levamin 10 kullanımı

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar merhaba.
sitede epey bir araştırma yapmama rağmen levamin 10 kullanımını bulamadım. bir kaç başka sitede var ama emin olmak için sormak istiyorum.
1- kuşuma levamin vermek istiyorum. dozu ve süresi ne kadardır?
2- levamini belirti üzerine mi yoksa koruma amaçlı mı vermeliyim?
3- hafif ishali var. yarın son günü ishal için. bir kaç gün vitamin takviyesi yaptıktan sonra levamin vermek istiyorum. sakıncası varmıdır?
şimdiden teşekkeürler

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
nohut tanesinin yarısı kadar  100 cc suluk için  8 gun ust uste  kullan sonra  1 bekle  4  gün daha devam et ardından kes vitaminle takviye yap...geçmiş olsun  iç parazit ilacıdır ayrıca  ve KESİNLİKLE EŞE ATMADAN ÖNCE  VER

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
karahan kardeş şimdi nette bakarken şöle bir yazı buldum:

''Merhabalar arkadaşlar,levamin-10 iç parazit için güzel bir seçim ve faydalı bir ilaç benimde kuşlarıma uyguladığım bir ilac.Uygulama şekli '''2lt temiz suya''yarım çay kaşığı veya silme çay kaşığı bu oranlar birbirine eşittir.Sürekli silme çay kaşığı veya yarım çay kaşığını karıştırmamamız açısından belirtiyorum yarım çay kaşığı denmesi bence yeterli çünkü aynı ölcek söz konusu.2lt suya ilk dozu verdikten sonra diğer uygulama dozu ''9''gün sonradır.15 gün hem uzun bir zaman hemde ilacın kısa vade de ki faydasını yok eden bir zaman dilimi!Şahsen 9 gün aralıklarla uyguluyorum kullanıyorum ve bu şekilde biliyorum ve bu veterinerimin bana söylediği uygulama şeklidir.
Yılda en az 2 duruma göre de yani hastalık belirtilerine göre de en fazla 4 defa uygulanan bir ilaç ve her uygulandığında koruma amaçlı 2 kür halinde 9 gün aralıklarla uyguluyorum kısacası yıl da toplam 3 kez 3 ve 4 ay arayla 3 kür uyguluyorum benim levamin kullanma şeklim bu bunu veteriner tarafından öğrendiğim için sizlerle paylaşıyorum diğer arkadaşlar da fikir ve bilgi belirtirlerse faydalı olur Ülkemiz de gerçekten ilaç ve kullanımı konusunda çok fazla sıkıntı yaşıyoruz bu konuları daha fazla konuşmamız tecrubeli yetiştiricilerle daha fazla soru cevap şeklide sohbetler etmeliyiz unutmayalım ki ilaç kullanımlarında bir doğru vardır iki tane değil ama görüyoruz kü hepimiz den farklı bir uygulama çıkıyor bunları en aza indirgemek için daha çok bilgi paylaşalım geçmiş olsun iyi zamanlar.''

??? nasıl yapsak

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Paylaşım için teşekkürler. Ilacın kullanımını bende yılda 3-4 defa diye biliyorum ama her seferde kaç gün kullanılır tam bilgim yok

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :'(

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar kusura bakmayın konuyu hortlatıyorum. benim için önemli bir konu. tatmin edici bir cevap almdım