Mama yapımı hakkında yardım...

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
    Merhabalar,
    Üretime yeni başladım, yavrularım yeni yeni çıkıyor ve mama olarak pratik olması nedeniyle hazır mama kullanmayı seçtim fakat kıvamı tutturamıyorum sanki  :( Cede mama ve rusk kullanarak mama yapımı için belirli bir ölçü veya tarif edebilecek olan var mı?
    Şimdiden teşekkürler...

hakanefe06

Üyemiz
1 adet büyük boy rendelenmiş havuç, 1 adet rendelenmiş haşlanmış yumurta, 5-6 tatlı kaşığı hazır mamayi karıştırın. Tadıda kıvamıda harika olacaktır...

Cruelm

Takipçi Üyemiz
Adı
Melihşah
Soyadı
GÜNDOĞMUŞ
Kuşlarımın beğenerek yediği mamayı söyleyim size,

yarım rendelenmiş havuç
ufak küpler halinde doğranmış salatalık ve elma
salata yaparmış gibi marul doğruyorum
bir tane havuç rendeliyorum
iki adet bebe bisküvisi eziyorum
iki kaşık hazır mama koyuyorum afiyetle yiyorlar.

fatihgkc

Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
gökçe
9 10 tane fındık
EtimeK
Bebe bisküvisi
5 6 tane badem
1 havuç
maydanoz sapı
Haşlanmış yumurta
brokoli
mısır unu

3 aydır 3 güne bir veriyorum kuşlarda etkisini gösterdi 2 çift yavrulu devamli çakıyor erkek arti yem olarakta campion ile campionun kanarya yeminı karışıyorum eK olarak içine 100 gram Nijer atıyorum Kudurdular rotfl

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
1 yemek ka$igi dolusu RUSK`a 1 su bardagi su ilave etmeniz gerek !
Bunu suyun cekildigi vakite kadar birakip ( genelde 5 dakika ) diger katkilarinizi ekliyebilirsiniz !
Derin degilde, düz tabak daha iyi bu i$lemde, ... :)

Sunuldugu vakit yenildi yenildi, ve i$in icinde su oldugu icin hem cimlenme, bozulma veya rútubetle$me meydana gelebilir !!!

Ben genelde yulaf veriyorum, RUSK`u yiyende var, yemiyende, ... ve yulafta bugday gibi emici, fakat, ku$un $i$mi$ yem yemesi ayri, ... ku$un icinde $i$kinlik yapmasi ayri ;)

$i$mi$ yem yerken bile $i$kinlik verir ve cabuk doyurur, ... oysa yemi yedikten sonra üstüne su icildigi vakit, o $i$kinlik ku$un icinde gercekle$ir, ve buda ku$u dahada dolgun yaparda ederde !  ;)

Havuc ile ekstradan nemlendirebilirsiniz, bunun hicte sakinasi yok, fakat buda sulu oldugu icin genel bozulmaya sebep verir !!!
Dikkat etmek gerek bu tür yem takviyelerinde, ...  8)

Oksijenle acik temasta bulunan ve göz göre göre cabuk bozulanlara dikkat, ... Elma vesayre, ...

Yapimin verdigi eziyetlere katlanin katlanmayin, ... ve onun gibide tüm bunlari yiyende var, yemiyende, ... sevende, sevmiyende, ...

Yapmasida sizden, atmasida, ... ve degermi degmezmi onada ancak her üretici kendisi karar verebilir, ... ku$a akilmi erir  8)
Bunun ortak kurali ve kanunu yok, ve SAKIN ku$larinizi aclik ile imtihan edip mecbúr yiyecek durumunu ne yaratin, nede ku$unuza bu eziyeti ya$atin !!!
Akliniza gelmiyen ba$iniza gelir, ...

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Her yıgıdın yogurt yıyısı farklıdır...
Her ustadın da mama tarıfı :)
ne sekılde yaparsanız  yapın taze olanını yapın ve bellı saat gun peryoduna uyunuz...
Her defasın da da mutlaka en az 1 farklı besın ekleyebılırsenız daha ıyı olur
ornegın brokolı yerıne havuc  gıbı ve maksımum bekleme surelerıne uyunuz cunku  bazı besınler oksıjen ıle temasa gectıgı taktırde uzun surelı kendısını koruyamaz fayda yerıne zarar gorurler...
Kendı kürünüzü kendınız olusturun ve lutfen onunuze gelen besınlerı karıstırmayın kımılerıne bakıyorum  20 kaleme yakın besını bır bırıne karıstırmıs Dostlar bakın her bunyenın bıyolojısı farklıdır... Sıze bır anda adranalın enjekte etsek ne olur asırı dozda sonuc malum.... Onemlı olan en saglıkısını olusturmak en karmasıgını degıl....

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Üstelik mamanin haziri var, ...

Gerek yokki aslinda tüm bu zahmetlere, ... fakat ku$ cok olunca olan cüzdaniniza olur, ...

Bizim tükettigimiz meyvelerde mesela, hergün ayri bir meyve yemenin faydasi daha cok ve dahada fazladir, ... onu bunu kari$tirarak tüketen ancak karnini doyurur, ...

Hergün 1 degi$ik meyve veya zebze yense dahada i$e yarar  :)

Dediginiz gibi, her yigidin her$eyi ayridir, ama adi hep yigit`tir  :)