maliye yönden

balim10

Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
BALIM
arkadaşlar ben 50 çift üreti yapmak istiyorum.fakat bazı arkadaşlar maliye ve tarım müdürlükleri yönünden sıkıntı yaşaya bilirsin dediler.bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.şimdiden teşekkürler.

kamburmelek

Üyemiz
:) mali değil maliye dediğinizi düşünerek sorunuza bilgim dahilinde cevap vermek istiyorum..
bir veteriner hekime düzenli bakımını yaptırmak kaydıyla(bu önemli) ve bu işi satış değil hobi olarak yapıyorum ibaresini ilgili yazıda belirttiğiniz hususta bir dilekçe kaleme alırsanız yasal zeminde herhangi bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum..bunun için başvurulacak kurum neresi açıkçası bilgim yok lakin veteriner kontrollerinin muhakkak olması gerektiğini biliyorum..zira bir işletme değil bunu üretim süreci şeklinde yapısallandırmaya çalışıyorsunuz..amaç bu görünür..ve ileride herhangi bir cezai müeyyide altında kalmazsınız..

Adı
GÖKHAN
Soyadı
SAÇMACI
Mesken mahallinde olmamak kaydıyla(şikayet olmaması için) üretim yapabilirsiniz vergi dairesine gidip üretim yapıyorum diyerek vergi yani kayıt altına giriyorsunuz sonrada orman bölgeye gidip oradan park bahçelere bağlı denetmenlerden üretim yaptığınız yeri gösteriyorsunuz şartlar uygun olursa onay veriyorlar ondan sonra üretime başlıyorsunuz. Üretim yapmıyorum veya hobi amaçlı bakıyorum gibi cevaplar kesinlikle kaideye alınmıyor bir veya iki tane kuş olursa hobi üzerine çıktığında buradan menfaat yani para kazanıldığı için direk ceza işlemleri ve maliye üretimhanenizi resmiyete bağlayıp ceza uyguluyor

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
:Burası türkiye devlet milletden nasıl para yolayımın derdinde  bu devlet 80 küsür yıldır bu zihniyetle yoluna devam ediyor. vergi vergi  vergi  1 nesil vergi ile bitti 2. nesilde ne olur bilmem kanımıza işlemiş vergi vermek

smyrnapc

Yeni Üyemiz
Adı
Ferit
Soyadı
Güç
Ünal Yılmaz arkadaşıma katılmakla birlikte benim bu konuda diyeceğim...
Üretim yapmayı planladığınız yer cadde üstü yani demek istediğim. karşıdan bakılınca direk ticari bir faaliyet şeklinde etrafa yansıyorsa maliye bir gün muhakkak denk gelir ve durumu değerlendirir (tahminimce bir ticari faaliyet var şeklinde) tutanak tutar. Sonrasında vergi açılışı, ruhsatla ilgili veteriner orman bakanlığı vs..
Ama bence sonuçta çok büyük bir ticari faliyet yok ortada ve devlete kolunu kaptırdın mı artık gerisi gelir. Rakamlar yükselir (kuş sayısı+kazanç) ve gerçekten ticari bir durum oluşur o zaman resmi yapmakta doğrusu.
Not : Bu konuyu düşünürken dünyada vergi kavramında lider olduğumuzda aklınızda olsun...

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Gökhan SAÇMACI' Alıntı:
Mesken mahallinde olmamak kaydıyla(şikayet olmaması için) üretim yapabilirsiniz vergi dairesine gidip üretim yapıyorum diyerek vergi yani kayıt altına giriyorsunuz sonrada orman bölgeye gidip oradan park bahçelere bağlı denetmenlerden üretim yaptığınız yeri gösteriyorsunuz şartlar uygun olursa onay veriyorlar ondan sonra üretime başlıyorsunuz. Üretim yapmıyorum veya hobi amaçlı bakıyorum gibi cevaplar kesinlikle kaideye alınmıyor bir veya iki tane kuş olursa hobi üzerine çıktığında buradan menfaat yani para kazanıldığı için direk ceza işlemleri ve maliye üretimhanenizi resmiyete bağlayıp ceza uyguluyor
+1