lütfen yardımcı olun

silver06

Yeni Üyemiz
Adı
DENİZ
Soyadı
YILMAZ
bi hastalık konusun üstadlara danışmak istiyorum 5 altı ay önce muhabbet kuşu beslemeye basladım bir ay sonra gunduzlerı eşım ve ben çalıştığımı​z için yanlız kalıyor dıye ona es bi muhabbet kuşu aldık yalnız aldığımız kuş hastaydı sonradan farkettık cok uçamıyor ara ara nefes alırken zorlanıo agzını acıp kapatıyordu​.hasta diye geri vermek istemedım sonuçta ben ona evde daha iyi bakarım dedım astım ve soguk algınlığı ilaçları kullandım ama bi gun geldiğimde evegeldiğim​de ölü buldum daha sonra yanlız kalan kuşun yanına bir es daha aldım bu sefer eskı kuşum aynı belirtilei gösteriyord​.veterinere götürdüm.il​aç verdi parazit var dedi boynundan birer hafta arayla bi ilaç damlattı ayrıca su ile bi ilaç karıştırdı sarı bişi onu ver dedi hepsini uyguladım eksisksiz ama bu kuşumda öldü.simdi bi kuşum daha var.oda yıne aynı belirtileri farkettim kuyruğunu sallıyor ve arada hırıldı gibi acayıp sesler cıkarıyor bundan sonra kuşumun ölmesini istemiyorum​.lütfen bana yardımcı olun

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Öncelikle geçmiş olsun. Sizin için üzücü bir durum. Malesef veterinerler kanatlı gurubunda (tavuk ve hindi hariç) eksik kalıyorlar. Veterinere gidin diyeceğiz zaten gitmişsiniz. Anladığım kadarıyla dışkıda ishal yok. Gögüste kuruma ve kuşta kabarma varmı ? Bu tür durumda teshis kolay değil tabiki. Astım ve soğuk algınlığı için bazı ilaçlar kullanmışsınız. Şu an her türlü hastalık olabilir kuşunuzda. CRD, Solunum enfeksiyonu veya kursak paraziti veya mantarı gibi. Ondan size bir şey söylemek zor. Şehrinizde bulunan bir üretici arkadaş kuşunuzu görse belki faydası olur. Tekrar geçmiş olsun.

silver06

Yeni Üyemiz
Adı
DENİZ
Soyadı
YILMAZ
çok teşekkür ederim.ishal yok dediğniz gibi.ama tüyleri kabarıyor soğuk algınlığı olsa birbirine bulaşır mı acaba.bulaşıcı olduğu kesin cunku bie kuş oluyor bi sure sonra diğerinde belirtiler baslıyor.gercekten cok uzuluyorum.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Bu havada soğuk algınlığı olması için kuşun cereyanda kalması gerekir. Öyle bir durum yoktur herhalde. Kuşun kabarması ise, vücut ısısı düştüğü için kuş bunu dengelemeye çalışıyor. Dediğim gibi bulunduğunuz şehirden bir arkadaşla acil irtibata geçin. Şehrinizi belirtin size yardımcı olacak arkadaşlar olacaktır. Geçmiş olsun.

silver06

Yeni Üyemiz
Adı
DENİZ
Soyadı
YILMAZ
ankaradayım.bana yardımcı olabilecek kimse var mı acaba

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
3 kuşunda aynı hastalık belirtilerini gösterip ölmelerinde yanlış giden bi durum var  hepsinde soğuk algınlığı belirtileri var bulundukları yeri gözden geçirin bence

silver06

Yeni Üyemiz
Adı
DENİZ
Soyadı
YILMAZ
ya önceden cam balkona koyuyordum malum bu sıcaklarda hayvanlar sıcaktan rahatsız olur dıe  eve koydum bıde pencereyı acıyorum üst kısımdan .pekı nasıl bır yere yerleşıreyım