lütfen cevap verin .s

m. kandemir

Yeni Üyemiz
Adı
Muhammed Talha
Soyadı
Kandemir
kuşlarım kızıştılar, dişi sürekli yuvaya girip yuvayı kemiriyordu. kuşların yerini bi kaç günlüğüne değiştrdim sonra yuvaya girmemeye başladı. yumurtalı mama yapıyorm içine bal karştrıyorm. ballı kraker veriyorm, karpuz, kayısı, şeftali, üzüm gibi meyveler veriyorm. ama  eskisi kadar hareketli değiller ve koyduğm meyvlre ilgi göstrmiyolar. fazla ötmüyolar. ve dişi kuş 3 yaşlarnda erkek ise 1 yaşlarında, sorun olur mu? :eek: 

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Yer değiştirmek yanlış bir durum özellikle kızgınlık döneminde eski yerleri sakin bir yerde ise tekrar oraya koyun yoksa bulunduğu yerde kalsınlar alışırlar ama bu sürede kızgınlıkta geçebilir.

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
3 yaşında bir dişi son üreme dönemlerinde yani çok az yavru alırsınız. Yaklaşık 1 sene sonra üretimden çıkar. Yaşları çiftleşmede sorun olmaz.

salihburakyavas

Takipçi Üyemiz
Yer Değişiminden kaynaklanmıştır büyük İhtimalle. Tekrar eski yerlerine alsanız bile biraz zaman gerekecektir Eski Hallerine dönmeleri diye düşünüyorum. Üstadlar Her Soruna Cevap vermişler zaten.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
+1
S.Burak YAVAŞ' Alıntı:
Yer Değişiminden kaynaklanmıştır büyük İhtimalle. Tekrar eski yerlerine alsanız bile biraz zaman gerekecektir Eski Hallerine dönmeleri diye düşünüyorum. Üstadlar Her Soruna Cevap vermişler zaten.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
cevaplar zaten verilmiş, ama ek olarak ufak bir not düşmek gerekiyor, ballı kraker vermeyin, ballı kraker dediğimiz şey aslında teorik olarak harika bir yem, ama pratik olarak ülkemiz şartlarında (herşeyde sahteciliğe gitmemiz gibi) pek de bu yemi harika kılmıyor. Nedeni ise sadece adı "ballı" olması, aslında yemlerin birbirine yapışması için baldan hariç herşey kullanılıyour...örneğin glükoz gibi. Glükoz kuşlara son derece zararlı, bu nedenle bu krakerleri vermeyin.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
cevaplar zaten verilmiş, ama ek olarak ufak bir not düşmek gerekiyor, ballı kraker vermeyin, ballı kraker dediğimiz şey aslında teorik olarak harika bir yem, ama pratik olarak ülkemiz şartlarında (herşeyde sahteciliğe gitmemiz gibi) pek de bu yemi harika kılmıyor. Nedeni ise sadece adı "ballı" olması, aslında yemlerin birbirine yapışması için baldan hariç herşey kullanılıyour...örneğin glükoz gibi. Glükoz kuşlara son derece zararlı, bu nedenle bu krakerleri vermeyin.
aynen güray beye katılıyorum ve yer değiştirmemenizi öneriyorum kızışmasını ileri tarihe atar :(