Lütfen Ananıza,Babanıza evlat acısı yaşatmayın çocuklarınızıda yetim bırakmayın

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ben bir gün bakkaldan 2 paket sigara aldım yanımda bir teyze vardı ve 2 ekmek az bi şeyde peynir alıp boynunu büktü ve deftere yazmasını istedi bi utandım bi sinirlendim kendime lanet olsun dedim attım paketi 4 ay içmedim sonra yine başladım aptallıktan başka bi şey yapmadım.

Dedem bana demiştiki; olum aç kalsan ekmek istemezsin ama sigarasız kalsan gidip istersin, bu böyle kötü bi şey diye bu lafın sırrını bile çok geç anlayabildim.

Son bi şey daha söyleyeyim teşpihte hata olmasın ama sigara verdiğimiz parayı ihtiyacı olana sadaka olarak versek her ay , sevabı ile cennetin kapısıın kırar geçeriz.

komik acı ve gerçek...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Onur TEKEBAŞ' Alıntı:
bende hiç içmedim ama zararını yakından gören biriyim babamın 1995 yılında 2 kalp damarı değişti ve sigarayı bıraktı ama  2005 yılında 2 damarına stent takıldı, 2008 yılındada aort damarı değişti ayaklarına kan gitmediği için tarihini hatırlamıyorum göğüs hizasından iki koltuk altından kasıklarına kadar yapay damar takıldı ayaklarını beslamek için ve  4 senedir yatalak lütfen kendinizi ve ailenizi düşünüyosanız sigara içmeyin içirtmeyin.
büyük geçmiş olsun slm

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Arkadaşlar bu zıkkımı bırakamıyorum deyip,aradan sıyrılmak kolay... Sadece kendimizi kandırıyoruz. Herşey kafada bitiyor. Lütfen önce kafamızda bırakıp sonra fiiliyata çevirelim... Düşünsenize bu illetten dolayı sakat kaldığınızı"elini,kolunuzu,bacağınızı kestiklerini" çocuğuklarınız bu duruma üzülecek ama sanki kazadamı sakatlandı sigara içti kendi etti kendi buldu dediklerini duymak hoş olurmu? Yada karınızın sizi sakat kaldınız diye terk ettiğini düşündünüzmü hiç. Tabi şimdi saçma geliyor yapmazlar etmezler diyowrsunuz ama işin doğru öyle değil. İnsanlar kaza ile başa gelene tahamul edebiliyor ama kendi kendini zehirlenip iş göremez hale gelene aynı gözle bakamıyorlar. Hem kendinizi, hem ailenizi üzmeyin kendinize yeni bir sayfa açın bırakın gitsin,o sizi ve sevdiklerinizi bırakmadan...