Lütfen resime bir bakarmısınız üstadlar...

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Arkadaşlar üstadlar bir kaç tane kuşumda bu hastalıktan var mantar diye şüpheleniyorum yanılıyormuyum aceba bu hastalık nedir nasıl bir tedavi uygulayabilirim şimdiden teşekkürler...

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
MANTAR DEĞİL BU
ECZANEDEN TERRAMYCİN GÖZ MERHEMİ AL SÜR 2 GUNE BIR SEY KALMAZ
HAVALANDIRMAYA DIKKAT

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Murat KARAYEL' Alıntı:
MANTAR DEĞİL BU
ECZANEDEN TERRAMYCİN GÖZ MERHEMİ AL SÜR 2 GUNE BIR SEY KALMAZ
HAVALANDIRMAYA DIKKAT
eminmisiniz arkadaşlar hemen kanaat getirmişsiniz ne olduğuna ve ilaç yazmışsınız kardeş uzun süredir siteye girmiyordum senin için girdim faceden yazınca bi bak diye diğer kuşlarındanda bir kaç resim koyabilirmisin bir kaç derkende kaç kafesin var ve kaç tanede bu şekilde rahatsızlık var bulaşıcı bir şey olabilir mantarın da çeşitleri var göz mantarı felan ....

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
KESİNLİKLE MANTAR DEĞİL HAVALANDIRMAYLA ALAKALIBENIM DE YUMURTADA YATAN BIR DİŞİMDE OLUYORDU DEVAMLI FOLLUGA HAVALANDIRMA DELİKLERİAÇTIM SIKINTI KALMADI
AYNISI ARKADAŞTA DA OLMUŞ TERRAMYCIN HALLEDER MERAK ETMEYIN SİZ

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Tuncay YAKIŞIKLIER' Alıntı:
eminmisiniz arkadaşlar hemen kanaat getirmişsiniz ne olduğuna ve ilaç yazmışsınız kardeş uzun süredir siteye girmiyordum senin için girdim faceden yazınca bi bak diye diğer kuşlarındanda bir kaç resim koyabilirmisin bir kaç derkende kaç kafesin var ve kaç tanede bu şekilde rahatsızlık var bulaşıcı bir şey olabilir mantarın da çeşitleri var göz mantarı felan ....
Bu resimini çektiğim kuş çifte atmış olduğum ve genç olan bir kuşum ama yavruların bulunduğu kafeste 1 tane daha var bu şekilde yaklaşık kafeste 30 tane kadar kuş ile yan yanalar ama diğerlerine bulaşma söz konusu değil. Yani bundan emin oldum. Bu hastalık toplam 3 kuşumda var benim üretim hanem dolap şeklinde bir tanesi bir dolapta bir tanesi başka bir dolapta ve bir taneside yavruların olduğu büyük bir kafeste. Yani bulaşıcı olmadığından eminim. bundan 2 ay önce bir tane kuşta vardı. resimlerini atayım diğer kuşların...

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Ayrıca şunuda özellikle belirteyim ben adanada oturuyorum havalar yaz günü gibi bilen bilir havalandırmayla ilgili kesinlikle sıkıntı yok neredeyse gündüz akşama kadar havalandırma sağlıyorum havaların ılık olmasından dolayı...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Temiz hava,su,yem ve mekan temizliği tam olan hayvan hasta olmaz.Siz düşünün bulun nerede eksik olduğunuzu.Kafes ve hava temizliğinin üzerinde durun derim bende.

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
ornithosis olmuşlar gibi
hipradoksi s kullanabilirsin
rutubet kaynaklı olabilir

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
hocam göz kenarlarının o şekilde olması bir hastalık değil diye biliyorum yavruya yem kusan dişilerde oluyor genelde yine geçiyor geçmiş olsun

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
A.Recep YAMAN' Alıntı:
ornithosis olmuşlar gibi
hipradoksi s kullanabilirsin
rutubet kaynaklı olabilir
katılıyorum.. termycym de iş görür.. ve  yuvalık havalandırma delikleri şart..

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Arkadaşlar yanılarınız için çok teşekkürler. Ama hepsinden önemlisi bulaşıcı bir hastalık olmamasıdır, ilginize ve alakanıza tekrar tekrar teşekkürler...