Maliye tetikte dikkat

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Günay abinin dedikleri tek tek çıkıyor.Geçenlerde 3 arkadaş geldi ne mutlu bana ki manisada şikayet edilen 200 adet üretim hane listesinin 4. sırasındaymışım  vergi konusunda sıkıntılar başladı dikkattt

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
taa güneydoğuya bile bana bile geldiler ama 2 ay oldu daha erken gelmisler.. eger buralara dahi gelmisseler bu iş zorlayaşacak ve sakası yok.. o yuzden ciddi anlamda üretim yapan arkadasların hemen vergiye  tabi olması gerekiyor.. ama bu sektörde bu sekilde daha cok dalavere olacak..

mertsever

Uzman Üyemiz
Adı
MERT
Soyadı
SEVER
Abi bunu biz üreticilerde denetleme yapacaklarına o saygılı arkadaşlar (kibar bir şekilde söyleyeyim) yurt dışından gelen kaçakları önlesinler ilk önce daha dün ankaraya 1000 adet te yakın pakistan ve iran geldi bunuda bana söylediler eee durum böyle olunca kabak bize patlıyor sanırım ama mecliste dayınız varsa birşey olmaz korkmayın.BU yapılan terbiyesizlik bence bu türkiyenin ayıbı bence bence bişeyler yapmalıyız diyorum ben satmadığım kuşa ne vergisi ödeyeceğim hadi satsam zaten fatura kesen kdv si kuşun değerini gececek.ben kaca satacam peki petshopa bu kuşu adamlar zaten 20-25 tl burun kıvırıyor bide kdv girerse.

E

elaziz2316

Guest
      Benim de bir arkadaşım geçen hafta İstanbul'dan çok ucuza pakistan aldı. Fiyat neredeyse yerliye göre yarı yarıya. Bir kısmı zaten yolda telef olmuş. Bir kısmı da çok yakın zamanda telef olacağı muhtemel. Ama bu işin ticaretini yapanlar aldıkları/sattıkları rakamlara bakıyorlar. Başkada birşeye bakmıyorlar. Rabbim sonumuzu hayreylesin.

mertsever

Uzman Üyemiz
Adı
MERT
Soyadı
SEVER
Abi ozaman yapacağımız tek birşey var elindekileri hepsini cıkaracan ben bu işi evime ek gelir olsun diye yapıyorum ticari yönden düşünürsek.Şimdi biz bunu yapamıyackmıyız yetkili arkadaşlar bunlarla ilgili bir yardım veya ne gibi yol izlememiz gerekiyor yardım ederlermi bize.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Antalya da da bir pette evcil hayvan satış belgesi yok diye adamın belgeli bilezikli jakosuna ve bileziksiz cenet ve sevda papaganlarına il müdürlüğü personelleri tarafından 25 gün önce el konulmuş ve hala kuşları iade edilmemiştir...

(Kısacası kontroller artmış ve adamlar neden tutturursa işlem yapıp gidiyorlar)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Farklı bir bakış açısı..
sanırım birde üreticilerin birbirini ihbar etme neticesinde de maliye bir anda damlıyordur.
bu kaçak getirilen kuşları gerekli yerlere ihbar eden oldumu hiç??

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Mert AYDIN' Alıntı:
Farklı bir bakış açısı..
sanırım birde üreticilerin birbirini ihbar etme neticesinde de maliye bir anda damlıyordur.
bu kaçak getirilen kuşları gerekli yerlere ihbar eden oldumu hiç??
Bu aslında bizim elimizde gazete ve görsel basına ilan vererek yerli yabancı muhabbet kuşu (jumbo hariç)arasındaki farkı anlatabilirizbu konuda federasyon ve derneklere büyük iş düşmektedir ben kendi adıma her türlü yardıma hazırım ;)