lütfen yardım

sedat34

Yeni Üyemiz
Adı
sedat
Soyadı
booğa
bir çift muhabbet kuşum var. yaklaşık birbucuk yaşındalar. ve 2ay kadar önce yuvalık taktım. dişi ve erkek çiftleşti.
dişi 6 yumurta yaptı. bu yumurtalardan 2 sinden yavru çıktı. 2. yavrum çıkalı yaklaşık 8 gün oldu. diğer yumurtaların boş olduğunu düşünüyorum. dişi kuluçkadan çıkmıyor. yumurtaları almalımıyım. çünkü dişi az önce yavruluktan kısa bir süreliğine çıktı ve tüneğe kadar uçamadı. çok yorgun olduğunu düşünüyorum va daha fazla zarar görsün istemiyorum.

birde yavrulugun altına talaş kum vb. birşey koymamıştım. yavruluğun içi kirlenmeye başladı. şu an talaş eklesem yada temizlik yapsam sıkıntı çıkarmı ?

yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Yumurtalara telefon flashı ile bakabilirsiniz. Bu içlerinin dolu veya boş olması hakkında fikir verir.

Plastik folluk tavsiye ediyorum her yuvalık için elinizde iki adet bulundurursanız kirlendikçe yavruları birinden diğerine aktarıp hızlı temizlik sağlayabilirsiniz.

Yumurtalar kesin olarak boşsa yuvalığı alıp kuluçkayı sonlandırıp dişiyi dinlendirmeye alabilirsiniz.

Yumurtalar doluysa vitamin, yumurta maması takviyesi yapıyorsanız devam edin yapmıyorsanız bir an önce yapmaya başlayın.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşunuz artık yuvalığı değiştirmek dışında hiçbir değişikliğe aldırmayacaktır. Tek düşüncesi yavrularını beslemektir. Temizlik yapıp talaş ekleyebilirsiniz. Yumurtalarında doluluk kontrolunu yapmalısınız. Boş olan varsa alın ama atmayın saklayın. İlerde lazım olacaktır. Dolu olanları atmayın. Eğer dolu olupta çıkmayanlar çok ise tedavi uygulamak gerekir. Karabenk tedavisi uygulayın. Bunuda diğer kuluçkaya yatmadan önce yapın.
Kuşunuzun şimdiden yorulduğunu düşünmeyin. 4 yavru bile baksa yorulmayacaktır. Hasta olması bunu dışındadır. 3 kuluçkadan önce yuvalığı almayı düşünmeyin bence.

sedat

Yeni Üyemiz
Adı
sedat
Soyadı
özbek
Cevaplar icin cok tesekkurler.

Yavrulari ve anneyi besleme isini neredeyse tamamen baba ustlenmis durumda. Anne yumurtalarin ustune kuluckaya yatmaktansa cikmis olan yavrularin uzerinde . Yumurtalari ise follugun koselerine dagitmis durumda. Yumurta mamasi gun asiri uygulamaktayim. Sulari gun asiri temizlenip icine vitamin eklemeteyim. Kalamar kemigi ve  taze yesillikleri kafesten eksik etmemekteyim.

Umarim yavrularima ve anneye bir zarar gelmez.