LÜTFEN YARDIM Anne-Baba kuşta tuhaf davranışlar

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Merhabalar,
Çiftim yumurtlamıştı 4 tane yavru var şu an en büyüğü 30 günlük.
Yavrular yuvalığın deliğinden dışarıya bakıyorlar yuvalık tüneğine çıkıp, daha çok baba ilgileniyor ama son 2 gündür çok tuhaf hareketler yapıyor anne ve baba.
Dişi kafesin bi köşesinden, öbür köşesinde olan erkeğin üstüne uçup onu yere düşürüyor kendisiyle birlikte ve boğuşuyorlar deli gibi. Erkek de yapıyor bunu ama önce dişi başlatıyor.
Dişi inanılmaz derecede asabi, parmağımı yaklaştırınca parmağıma hoplayan kuş elimi kanatarak ısırıyor, tuhaf bi asabi ses çıkartıyor.
Erkek kendisini öpüp kaşıdığı zaman müsade ediyor ve ayak atıyor erkeğe, kabararak öpmeye çalışıyor sanki çiftleşmek istiyor.

Acaba dişi yavruları mı kıskanıyor, yeniden mi çiftleşmek istiyor napmalıyım? Erkeğe veya yavrulara zarar verir mi? Bikaç saat ayrı tutuyorum koyduğumda biraz uslu duruyolar sonra haydaa patırtıya geliyorum ki gene aynı uçan tekmeyi atıyorlar.

Bir de yavrular artık ne zaman yem kırmayı öğrenip yuvalıktan atlıcaklar?

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Anne yavruları baba dan kıskanıyor.Babayı alın.Aksi takdir de ciddi zarar verirler hem birbirlerine hemde yavrulara....

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ANNEYİ AYIR BABA BAKSIN YAVRULARA
YAVRULAR YEM KIRMAYA BAŞLAYINCA TEKRAR  ERKEĞİN YANINA KOYARSIN...

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
işte bu olay benim kuşlarda da çok oluyor, erkeği mi dişiyi mi ayırayım karar veremiyorum, gittiği yere kadar en son bi bakıyorum erkek yada dişinin biri yolunmuş dayak yemiş köşede uyukluyor, dayak yiyen genelde erkek oluyor, benim kuşların şu egoları olmasa çok iyilerde :D başka hiç problemleri yok şükür :D çekemiyorlar birbirlerini :D ben şımarttım ben hep suç bende :D

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Valla bütün gün mahvoldum...

Önce babayı ayırdım ama anne yavruların yüzüne bile bakmıyor dedim bu böyle olmayacak yem kırmayı öğrenemicekler en iyisi anneyi ayırayım babayı yavruların yanına koyayım. Neyse anneyi ayırdım tek kafese koydum, baba yavrularla çok güzel ilgileniyor ama bi yandan da üstüne çıkmaya çalışıyor yavru da gıkını çıkarmıyor. Anne tek durduğu kafesin tellerinden kafasını çıkarmaya çalışıyor falan... Anneyi diğer 4 kuşun olduğu büyük kafese koydum zaten tanışık kuşlar onlarla bi derdi yok orda uslu uslu duruyor.

Üstlerini de örttüm ışığı da açık bıraktım ki yavrular korkmasın.

Teyzemlere davetliydik eve  de falan dönerim inşallah bi iş gelmez başıma...  Ama zannetmiyotum yani anne içerde olduğunda dahi ışığı kapattığım ve üstlerini örttüğümde hiç sesleri çıkmıyordu kaldı ki anne yokken hiç bişi olmaz sanırım.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Eve geldim asayiş berkemal, iki yavrum da atlamışlar yuvalıktan, baba maşallah çok güzel ilgileniyor ama hala kursağıyla besliyor ne zaman yem kırmayı öğretecek? Dal darı asmıştım yavru onu kemiriyordu, çitlemedi ama ilgilendi.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Eve geldim asayiş berkemal, iki yavrum da atlamışlar yuvalıktan, baba maşallah çok güzel ilgileniyor ama hala kursağıyla besliyor ne zaman yem kırmayı öğretecek? Dal darı asmıştım yavru onu kemiriyordu, çitlemedi ama ilgilendi.
kafes tavanına yem dök....

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Kafesim Hagen L02 model, yemlikler zaten kafes tabanında 3 tane büyük yemlik var ama hala inip yem yemediler... Nasıl olcak???