Mama konusu

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Mama konusunda sütlü ürünler kullanımına neden tecrübeli bilgili olarak forumda tanıdığımız üretici arkadaşların cevabı yok çok merak ediyorum. Değerli rant ve kandırmaca forumu üyesi arkadaşlar. Bu sütlü ürünlerin sebep olduğu kursak mantarı ve akabinde karşımıza çıkan kurumanın kesin ilacını mamayı nasıl vermem gerekir konusundapaylaştım. baktım cevap yok yeni konu açtım.

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Haklısınız erol bey. Ben şahsen unlu hazır mamüller kullanmıyorum önermiyorum. kesinlikle buğday aspur, Darı ve maş fasulyesi çimlemesi kullanılmalı. Mama olarak da havuç ve yumurta yeter. Bu besinlerde kesinlikle günlük verilmeli. Dondurulmuş gıdalar kullanılmamalı. Paketli ürünlerin hepsi katkı içeriyor. Hatta bazı paketli bakliyat ürünleri bile güve yapmasın diye koruyucular içeriyor. Ayrıca kafes temizliği bence yoğun kıvamlı çamaşır suyu kullanılarak silinmemeli. Yine yemlik ve suluklar bu kimyasallarla yıkanmamalı. Jel kıvamlı temizlik ürünleri kafes tellerinde kalabilir. Çünkü domestos gibi çamaşır suyu katkılı ürünler su ile zor arınır. Lütfen bakteri üremesin diye kuşları zehirleme riskini kimse göze almasın. Elma sirkesi su ile seyreltilip kullanılmalı. Hem gıda yıkama da hemde temizlikte en iyi dezenfektan sirkeli su.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Şöyle hesaplayalım isterseniz. Her şehirde kurumadan veya  ishalden günde 30 kuş ölüyormudur. Bana  göre  daha fazladır da. 81 ilde ne yapar. 30*81=2430 ilçeleri hesaplamadık.ayda ne yapar30*2430=72900 Bu kuşlar  kimden yenilenecek(hiç bir  zaman mjhabbet kuşu seven kafesini boş bırakmaz) petshop tan petshop a kuşu  kim verecek 300-500 çiftle üretim yapan üretici(toptan). Bizim gibi 40-50 çift ile üretim yapanların ürettiği yavrular af  buyurun devede kulak ama demekki üretmememiz lazım. Hadi biz  biraz araştırıyoruz,  bu  zamana kadar bir bilgi  birikimimiz  var. Evinde hobi amaçlı kimse üretmeyecek üretse de bu gibi sorunlardan gına gelecek ve kafesi ezecek. Ben bu forumdan  bunu anlıyorum.yanlışsa birisi çıksın yanlış desin.!!!!!!

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Erol dostum senin hayal ettiğin gibi bir dünya olsa dünyadaki en çok ciro yapan sektör ilaç sektörü olmazdı :)

Bize düşen sorumluluk herkese doğruyu söylemeye çalışmak, her geçen gün daha doğru daha iyi kaynaklardan araştırma yapmak. 1 kişi 1 kişidir.

daha 6 aylıkken eşe atılıp 4 senede 20-25 ağız yavru verip ölen kuş üreticiler için ideal kuştur. Bir de ölmeden önce yumurtalı takım diye satarsa süper .

Kuşlar belli bir dönemden sonra üreyeyemiyor ve 13-15 yaşına kadar yaşayan sağlıklı kuşlara ihtiyacı yok üreticilerin. Bu da acı ve üzücü gerçek. ! (İnsanlığını kaybetmek de diyebiliriz)

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Erol İMECE' Alıntı:
Şöyle hesaplayalım isterseniz. Her şehirde kurumadan veya  ishalden günde 30 kuş ölüyormudur. Bana  göre  daha fazladır da. 81 ilde ne yapar. 30*81=2430 ilçeleri hesaplamadık.ayda ne yapar30*2430=72900 Bu kuşlar  kimden yenilenecek(hiç bir  zaman mjhabbet kuşu seven kafesini boş bırakmaz) petshop tan petshop a kuşu  kim verecek 300-500 çiftle üretim yapan üretici(toptan). Bizim gibi 40-50 çift ile üretim yapanların ürettiği yavrular af  buyurun devede kulak ama demekki üretmememiz lazım. Hadi biz  biraz araştırıyoruz,  bu  zamana kadar bir bilgi  birikimimiz  var. Evinde hobi amaçlı kimse üretmeyecek üretse de bu gibi sorunlardan gına gelecek ve kafesi ezecek. Ben bu forumdan  bunu anlıyorum.yanlışsa birisi çıksın yanlış desin.!!!!!!
yanlış Hesap yapmışız hemde misli ile çünkü bugün Eskişehir esnaf sarayı altındaki petshop lara uğradım ve bir sorguladım günde kaç kuş telef oluyor diye 18-20 dükkanda günlük  ortalama 25-30 kuş daha diğer taraflardaki petshop lar hariç bir 20 kadar da onlar vardır herhalde Eskişehir de yani bizim yaptığımız 72900 hesabı çok çok yanlış. Evlerde ölenleri siz düşünün ben diyorum ki şehir başına günlük 150 kuş telef varın hesabı ve rantı siz hesaplayın.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Hiç hesaplamayın dudağınız uçuklar. Birde çıkan hesabı toptan üzerinden 15-17 tl ile çarparsanız aklınız şaşar. Boşverin ama kuşlarınıza süt ve mamülü vermeyin. Bazıları  boş vermeyip insan yanıltarak malı götürüyor gerçi de

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Erol bey o hesaplara girerseniz işin içinden çıkamazsınız. Çünkü yeme yeni düşmüş darı kıramayan yavruları satan insanlara denk geliyoruz forumda. Ne yedireyimde ölmesin diye çabalayan insanları görüyoruz

Süt ürünleri konusunda da sütten olan ve kuşlara faydası olan tek şey yoğurt suyudur o da mayalandığından sütlükten çıkmıştır zaten. hatta bağırsak dostu bakteriler üretir ve sindirim düzenleyici olarak kullanılır.  Fakat burda önemli olan ev yogurdunun suyu. Hazır yoğurtlar süt tozu içerir. Ve çoğu sulanmaz.  Ev yoğurdu yapan bir anneye ya da eşe sahipseniz bunu mutlaka kullanın derim ben.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Zaten bende yazdım yorumlarımda özelliklede belirttim ev yoğurdunun suyu diye belki diğer konudadır. (mamayı nasıl vermem gerekir)