lütfen acil yardım :( anne babasız yavruları beslemek..(video)

eskici

Takipçi Üyemiz
Filmim
merhaba..bu kuşlarımın babası öldü.çok gecmeden sanırım anne de strese girip öldü.anneyi elle beslemek de fayda vermedi bir türlü..şimdi bu iki yavruyla başbaşa kaldım.bu haftanın başında çifthanenin içerisine koyduğum yuvalığa girip uyuyorlardılar şimdi yuvalığı çıkardım iki tane birbirinden yüksek tünek koydum.yaklaşık iki haftadan buyana elle besliyorum.ama büyüdükce şırıngayla beslenmeleri çok zorlaşıyor.kuşlar yaklaşık 32 günlük..bebe biküvisi çocuk maması katkısı(milupa 7tahıllı) ve biraz irmik katarak hergün iki defa besliyorum.ilk hafta bazı günlerde dışkıları çok düzenliydi.fakat çoğu günlerde su şeklinde veya birazdaha ishal şeklinde oluyordu.göğüslerini tuttuğumda hissedilir derecede göğüs kafesleri belli oluyor.oldukca keskin,zayıflıktan da belli oluyor zaten.. kafeslerinin bir kenarında su ve aspur biraz da kabuklu yem var fakat hiç mi hiç ilgili değiller.düzenli ve sağlıklı beslenmeleri için ne yapmam gerekecek.varsa ilaç önerilerinizide yazarsanız çok sevinirim.
teşekkür ederim..

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
izlediğim kadarı ile kuşlar yem kıracak düzeye gelmişler,
bunu sizde farkedebilirsiniz
kuşların popo tüyleri tamamen çıkmışsa ve parmağınızı acıtacak derece ısırıyorsa kuşlar kendi başına yem kırabilir
1. si yeni yeme düşmüş kuşlar için bulunduğu ortama tünek konulmaz
yem tabana serilir ve su da bir kaba koyulup oda tabana konur
kuşları yem kırmaya alıştırmak için tabana dökülen yemin arasına mama da eklenir
ancak izleriğim kadarı ile
sizin kuşlarınız sanırım hasta gibi, yem le alakalı değil....

eskici

Takipçi Üyemiz
ozaman tünekleri çıkarmakla ve yaptığım yumurta mamasını tabana sermekle başlayayım..

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
imkanıız varsa yanlarına bi tane yetişkin kuş koyun ona bakarak herşeyi fazlasıyla öğrenirler

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Yem kırmayı öğrenmesi için ilk etapta beyaz darı ve yulaf karışımı kullanmanız bence daha uygun. Sarı darı, beyaz darıya oranla biraz daha sert. Bir de dikkatimi dışkılarının rengi çekti. Hazırladığınız mamaya keçiboynuzu tozu mu katıyorsunuz? Dışkı renginin kırmız-kahverengi arası olması normal değil bence. Kolay gelsin.

eskici

Takipçi Üyemiz
Abdurrahman KORKMAZ' Alıntı:
.....Bir de dikkatimi dışkılarının rengi çekti. Hazırladığınız mamaya keçiboynuzu tozu mu katıyorsunuz? Dışkı renginin kırmız-kahverengi arası olması normal değil bence. Kolay gelsin.
hayır keçiboynuzu katmadım mamalarına.o benim de dikkatimi çekti.kafes kalörüfer peteğinin yanında olduğu için dışkı aşırı kurumuz ve bu rengi almış diye düşünüyorum.dışkının ilk hali ve renkleri videonun ilk saniyelerinde görülendir.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
ANLADIĞIM KADARIYLA KUŞLAR YETERI KADAR BESLENEMEDIĞI İÇİN VEYA YETERI KADAR KURSAK SUTU ALMADIĞI İÇİN BAYA ZAYIF KALMIŞLAR  VE KURULUK BAŞLAMIŞ. ONCELIKLE TUNEKLERI ÇIKARTIN KUŞLARDAN AK DARI YI KESIN İSALI GECENE KADAR SADECE ASPUR VERIN VE SULARINA DA BITERAL 250 TB İN 4/1 VERİN

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Oncelikle gecmis olsun.bu kuslarin anne babasi sanirim koksidiyoz hastaligindan olmus.yavrulariniz elde yeteri kadar beslenemedigi icin zayiflar sanirim besleme mamasini cok sulandiriyosunuz.yavrularda ilerlememis koksidiyoz var.oncelikle bu yavrulari guclendirmek ve bagirsaklari biraz duzenlemek icin.elle besleme mamasinin icine pirinc unu ve nohut unu ilave edip oyle besleyin.daha hizli yeme dusmeleri icin yeni yem yemeye baslamis bi yavru yanlarina koyarsaniz daha iyi olur.anne babasiz buyudukleri icin yemi bilmiyolar.tunekte duracak kadar gucluyseler uzulmeyin dediklerimi yaparsaniz kuslariniz kurtulur.kuslar yeme dustukten sonra koksidiyoz icin ilac oneririm gecmis olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Size yakin sitedeki uretici dostlarimiz bu yavrularin kurtulmasi icin yeme yeni dusmus bi yavru verirseler geri vermeniz sartiyla makbule gecicek.

eskici

Takipçi Üyemiz
kafes içerisinde tünkler vardı birini tamamen kaldırdım diğer tüneği tabana neredeyse değecek şekilde koydum ki kuşların ayakları dışkı olmasın diye.şimi yemle daha alakalılar.
kuşları bugun daha çok izleme zamanı buldum;araya serpiştirdiğim kabuklu yemleri yemeye calıyorlar bazılarını kırıyorlar bazılarını bırakıyorlar..en azından buda güzel bir başlangıç diye düşünüyorum..inşallah daha iyi olurlar.
Behzat beyin dediği gibi,bana yakın olan sitede ki arkadaşların ödünç bir yavru vermesi.
yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
muhammet bey
dediğim gibi
yeni yeme düşmüş yavruların bulunduğu ortama tunek konulmaz.
aklınızda bulunsun...

eskici

Takipçi Üyemiz
günaydın..
şimdi aktarları dolaştım nohut unu maalesef yok..şimdilik elimdeki malzemelerle beslemeye devam edeceğim..ilginize teşekkür ederim.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Olmadı petshoptan 1veya 2 tane yavru alın, kuşlarınızın cinsiyetine göre karşı cins bir hayvan alın. Büyüdüklerinde aldığınız kuşla birlikte eşede atarsınız.

eskici

Takipçi Üyemiz
merhaba dostlar.

yavrularımı şimdi besledim yine.şırıngayla beslenmeyi pek istemeseler bile mecburuz maalesef.ama o da olmasa pek mümkün görünmüyor yemek yemeleri.dün fark ettim dışkı şekilleri düzelmeye başladı..eskisi gibi sulu değil şimdi.ileride daha da iyi olacağını umut ediyorum.herkese çok teşekkür ederim.

eskici

Takipçi Üyemiz
evhamlıktan değil mert kardeşim.hergün kontrol ediyorum aspuru yiyorlar ama çok az.henüz yem kıramıyorlar.deniyorlar ama..yumurta mamasıyla takviye ediyorum.diğer şırıngayla verdiğim mamayı kestim vermiyorum artık.dışkı renkleri ve şekli daha da düzeldi gibi gözlemlemeye devam ediyorum.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bu bebişlerden biri öldü bugün bir ilaç tavsiye etsenizde diğeri bari yaşasa :((
crying