Mama Karışımım Hakkında Yardım

ibulut

Yeni Üyemiz
Adı
İbrahim
Soyadı
BULUT
Herkese merhabalar benzer konular var ama kendi karışımım hakkında artı ve eksilerini öğrenmek istedim.
Sitedeki tüm bilgileri bir araya toparlayarak yaptığım karışım,
Mısır unu, mısır irmiği, normal irmik, yulaf unu, soya unu, pirinç unu, kepekli buğday unu, çavdar unu, bunların hepsinden 1 er kg katıyorum. Keçi boynuzu tozu, bebe bisküvisi, etimek bunlardanda yarım kg katıyorum. Bu karışımı tamamen karıştırıp nemsiz rutubetsiz ortamda tutuyorum. Mama hazırlıyacağım zaman bu karışıma tuzlama yapar şekilde diyazme 256 (yada bira mayası) kekik, nane katıp yumurta ve havuçla nemlendiriyorum. Muhabbetlerimin yemelerinde ne aşırı yeniyor ne kalıyor ama tüketimleri iyi denebilecek seviyede.
Benim merak ettiğim fazla karışımlı mı olmuş yoksa şunu bunuda katsam daha yararlı olur yada şunu fazla / az katmışım şeklinde bilgi verebilirmisiniz? Şimdiden teşekkürler.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
çok fazla şey katıyorsun bence :D kusabilirler . şaka bir yana bence çok malzeme kullanıyorsun ben sadece yumurta havuç marul ve etimek kullanıyorum gayet yararlı oluyor .yinede sor tabi burda benden çok daha iyi bilen ustalar var. üretimin küçük çaplı mı???

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
hilmi akyldız' Alıntı:
Mısır unu toz haline geldikden bir süre sonra acı tat alır kavrulup verilirse daha yararlı olur
bu fikir buba benzer bir konuda tartışılmış ve böyle bir kannat getirilmişti siz birde mısır irmiği diyorsunuz sakıncalı olabilir kavurmanız gerekebilir
umarım hilmi bey yalnış anlamaz onun fikrini paylaşmak istedim

ibulut

Yeni Üyemiz
Adı
İbrahim
Soyadı
BULUT
30 çift vardı bu ay içinde toplam 80 çifti bulcak gibi bakalım hayırlısı, yazmayı unuttum un türü olanları az kavuruyorum. Yaptığım karışımın Kg maliyeti yumurta havuç hariç 2-2,5 tl gibi bir rakama geliyor.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Sevgili hemşehrim öncelikle aramıza hoşgeldin.Mama tarifini ben beğendim.Bende mama içeriğinin geniş tutulmasından yanayım.Fakat bira mayasını yumurtadaki kuşlara verme kuşları kızıştırıyor.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
güzel bi karışım olmuş buna ek olarak çeşitli meyve sebze katabilirsin