Kuyruk ve Uzun Kanat Tüyleri Neden Çıkmıyor?

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Bu kuş bana geleli 1 ay oldu. Geldiğinde yeme yeni düşmüştü. Yani şu anda yaklaşık 2-2.5 aylık. Geldiğinde de kuyruk ve kanadın uzun tüyleri yoktu. Çıktı çıkacak diye bir aydır bekliyorum. Ama bir türlü çıkmadı. Kuş da uçamıyor. Acaba yapabilecek birşey var mı? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? :-[

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşunuz tüy hastalıklı İsmail bey.

E

elaziz2316

Guest
    Eğer "frenchmolt" ise demek olujyor ki kuşu elden çıkartacağız. Ya da ilk tüy dökümünü bekleyeceğim. Belki tüy değişiminden sonra düzelir.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
mrb ismail abi bence kuşunuzda TÜY HASTALIĞI falan yok görünüşe göre gayet sağlıklı
ama %90 anne yolmuş olabilir tüylerini aynı şekilde ara sıra bendede çıkıyor bu şekilde
yavrular bol vitamin takviyesi yapıcaz + stresten uzak tutmamız gerekiyor tüy hastalığı olan kuşlarda gördüm ama hiç birisi bukadar parlak tüylü değil mat ve kepekli bir tüy yapısına sahip oluyolar. kuşunuzun tüylerinin çıkmamasının 2, bir nedeni ise abi o bir şekilde düşen tüylerin daha süt tüyü olması tam olarak gelişmemiş olması bence.
benim fikrim bu abi en kısa zamanda iyileşmesi dileği ile

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
ORÇUN AST' Alıntı:
mrb ismail abi bence kuşunuzda TÜY HASTALIĞI falan yok görünüşe göre gayet sağlıklı
ama %90 anne yolmuş olabilir tüylerini aynı şekilde ara sıra bendede çıkıyor bu şekilde
yavrular bol vitamin takviyesi yapıcaz + stresten uzak tutmamız gerekiyor tüy hastalığı olan kuşlarda gördüm ama hiç birisi bukadar parlak tüylü değil mat ve kepekli bir tüy yapısına sahip oluyolar. kuşunuzun tüylerinin çıkmamasının 2, bir nedeni ise abi o bir şekilde düşen tüylerin daha süt tüyü olması tam olarak gelişmemiş olması bence.
benim fikrim bu abi en kısa zamanda iyileşmesi dileği ile
Malesef düşündüğünüz gibi deil Orçun bey...

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
orçun kuş beslediysen bilmen lazım anne yavrunun kanat teleklerini yolmaz yolamaz..genelde ince tüyleri veya kuyrugu yolar.

E

elaziz2316

Guest
    Karar verilmiştir arkadaşlar. Kuş en kısa zamanda alınan yerden değiştirilecektir. Yanıt yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.