Lütfen yardımcı olun

Naula55

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Şah
Arkadaşlar bir tane erkek kuşum var konuşurdu elimize gelirdi omuzumuzda felah gezerdi ağzımızdan yemek yerdi sofraya gelirdi yerlerde gezerdi çoğunu yanına dişi alınca öğrendi fakat o dişinden yavru olduktan sonra yavruyu ve dişi ui vermek zorunda kaldım dişi çok hırçınlaştığı için bizim erkek durmayınca verdiğim dişiyi geri almaya gittim ama kuşu hemen satmıştı bende mecbur yeni bir dişi aldım yanına almaya götürdüğümde iyi anlaştı ama kafesin içindr iyi anlaşamaıyor dişiyle dövmeye çalışıyor dışarı salıncak sorun yok kafesin kapısının açılmasını dört gözle bekleyen kuş kafesten çıkmaz oldu yaptıklarını yapmaz oldu bize hiç gelmemeye başladı kendi kendine konuşan kuş fazla ötememeye başladı sürekli ilgi gösteriyorum ama bi gelişme yok bu kuş benim için çok önemli evin bir ferdi gibi oldu ne yapabilirim bu duruma üzülüyorum kuş için

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Onur bey kuş sizle büyümüş ve yanına bir dişi kuş alınmış ondan yavruları olmuş belirtiğiniz gibi dişi hırçınlaşmış, bunun sebebi stres ev ortamıyla ilgili olabilir, erkek kuşla ilgili olabilir fakat yüksek ihtimal erkeğin tekrar çiftleşmek için yumurta, yavrulara saldırma eylemi olup dişinin de bunu korumak için erkeğe saldırmasından kaynaklanmıştır, durum bu haldeyken konu açsaydınız o dişi kuş ve nice yavruları vardı şuan, tek yapmanız gereken yavrular büyüyene kadar erkeği ayırmaktı. Telaşakapılmak diyelim.

Yeni aldığınız dişiye gelelim birincisi daha yeniler, aldığınız dişi erişkin mi ?
Erişkin var sayıyorum erkek belliki kızgın dişiyi sıkıştırıyor kafes içinde olduğu için kaçacak bir yeri olmadığından dolayı kendini savunmak maksadıyla erkeğe tepki veriyor ve didişiyorlar, en az bir ay zaman tanıyın imkanınız var ise iki kafes kullanıp birine dişiyi bir diğerine erkeyi koyun ve arada 15-20 cm mesafe bırakarak birbirlerini görecek şekilde bırakınız ki alışsınlar daha sonra birleştirirsiniz.

Ben üretim yapmıyacağım eş dolaşsınlar yavru olursa olur diyorsanız ikinci bir kafese gerek yok evin içinde uçsunlar sürekli açık kalsınlar bir birlerine ısınırlar gerisini daha sonra onlar halleder.

Naula55

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Şah
Recep MANAY' Alıntı:
Onur bey kuş sizle büyümüş ve yanına bir dişi kuş alınmış ondan yavruları olmuş belirtiğiniz gibi dişi hırçınlaşmış, bunun sebebi stres ev ortamıyla ilgili olabilir, erkek kuşla ilgili olabilir fakat yüksek ihtimal erkeğin tekrar çiftleşmek için yumurta, yavrulara saldırma eylemi olup dişinin de bunu korumak için erkeğe saldırmasından kaynaklanmıştır, durum bu haldeyken konu açsaydınız o dişi kuş ve nice yavruları vardı şuan, tek yapmanız gereken yavrular büyüyene kadar erkeği ayırmaktı. Telaşakapılmak diyelim.

Yeni aldığınız dişiye gelelim birincisi daha yeniler, aldığınız dişi erişkin mi ?
Erişkin var sayıyorum erkek belliki kızgın dişiyi sıkıştırıyor kafes içinde olduğu için kaçacak bir yeri olmadığından dolayı kendini savunmak maksadıyla erkeğe tepki veriyor ve didişiyorlar, en az bir ay zaman tanıyın imkanınız var ise iki kafes kullanıp birine dişiyi bir diğerine erkeyi koyun ve arada 15-20 cm mesafe bırakarak birbirlerini görecek şekilde bırakınız ki alışsınlar daha sonra birleştirirsiniz.

Ben üretim yapmıyacağım eş dolaşsınlar yavru olursa olur diyorsanız ikinci bir kafese gerek yok evin içinde uçsunlar sürekli açık kalsınlar bir birlerine ısınırlar gerisini daha sonra onlar halleder.
Abi ozamanda açtım ama çok yardımcı olucak bir yorum gelmedi çok düşündüm dişiyi vermek için çözüm bulamadım başka erkeğin aksine dişi tekrar yumurtlamaya başlayınca artık yavruyu istemez oldu 4 yumurtadan 1 yumurta çıktı zaten onuda sürekli dövüyordu yavruyu aynı kafeste diğer bölmeye aldım ordan bile dövdü öyle olunca farklı kafese aldım yavruyu tekrar yumurtluyor diye yuva koydum bu sefer yumurtaları kırdı yuvadan attı erkeğe bile saldırır oldu çok gürültü yapmaya başladı erkeğe de saldırmaya başlayınca kuşçuya verdim baktım erkek durmuyor ertesi gün almaya gittim ama kuşu hemen elinden çıkarmış bende yeni dişi almak için kuşçuya götürdüm orda iyi anlaştı ama dediğim gibi kafeste kavgaya meyilliler ışık kapandığı an erkek sıkıştırıyor bu seferde dövüşüyorlar dişi daha eşe hiç girmemiş erkekten küçük bölmeli kafeste duruyorlar

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Recep beye katılıyorum zamana bırakıp sabretmek lazım neticede alışırlar dahada olmazsa olumsuz olanı değiştirirsiniz kolay gelsin