Mama için kuru meyve..

ilkerinside

Yeni Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
taşdelen
Levent Bey,  kururken bozulma tadında değişme olmuyor mu...katkı maddesi vs. birşey kullanmadan direkt resimdeki gibi kesip kurutuyormusunuz..ne kadar süre bekletiyorsunuz

alse

Yeni Üyemiz
Adı
alse
Soyadı
.
Levent ACAR' Alıntı:
Kuruduktan sonra robotta çekip mamamıza ilave edebiliriz.

arkadaşda sormuşda çürüme olayı olmuyormu birde peteğin üstüne koyup kurutmakmı yoksa bir yere serip kurutmakmı daha iyi

Levent ACAR

Uzman Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ACAR
Cihan çoktan kurudu kullanmaya başladım. Mama içine 1 yemek kaşığı atıyorum. :)
Meyvelerin içindeki nem hızlıca çekilirse çürüme, küflenme, bozulma gibi şeyler olmaz arkadaşlar. Ben bunları 2 gün penceresi açık odada sonra 2 saat kadar orta hararetli fırında beklettim. Sonra robottan geçirip 1 saat daha fırında beklettim. Tüm taneler takır takır oldu. Soğuduktan sonra kavanozda muhafaza ediyorum. Güneş görmeyen serin bir yerde..

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Levent Bey,

Ne kadar mamaya veya kaç kuşluk mamaya 1 kaşık atıyorsunuz.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Aynı meyveleri 7-8 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı tuz,4 paket vanilya, 15 yumurta,6 yemek kaşığı şekeri karıştırarak robottan geçirerek kek kıvamına gelince 10 dk dinlendirip fırında pişiriyorum. Daha sonra kurumaya bırakıyorum, normal bir kivamda iken robottan geçirip iyice kurutuyorum. Yumurta,Bebe bisküvisi,  havuç, karahindibag, morlahana, brokoli, bazen ısırgan otu , nane, kekik, bira mayası, fesleğen bir, Bebe mamasi (arı mama), pirinç unu, yoğurt suyu (ev yapımı), irmik, mısır unu ndan oluşan karışıma kivaminca katarak veriyorum.MAMALIKLARI KAZIYORLAR

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
Erol İMECE' Alıntı:
Aynı meyveleri 7-8 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı tuz,4 paket vanilya, 15 yumurta,6 yemek kaşığı şekeri karıştırarak robottan geçirerek kek kıvamına gelince 10 dk dinlendirip fırında pişiriyorum. Daha sonra kurumaya bırakıyorum, normal bir kivamda iken robottan geçirip iyice kurutuyorum. Yumurta,Bebe bisküvisi,  havuç, karahindibag, morlahana, brokoli, bazen ısırgan otu , nane, kekik, bira mayası, fesleğen bir, Bebe mamasi (arı mama), pirinç unu, yoğurt suyu (ev yapımı), irmik, mısır unu ndan oluşan karışıma kivaminca katarak veriyorum.MAMALIKLARI KAZIYORLAR

SM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gözümde canlandıramadım mamayı:D görmek isterim kuşlarla