lütfen dikkat!!

Pokemon

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Demirci
Benim bi çift kuşum var erkek olanı kur yapmaktan öldü kıçı çok kasılıyo ama çok fazla, geçen hafta kur yaptı yaptı karşılık görmeyince çok fazla bağırdı çağırdı baktığımda kafesin tabanında çökmüş hasta gibi duruyodu bir de baktım ki kıçında kan var dişiyi bile bi çok kez değiştirdim bizim oğlanla hepsi çok iyi anlaştılar ama bir türlü çiftleşmediler. hala poposu kasılıyo yine çok bağırıyo ama çiftleşme yok dişi yuvaya girip girp çıkıyo bir süre sonra kafese girmekten de vazgeçiyor aylardır bu böyle oğlum hasta oldu bu dişiler yüzünden. asıl sorum kanama gören oldu mu?  yada çiftleşsinler diye değişik yöntemler deneyen var mı ? NOT: LÜTFEN HAVUÇ VER MAMA YAP NİJER VER ZAMANA BIRAK GİBİ ŞEYLER YAZMAYIN!

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
anlamadığım nokta erkek kuş öldümü? sen kuşlardan yavru alamadığın için yöntemmi arıyorsun?, ayrıca, mama ,nijer ve zaman üretimin ekmeğidir suyudur bunlar olmazsa olmaz herşeyin fazlası zararlı olduğu gibi onlarında fazlası zarardır.

Pokemon

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Demirci
yok hocam kuş düzeldi çok şükür yavru olsun diye başka bişey arıyorum çünkü aylardır bekliyorum nijer paketleri bitti kilolarca havuç yedirdim bal vs. de tabi

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Abdurrahman DEMİRCİ' Alıntı:
yok hocam kuş düzeldi çok şükür yavru olsun diye başka bişey arıyorum çünkü aylardır bekliyorum nijer paketleri bitti kilolarca havuç yedirdim bal vs. de tabi

Şuanda erkek kuşunuz da problem mi var ?

Çiftleşme olayı sizin istediğiniz zaman değil kuşların kendilerini hazır hissettikleri zaman gerçekleşen bir durumdur.

Mama,nijer,havuç olayları bu süreyi kısaltmaya kuşu zinde ve sağlıklı tutma amaçlıdır.Bunlarda kararında verilmeli aşırıya kaçtığınız an yarardan çok zarar verir hayvanlara...

Ayrıca eğer dişi ile anlaşıyorsa ve çiftleşmedi diye değiştirdiyseniz yazınızdan anladığım kadarı ile çok büyük bir hata yapıp yavru alma sürenizide uzatmışsınız.

Pokemon

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Demirci
erkek kuşda kan filan gördüm şimdi iyi belki bildiğiniz farklı bi yöntem var mıdıdr diye soruyorum

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Abdurrahman DEMİRCİ' Alıntı:
erkek kuşda kan filan gördüm şimdi iyi belki bildiğiniz farklı bi yöntem var mıdıdr diye soruyorum
sana en iyi yöntemi söyleyeyim kuşları yüksek bir yere as ve onları unut 2-3 günde bir yemini suyunu kontrol için rahatsız et.. ayrıca kan olayıda kuş ya kanlı ishal olmuştur yada bir yere sürtünüp yaralamıştır öyle kur yapmaktan kan çıkmaz