(Lütfen bakın)Yumurtalı Kuşun Çiftleşmeye Devam Etmesi?

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Bu iki gündür sorularımla sizleri çok boğdum belki de farkındayım ama acemiliğime verin, üretim  tecrübem hiç yoktu...
Şimdi kuşlarım sırayla kuluçkaya yatıyorlar ama bazen de ikisi birden giriyorlar yuvalığa. İçerden çiftleştiklerindeki gibi sesler geliyordu.
Şimdi yuvalık kapısı yandan açılıyor benim, altta da iki parmak kadar sürgülü kısım var. kapıyla sürgü arasında 1 parmağın yarısı kadar bi boşluk var ordan çok dibine sokulmadan bile gözümü kısınca az buçuk ne olup bittiğini görebiliyorum.

az önce baktım ki sanki erkek dişinin üstüne çıkmaya çalışıyor gibiydi ama göremedim net olarak.

Böyle bir şey mümkün mü? Ve mümkünse bildiğim kadarıyla bu dişi için hiç de iyi bir şey değil zaten çok yorulacak... Üstüste iki kuluçka hiç iyi olmaz. Şimdi benim napmam lazım lütfen bi fikir akıl verin.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Dişi kaçıncı kuluçkasını geçiriyor altlarında yavru varmı varsa kaç yavru büyüttü daha geniş bilgiler verirseniz daha iyi cevaplar alırsınız .

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Ben bundan 8 ay kadar önce dişiyi aldığımda dişi 5-6 aylıktı ve boş yumurta atmış kafesin tabanına, zeki beyden almıştım o söylemişti.
Şimdi bu kadar zamandır birlikteler ilk kuluçkaları bu. Dün akşam 1 tane yumurta geldi durum bu şimdilik :/

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Daha ilk yumurta tabi çiftleşme ye devam edebilirler sıkıntı olmaz rahat olun

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Burda bi topikte okumuştum tekrar tekrar kuluçka yaşanmaması için onları uyarıcı etkiye sahip olabilecek oyuncakları çıkarın vs yazıyordu ben de boncuklu salımcaklarını ve zillerini çıkarayım mı acaba?

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Burda bi topikte okumuştum tekrar tekrar kuluçka yaşanmaması için onları uyarıcı etkiye sahip olabilecek oyuncakları çıkarın vs yazıyordu ben de boncuklu salımcaklarını ve zillerini çıkarayım mı acaba?
tekrar kuşların kuluçkaya yatması ile oyuncakların ilgisi yok ama üretim kuşlarında oyuncak v.s takmasanız iyi olur

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Hamdi KALİ' Alıntı:
tekrar kuşların kuluçkaya yatması ile oyuncakların ilgisi yok ama üretim kuşlarında oyuncak v.s takmasanız iyi olur
Üretim kuşu değil, ben de zaten üretici değilim. Evimizde bakıyoruz 3 çifte. Yani evcil hayvan olarak bakıyoruz damızlık olarak değil. O nedenle bi sürü oyuncakları var kafes içinde ve dışında o nedenle sormuştum. Ama sonra alışkın oldukları ve sevdikleri nesneler olduğu için o oyuncaklar, kaldırmam strese girmelerine neden olur diye düşünüp vazgeçtim.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
çifleşmelerin devam etmesi normal. kuluçka boyunca olacaktır. 10 yumurtada olabilir 2 de olabilir. bunu durdurmanızın tek yeli ayırmak. dişi daha birinci kuluçkayı geçirmiş. sağlıklı beslenme ile bu kuluçkada da yorulmaz sanırım