Mama haftada kaç gün verilmeli ?

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Kuşlarıma günlük hazır mama veriyorum. Havuç ile nemlendirip , 1 çay kaşıgı keçiboynuzu tozu katarak. Haftanın 1 ya da 2 günü boş geçiyorum. Sizce haftada 2-3 kere mi vermeliyim sadece.

Dişi bu şekilde yağlanma yapıp yumurtlama isteğinden vazgeçer mi ? Yoksa aksine kızışır mı ? Mama vermeye başladım başlayalı ceresi daha kahverengi oldu ( hala açık kahve ) ve yuvalığa da arasıra giriyor.

nedir bunun usulü 1 er gün ara ile mi verilmeli , her gün mü yoksa haftada 2 gün felan mı ?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
şuan haftada bir vermen yeterli fazla verdiğin zaman yağlanma yapar ve dişinin çiftleşme isteğini azaltır.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
2 haftaya kadar pek veremiyordum 2 haftadır haftada 4-5 gün verdim. Dişimin ceresi kahverangileşti mama vermeye başlayalı. Bende yağlanır kanısı ile danışmak istedim. Artık haftada 1-2 kez vercem . Kuş formunu koruması için haftada 1-2 kez uçuruyum mu ?

not : yavru almak için uğraşıyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yavru almak için uğraşıyorsanız asla uçurmayın.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tavsiye edilen bu. Kuşlar eğer salınmaya alışırsa dikkatini dışarı yöneltiyor. Bir alıştılar mı sizi görünce dışarı çıkmak için her şeyi yapıyorlar. Çiftleşmek pek umurlarında olmuyor açıkçası.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ben hergün veriyorum ama azar azar kuşlar mama yiyince coşuyor azar azar verirseniz sorun olmaz

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
2-3 günde 1 vermeye karar verdim. benim kuşlar da evde ben yoksam yuvaya fln giriyorlar . ben odada ders çalışıyorsam felan bi tıkırtı olsa dönüp bakıyor dişi :) Benim iş zor bu çiftten ama sabretcem :)