Mama ve yeşillik Takviyesi

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Merhaba Abilerim ,

Forumda araştırdım ama bulamadım gözden kaçırdıysam kusura bakmayın ben mama ve yeşillik takviyesi için 2 3 soru soracaktım.

hobi amaçlı 4 çift muhabbet kuşum var.

Hazır mama almayı düşünüyorum herkesin kullandığı tercih ettiği markalar farklıdır biliyorum ama Önerebileceğiniz bir mama markası var mı ?

Evde kendim yapmak istedim hatta bi kere yaptım ama kuşlar bir kaç kere difttikden sonra birdaha yaklaşmadılar. Herkes başka şekillerde mama yapıyor ana malzemeler nedir acaba ?

Mama Yavrulu ve yavrusuz kuşlara kaç günde bir verilmeli ve ne kadar verilmeli.

Forumda facebook sayfalarında ve diğer video sitelerinde kuşlara yeşillik verdiklerini gördüm.

Hangi yeşillikler kuşlara verilmelidir ne kadar zamanda bir ve ne kadar verilmelidir?

Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum iyi günler.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
yeşilliği fazla değil haftada bir brokoli çok az miktarda versen yeterli olur fazla yeşillik verirsen kuşlar isal olur mama takviyesini kesinlikle haftada en az 2 en fazla 3 sefer vermeni tavsiye ederim kuşlar çok saglık kazanır bu şekilde bakarsan

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
yeşilliği fazla değil haftada bir brokoli çok az miktarda versen yeterli olur fazla yeşillik verirsen kuşlar isal olur mama takviyesini kesinlikle haftada en az 2 en fazla 3 sefer vermeni tavsiye ederim kuşlar çok saglık kazanır bu şekilde bakarsan
+1 cede mamayı küçük paketlerd bulabilirsin.

ertan kafalı

Üyemiz
Adı
Ertan
Soyadı
KAFALI
bende kesinlikle cede mamanın ballı yumurtalısını tavsiye ederim.bunu günden güne farklı olarak elma,havuç,kabak,pancar gibi şeylerle karışık olarak verebilirsiniz.ben yavru bakan çiftlerime belli ölçülerde her gün veriyorum. ama yavrusuz - yumurtasız çiftlere çok sık vermeyin hayvanda yağlanma yapıyo yumurtlamasında sıkıntı yaratıyo.eğer kuşlarınız salmada değil küçük kafeslerdeyse yavru bakmadıkları süreçlerde haftada en fazla 2 sefer belli miktarda vermenizi tavsiye ederim..

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ertan KAFALI' Alıntı:
bende kesinlikle cede mamanın ballı yumurtalısını tavsiye ederim.bunu günden güne farklı olarak elma,havuç,kabak,pancar gibi şeylerle karışık olarak verebilirsiniz.ben yavru bakan çiftlerime belli ölçülerde her gün veriyorum. ama yavrusuz - yumurtasız çiftlere çok sık vermeyin hayvanda yağlanma yapıyo yumurtlamasında sıkıntı yaratıyo.eğer kuşlarınız salmada değil küçük kafeslerdeyse yavru bakmadıkları süreçlerde haftada en fazla 2 sefer belli miktarda vermenizi tavsiye ederim..
+1

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
brokoli yi nasıl veriyorsunuz ? haşlayıp blendırdan geçirerek mi yoksa direk kafese mi asıyorsunuz ?

Ertan KAFALI' Alıntı:
Ballı yumurtalı oldugunda tekrar ilave olarak haşlanmış yumurta ve yumurta kabugu konuluyor mu ?

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
beni dikkatlice dinle simdi uptamil tahıllı ,uptamil ballı, uptamil pirinçli ,uptamil meyveli ,uptamil sebzeli bunlardan 1 er kutu al ayrıca ülker bebe bisküvüsü , etimek, galete unu bunları al robota at güzel ce robotta un haline getir bunları kuşlar çiflesiyorlarsa yumurtayı kaynat iyice katı hale gelince yumurtanın yarısını iyive kabugu ile çok kuçuk halle bıcakla getir verdiğim tarifle birlikte yumurtayı karıştır hergün aynı saate önlerine koy yesinler 4 cü yumurtadan sonra kes bu mamayı ilk yavru çıktıktan sonra en küçük yavru 10 günlük olana kadar devam et  sonra bana bol bol dua et kuşların yumurta sayısı ve içinin doluluk olanı ne kadar artıyor gör size başarılar