lütfen yardım

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
merhaba,çok şükür 4 dolu yumurtadan 1. yavrumuz çıktı....çıktı lakin yine de soracaklarımız bitmiyor maalesef.baba anneyi sanırım kıskanıyor ve yuvada durmasını istemiyor.dün akşam geldi 1. yavrumuz.ara ara anne dışarı çıkıyor sanki "tamam seninle de ilgilenirim kıskanma" der gibi 3-5 dakika dışarıda babayla ilgileniyor.itiş-dalaş oluyor yuva içinde ve kafes içinde sabah gözlemlediğim kadarı ile.yavru canlı kalmış mı diye baktım çok şükür canlı.babanın yavruya herhangi bir müdahalesini görmedim.erkeği ayır diyenler oldu,ama tekrar erkekle baba yuvadalar sakinlik var,ayırmadım.korkum şu anne dışarıda kaldığı sure içinde diğer yumurtaların bozulma ve canlı yavrunun aç kalma ihtimalleri nedir acaba?yumurtalar ne kadar sure anne yatmadan bozulmadan kalabilir,yavru aç kalabilir?
umarım yaradanın verdiği canlara bir şey olmaz.
teşekkür ederim.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
bilgilerinizi paylaşır mısınız?tşk...

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
kavga ediyorlardı erkeği ayırdım mecbur

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Vahap bey erkeği ayırmak en iyisi..
yavru çıktıktan sonra anne sürekli ısıtmalı..ortam sıcak ise bikac saat yavru durur.. daha fazla uzerine an.ne yatip isitmazsa kani sogur ve ölür.. yumurta larda ise olay farklı.. çıkmaya az kalan yumurta sicak yuvada üç beş saatte bile bozulmaz.. ama yeni olmuş yeni damarlanan yunurta yarim saatte bile bozulur.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
58 okunmadan sadece 2 yanıt aldım.yanıtlar için ve bilgisini paylaşmayanlara teşekkür ederim.özcan bey,ilk defa yavru almayı ümitlenen bizim gibiler için bütün gün yanıt beklemek ne zordur.dün akşam ilk yavru çıkmış,3 tane yumurta dolu.ve erkek dişiyi tartaklıyor,acaba yavruya birşey yapar mı erkek,yumurtaları kırar mı korkusuyla sabaha kadar uyuyamamak ne demektir.onları sadece kuş olarak görmüyorum,bir candır onlar.erkeği ayırmak gerekir bilgisini dünden öğrenseydim dün ayırırdım.dişi bugün bayağı tartaklandı çünkü.neyse çok şükür şimdi yavrumuz canlı,anne besliyor ve yatıyor.özcan bey bilginiz 2-3 satırdı ama tüm merakım giderildi.sevgilerle....

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Rica ederim..
Haklısınız..
Bazen o kadar onemli konular göz ardı oluyor ki..
Şahsen ben şu an yeni eve geldim daha yemek dahi yemedim ve ozelden gelen 17 soruya bakmam lazım ?
Bildiğim şeyi paylaşmak hoşuma gidiyo 1700 ileti bu sekilde oldu..
Ama artık gerçekten vakit yetmiyor..
Arkadaşın biri acil yazmış baktım ne zaman yumurta yapar diyor.. ? heralde dedim yumurtlamazsa olecek..
Gerçekten önemli ile önemsiz karışıyor.. önemli de arada kaynıyor..
Cevap verilmeyince küsen ozel den hakeret eden bir sürü kişi var..
Hatta gecen bu forum kadar berbat bi yer yok diyen arkadas baktım hala soru sorup cevap alıyor..
tahminimce döndü dolaştı burdan daha iyisini bulamadı..

Forumumuz gerçekten içerik olarak tektir.. Kıymetini bilelim arkadaşlar..
Biraz araştırma ile her sorunun cevabı çok çok usta insanlardan geçtiğimiz yıllardaki konularda bulunabilir.. Hatta bu şekil benim daha hoşuma gidiyor.. ara butonunda yazıyorum konuyu.. on beş yirmi ayri tarihte tartışma çıkıyor.. hepsini okuyorum yüz ayri kişinin görüşü var orda... kendi basima bi tartip düşünüp hah doğru buymuş diyorum..
Burda konu açıp iki üç beklemekten daha az zaman alıyor..
Saygılar