesizim. beni anlayışla karşılayıp, soruma gerçekten tatmin edici bir cevap verdiğin için çok teşekkürler :)

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

- yoruma ilave -

işte benim hocam harbi kuşçudur dediklerine harfiyen uy yanılmazsın.

yucellll

Yeni Üyemiz
şimdi herkes birşeyler yazmış güzel. okaliptüs ağır gelir, çuvaldızı kendine batır, kafesinin temizliği, hayvanının beslenmesi dikkat et falan güzel şeyler. ama herkes bi taş atmış. ben bu işin prof.'u değilim onun için burdayım. okaliptüs dediler kullandık ve 2. gün bıraktım. aviastım dediler kullandık çok kozmetik deniliyor. bi abim çıkmış çuvaldızı kendine batır diyor . e o da doğru söylüyor. Ama kardeşim çare ne dünyanın yazısı var kimse şunu şu oranda kullan diyip yardım etme çabasını göstermiyor. muhabbet kuşu üreticisisin ya da ilaçları üretiyosun, döktürmüşsünde... yazarken ufacık canlı şöyle böyle, bende acıyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama gördüm ki yazan arkadaşlarım konunun çoook dışına çıkmışlar. biz bu konuyu yardım almak için açtık. bilgilisin , tecrübelisin ama ordan taş attıkça ve tecrübeni paylaşmadıkça hiçbir önemi yok. konuyu şöyle bir baştan okuyun bakalım konu ne kadar havada kalmış o zaman anlarsınız.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Yücel DİLSİZ' Alıntı:
şimdi herkes birşeyler yazmış güzel. okaliptüs ağır gelir, çuvaldızı kendine batır, kafesinin temizliği, hayvanının beslenmesi dikkat et falan güzel şeyler. ama herkes bi taş atmış. ben bu işin prof.'u değilim onun için burdayım. okaliptüs dediler kullandık ve 2. gün bıraktım. aviastım dediler kullandık çok kozmetik deniliyor. bi abim çıkmış çuvaldızı kendine batır diyor . e o da doğru söylüyor. Ama kardeşim çare ne dünyanın yazısı var kimse şunu şu oranda kullan diyip yardım etme çabasını göstermiyor. muhabbet kuşu üreticisisin ya da ilaçları üretiyosun, döktürmüşsünde... yazarken ufacık canlı şöyle böyle, bende acıyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama gördüm ki yazan arkadaşlarım konunun çoook dışına çıkmışlar. biz bu konuyu yardım almak için açtık. bilgilisin , tecrübelisin ama ordan taş attıkça ve tecrübeni paylaşmadıkça hiçbir önemi yok. konuyu şöyle bir baştan okuyun bakalım konu ne kadar havada kalmış o zaman anlarsınız.
Sevgili Yücel kardeşim,

Benim veya Günay'ın tecrübelerimizi paylaşmadığımız gibi bir fikre kapılmışsan çoook yanlış yoldasın..

Sen herhalde koskoca forumda sadece bu konuyu baştan sona okudun..Okudun da nasıl okudun o da ayrı..

Zahmet edip ARA butonunu kullanırsan bu hastalık (ÜST SOLUNUM YOLLARI ENFEKSİYONU - ORNITHOSIS) konusunda gerek yardım isteyen arkadaşlarımıza gerekse sadece bu hastalık ile ilgili olarak açtığımız topiklerde kullanılacak ilaçları ve yöntemlerini anlattığımızı hatta ve hatta bu hastalık ile ilgili çok geniş bilgiler verdiğimizi görürsün..

Ayrıca konunu havada kaldığı,kimsenin konu dışına çıktığı falanda yok..Kullanılacak en doğru antibiyotiği de Günay zaten önermiş,illa okaliptüs yağı kullanmak istiyorsanız nasıl ve ne ölçülerde kullanılacağını da anlatmış....

Bence sen bu konuyu bir defa daha baştan sona oku...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yücel DİLSİZ' Alıntı:
Haksız sayılmazsınız, yalnız şunu da kabul etmemiz gerekiyor...bu sitede 7/24 nöbet tutup tüm soruları yanıtlayacak bir ekip yok, yani neredeyse her gün ayni hastalıklarla ilgili en az 2 yeni konu açılıyor ve bizler gibi yardım etmek isteyenler için hep ayni sorulara hep ayni cevapları yazmak artık bir ızrap haline gelmeye başlıyor. Temel olarak tembel bir millet olduğumuz için site içi arama yapıp araştırmak yerine, yeni bir konu başlığı açıp zaten önceden 100 defa sorulmuş bir sorunun cevabını ayağınıza servis edilmesini bekliyorsunuz...bizi yoran bu  :) . Yardıma ihtiyacı olan arkadaşların konularına havada kalan yorumlar yazmak istemiyoruz...kimseden birşey de gizlediğimiz yok.

yucellll

Yeni Üyemiz
merhaba arkadaşlar konuya güncel cevap vermeyeli uzun zaman oldu ama geçte olsa iyi haberler var. videoda da gördüğünüz sıkıntı üzerine veterinere gittim durumu anlattım. küçük bir şırınganın içinde bir karışım hazırladı. içinde vitamin ve antibiyotik karışımı bir ilaç olduğunu söyledi. yarım suluğa sadece bir damla koyacağımı söyledi. ilaç bitene kadar söylenen şekilde kullandım ve bizim ufaklığın hiçbir şeyi kalmadı. ilaçın adını sorduğumda karışım olduğunu söyledi. onun için adını bilmiyorum ama 10 günde ufaklık toparladı.umarım aynı rahatsızlığı yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
bu problem bitti başka problem başladı :)))
bizimki kuyruk tüylerini çıkaramıyor. kuyruk tüyü kibrit çöpü gibi uzuyor, uçları hafif açılıyor görünen tüy kısmı çok sağlıksız ve iç içe ;yani tüy tamamen açılmıyor. bir müddet sonra hayvan kökünden koparıp atıyor. bu olayı 4-5 defa yaşadık. varsa herhangi bir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
ökaliptus yağı uçucu bir yağdır ve özellikle üst solunum yolu rahatsızlıklarında etkilidir.
sıcak veya kaynar suya birkaç damla damlatıp kuşun bulunduğu odada bekletirseniz faydalı olacaktır ve rahat nefes almaya başladığını göreceksiniz.
İçilecek bir yağ değildir.

Aynı kullanım şeklini arada sırada kendinize ve ailenizede yaparsanız faydasını görürsünüz