LÜTFEN YARDIM ACİL.? !!!!!!!!

cacık38

Takipçi Üyemiz
Adı
HALİT
Soyadı
CEVİZ
Mert AYDIN' Alıntı:
Halit bey yuvalığın içi çok kirlenmiş, temizlemenizi öneririm..
tamam kardeş temizleyeli 1 hafta ldu ama temizleyecem kardeş allah izin verirse kafam karıştı valla.
tüy yememmi vitamin eksikssizliğindenmi yoksa fransız tüy dökümümü ....=?

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
bence vitamin özellikle de B ve D vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor anne ve baba ya depomin verin 2.kuluçkada takip edin 3 .kuluçkada da aynı proplem devam ediyorsa damızlıklarınızı ayırın.....

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Halit CEVİZ' Alıntı:
tamam kardeş temizleyeli 1 hafta ldu ama temizleyecem kardeş allah izin verirse kafam karıştı valla.
tüy yememmi vitamin eksikssizliğindenmi yoksa fransız tüy dökümümü ....=?
benim başıma bu güne kadar hiç gelmediği için bilemiyorum, sizde haklısınız arkadaşlarımız ellerinden geldiğince fikirlerini iletiyorlar ve doğal olarak farklı çözümler sunuluyor, ve tabiki sizde ikilemde kalıyorsunuz.
bu ilaçmı, şu ilaçmı derken kuş hem ilaç manyağı oluyor hemde sağlıklıysa bile sonucu ölümle bitebiliyor:(
size söyleyebileceğim tek şey yabancı kuş katmayın kuşlarınız arasına
kendi yavrularınızı büyütün damızlık olarak yani kanı bozmayın, en azından geçmişini ve atasını bildiğiniz kuş olurlar ve tedavisi zor hastalıklara yakalanma riski en asgariye iner..
inşallah tedavi edebilirsiniz geçmiş olsun..

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
yavrunun birtanesinin tüylerini yolmuşlar
eğer değiştirme imkanınız varsa yuvadeğiştirirseniz belki kurtulabilir

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Bana peh hastalık var gibi gelmedi
mineral eksikliği veya anlık stresten dolayı o kuşun bi tüylerini yolmuşlar ve kafayı takmışlar gibi
yuvanın hava almaması çok ışık alması sürekli yuvalığın oynanması temizliğin yapılmaması vs etkenler tetiklemiş olabilir.
ama işin asıl başlangıcı kuşun mineral eksikliği, bu işi ilaçlarla değilde kalıntı burakmayan doğal yöntemlerle çözün derim,
önce çifti yavrular yeme düşünde 15-20 gün ayırın,  standart mamanın yanında maydonoz verin buğday çimlendirmesini çoğaltın kalamara biraz yüklenin inşallah bir daha yaşamazsınız...

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Cihan AYTAN' Alıntı:
Halit bey anne ve babanın kanında fransız tüy hastalığı olma ihtimali yüksek sanırım hastalık taşıyıcı bir çifte sahipsiniz yuvadaki diğer yavruların tüy dengesine bu sorunlu yavru apaçık ortaya çıkıyor.Bu çiftinizden her postada bu tür yavrular çıkacaktır haberiniz olsun  bu tüysüz yavrununda tüylerinin çıkacağından pek umudum yok inşallah yanılıyoruzdur geçmiş olsun ama size tavsiyem bu çiftinizi üretimden alın bence ayrıca yapabileceğiniz bir takım önlemler var yuvayı dezenfekte etmelisiniz yuvaları sık temizlemelisiniz yuva zemini nemli kalmamalı anaçların mama katkısında B vitaminine Ve K vitaminine ağırlık göstermelisiniz
Halit bey bende Cihanla aynı fikirdeyim. bu çifti üretimden alıp hayvan sevgisi olan bir çocuğa yada bi yakınıza hediye edin bence