lutinom HAKKINDA

onur albayrak

Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
albayrak
Öncelikler herkese selam arkadaşlar benim bir dişi albinom var 1.5 yaşında yalnız yaşıyor çünkü erkek kabul ettiremedim :) neyse  bu kuşum nefes alırken burnundan ıslık gibi ses geliyor  birde sağ taraftaki göz çevresinde tüyler seyreldi biraz acaba kuşum hastamı oldu ?

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
resimleri eklerken küçültme yaptın mı ben de resim eklemeye çalışıyorum ama yüklediğiniz dizin dolu diyo

onur albayrak

Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
albayrak
hayır yapmadım hızlı resimden olduğu gibi kopyala yapıştır yaptım forumlar kısmındaki linki ama sadece

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
ben hızlı resm yükle sitesine resmi yükledim forumlar lnkini de kopyaladım nereye yapığtırıcaz peki bunu :)

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Saolasin valla senin konunu da isgal ettim kusura bakma :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bu arada kuş kesinlikle hasta yardımcı olurlar inşallah

onur albayrak

Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
albayrak
işte yanlış yazdım teşekkürler hatırlattığın için nesi var işte onun için yardım lazım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi burundan hırıltı geliyorsa kesinlikle üşütmüş veya ceyranda kalmış şu an hangi koşullarda bakıyorsunuz onu bir yazar mısınız

onur albayrak

Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
albayrak
kuş  cereyanda kalıcak bi yerde değilki peteğe yakın bir yerde duruyor yani  normal kafesinde işte

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
normal kafesinde tmm onu anladım :D kaloriferin yakınındaysa iyi sıcaklık eksik olmasın ve vitamin takviyesi yapın göz için bn bir şey diyemeyeceğim çünkü bir tecrübem yok vitamin olarak deep fix multisol alabilirsiniz petshoplarda sarı küçük bir pakette satılır kuşun suluğunun yarısını suyla doldurun ve 8 damla vitamin damlatın bu vitaminli suyu hergün tazeleyin iyileştiğinde vitamin takviyesini 3 günde 1 e düşürün göz için tecrüesi olanlar bir çözüm söyler ama şimdi bn de forumdan araştırma yapacağım bulduğum şeyleri size aktarırım

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
yanlış hatılamıorsam göz neslesi diye bir şey duymustum muhabbet kuşlarında.....
gözün kenarındaki tüylerin seyrelmesine sebep olurmus ... tehlikeliymiş

Göz neslesi:
Etkilenmiş kuşlarda tipik olarak, gözlerinin etrafında çeşitli derecelerde kabuğumsu kıvamlı oluşumlar görülür. İlerlemiş hallerde, bu büyümeler tamamen gözü örtebilir. Gözler çoğunlukla kırmızımsı, suludur. Konjunktivitli kuşlar ayrıca, ölümle sonuçlanabilen solunum problemlerine de yakalanabilir.
Konjunktivitin nedeni birkaç faktör olabilir; yaralar, bakteriler, mantarlar, ipliksi kurtlar ve tekhücreli canlılar. Her konjunktivit olayında, nedeni tam olarak belirleyebilmek için teşhise yönelik test zorunludur

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Kuşunuz nezle olmuş.Konu ile ilgili tedavi yoöntemini forumdan araştırabilirsiniz.