lütfen yardım edin

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
geçmiş olsun kardeş.petshoplarda satılan mantar ilacı veya herhangi bişey kullandın mı denedin mi?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Mantarlı bölgeye vazelin sürebilirsiniz  Geçmiş olsun

dr_sancar

Takipçi Üyemiz
Adı
sancar
Soyadı
varol
petshop ilacıyla geçmezse ki ilerlemiş geçmez gibi görünüyor eczaneden tyrosid veya travazol krem alıp sür kardeş

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan

B

badem3806

Guest
+1

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Kardeş öncelikle geçmiş olsun bunada şükür nice hastalıklar var. Aynı durum benim kuştada oldu hemde tüm gagasını kaplamıştı önceden farkedememiştim fakat petshoptan bir ilaç aldım ilacı günlük kullandığın zaman 3-4 günde benim kuşun mantarı geçti seninki dahada kısa sürecektir ilacın adı "Deep fix" ayak ve gaga mantarı için yazanı alacaksın bunu almanı tavsiye ederim gagasına peçete ile süreceksin . inşAllah senin kuşta şifa bulur. Kolay gelsin.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
kuşunuzun yanında başka bir kuş varsa mutlaka ayırın ve bütün kafesi ve ekipmanları dezenfekte etmeyi ihmal etmeyin.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
mite adı verilen mikroskobik ölü deri ve diğer canlı artıkları ile beslenen bir tür canlının kuşun gaga,tırnak,tüy,ve deri birleşme noktalarında yuvalanma çabaları sonucunda oluşan ve buradan beslenmeye çalıştıkları için parazit görevi üslenmiş bir grup mikroskobik hayvanın barınağı haline gelmiş kuru mantarımsı ve ölü deri tahribatı yüzünden kazımaya çalıştığınızdada kanamalara sebep lan bir durum iki şekil tedavi uygulanabilir diğer arkadaşların da söyledikleri gibi vazelin kullanıp hava ile teması kesip deriyi yağlandırıp lokal bir tedavide yapabilirsin ivermectin içerikli bir ilacı(vilmectin,ivomec,cedora,avimec) vs.. gibi ilaçlardan ensesindeki tüyleri aralayıp tam kafası ile boynu arasındaki yere deri üzerine bir enjektor yardımı ile bir damla damlatmak koşulu ile kullanıp direk uzun süreli bir tedavide uygulayabilirsin böylelikle iç dış parazitlerinde çoğundan aynı anda kurtulmuş olursun ivermectin tedavisinde hiç bir dışardan müdahahele gerekmeksizin kendiliğinden kuşun kendi hareket ev temizlik çabaları yardımı ile hiç o bölgede o tarz bi durum olmamış gibi kendiliğinden dökülecektir.veya vazelinle sorunlu bölgeyi yağlayıpda döktürebilirsin ama benim tavsiyem diğer yöntemdir çünkü sadece bu sorun değiş diğer parazitlerin de bu belirtileri veren bir hayvanın bünyesinde olduğu kanıtlanmıştır bağırsak kurtları,kan emici kırmızı keneler ve diğer parazitler ivermectin hepsini kuşdan uzak tutacaktır etki yöntemi ise kan ile beslenen bu canlılar için kuşun kanının tadını değiştirip zehir özelliği taşıması suretiyledir ki en kaliteli uygulamadır...kolay gelsin.