lütfen yardım edin.. (resimli)

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
http://s1309.hizliresim.com/1f/t/t01sq.jpg

üstadlar yavru kuşumu yuvadan ayırmadan önce bir baktım tüneklerde az da olsa kan vardı hemen kusa baktım kanadı kanamış sonra ayırdım bakıma aldım kuşumu ancak kanat alt kısmında ayağa kadar giden kabuk şeklinde resimde de görünen sarı bir olay oluştu kaldırmak istesen kanıyor gibi oda olmuyor anlayacağınız ne yapmam gerekiyor bu sarı kısım kabuk mu yani zamanla insanlardaki gibi düşecek mi?

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
Mert AYDIN' Alıntı:
onur resim çok yakından flu çıkmış belli değil..
mert abi uzaktan çekince belli olmuyor kanat altında zaten bu durum böyle sarı sarı yağ bezesi gibi ama kabuk tutmus gibi duruyor derisi kaldırınca kanıyor ufak bir yeri denedim derisi açılıyor yuvadan almadan önce baktıgımda kanat tüylerinde sorun wardı bu kusu sanrım annesi çekmiş oda kanamıs belki o kısmada yara yaptı bilemiyorum tüyleri cıkmamıstı tek kanadında o kanadınada sıvı yağ sürersen faydası olur dediler sıvı yağ surmustum

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
kurumuş iltihap gibi duruyor, üzerine krem sürebilirsin ama kabuk kısmı kaldırmaya çalışma, aksi takdirde yine kanayıp yara olur, insandaki gibi zamanla iyileşecektir, yapacak çok fazla bir şey yok gibi...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
daha önce hiç böyle birşey görmedim ama bana mantar gibi geldi. Sıvı yağı yerine belli bir süre vazelin krem sörmen daha doğry olur gibi geliyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
resimleri gördüm, ama dediğim gibi daha önce hiç böyle birşey görmedim, tecrubem olmadığı için ne desem yalan olur.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
geçmiş olsun kardeşim.
kuşu çevrende veteriner varsa oraya götür.yoksa şayet normal doktora veya eczaneye gidip resimleri göster sana gerekli ilaçları verir.kuşun bu derisine yag sürme.yarayı yumuşatır dogal olarak derisi kalkar.derisi kalkıncada yara iyileşmez.
acil şifalar dilerim..

bilge arat

Üyemiz
Adı
bilge
Soyadı
arat
Yarayı,ve kurumuş deriye iyi gelen Terramycin diye bir deri merhemi var,hem yumuşatıp hemde iyileştirme özelliği var.Eczanede bulabilirsiniz,geçmiş olsun.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bilge ARAT' Alıntı:
Yarayı,ve kurumuş deriye iyi gelen Terramycin diye bir deri merhemi var,hem yumuşatıp hemde iyileştirme özelliği var.Eczanede bulabilirsiniz,geçmiş olsun.
bence bunu yaparsa kuşun canı fena halde yanacak...sonuçta açık yara var ve o yaraya etki edecek olan oxitetrasicline etkin maddesi var. Terramicin açık yaralarda ve deri enfeksyonlarında insanlarda kullanılıyor, mantar olmuş kuşlarda da kullanılıyor ama bu gibi derin iltihap olan kuşun canını yakar gibi geliyor.

bilge arat

Üyemiz
Adı
bilge
Soyadı
arat
Anne, yavru kuşu çok kötü dövmüştü kafası yara oldu ve kabuk oluştu.Terramycin  kullandım,tamamen iyileşti iz bile kalmadı,onun için tavsiye ettim.Tabiki en iyisi hekime göstermek.

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bence bunu yaparsa kuşun canı fena halde yanacak...sonuçta açık yara var ve o yaraya etki edecek olan oxitetrasicline etkin maddesi var. Terramicin açık yaralarda ve deri enfeksyonlarında insanlarda kullanılıyor, mantar olmuş kuşlarda da kullanılıyor ama bu gibi derin iltihap olan kuşun canını yakar gibi geliyor.
günay abim açık yara yok ilgin için teşekkür ederm

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
Bilge ARAT' Alıntı:
Anne, yavru kuşu çok kötü dövmüştü kafası yara oldu ve kabuk oluştu.Terramycin  kullandım,tamamen iyileşti iz bile kalmadı,onun için tavsiye ettim.Tabiki en iyisi hekime göstermek.
tek merak ettiğim şey kabuk tutması kuşlarda sarı renktemi oluyor..?

bilge arat

Üyemiz
Adı
bilge
Soyadı
arat
Onur ÖZDEMİR' Alıntı:
tek merak ettiğim şey kabuk tutması kuşlarda sarı renktemi oluyor..?
Kabuklaşma önce kahverengi gibi oluyor, daha sonra iyileştikce rengi açılıyor ve yavaş yavaş dökülüyor,inşallah kuşunuz iyileşir.