mama yemiyorr

Atulubas

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Fatih
selam arkadaşlar.4 yumurtalı bir çiftim var 2 gündür kafesteki yemlikeri toplayıp mama sabahtan veriyorum ama hiç yemiyorlar. yaptığım mama şu sekilde 4 yemek kaşığı pirinç unu,4 yemek kaşığı irmik , 20 adet cici bebe (rondodan geçirip kavanoza koydum). çeyrek yumurtayı ve havucu rendeleyip içine toz karışımdan ilave ediyorum . kıvamı tam ayarında lapa değil. yememelerinin sebebi ne olabilir ?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Beğenmedikleri birşey vardır içinde belkide mamayı değişik şekillerde yaparak deneyin illa ki tutturursunuz sonunda:) Bende başta yediremiyordum değişik malzemelerle tekrar tekrar denedim oldu. hazır mama alıp onunla deneyin mutlaka yerler kıvamına dikkat edin o önemli.

Atulubas

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Fatih
kıvamı tam ayarında tarifide burdan aldım. yem olarak nature plan ve lora kızıstırıcı karışımı yaptım acaba yemler yeterli geldiği içinmi yemiyoo

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ahmet FATİH' Alıntı:
kıvamı tam ayarında tarifide burdan aldım. yem olarak nature plan ve lora kızıstırıcı karışımı yaptım acaba yemler yeterli geldiği içinmi yemiyoo
Hayır mamanın yeri başka yemin ki başka mamayı koyduğunuz anda yemeleri lazım. Hazır mama alıp deneyin derim cede mama olabilir kokusuda güzel tadınıda seviyor kuşlar.

Atulubas

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Fatih
sizin deneyerek başarıya ulaştığınız mamanın tarifini yazarr mısınız

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
ben yumurtalı çifte mama vermiyorum.daha doğrusu 2. yumurtadan sonra mamayı kesiyorum.sebebi; mama erkek kusu tekrardan kızıştırıyor ve dişiyi erkek tekrardan çiftleşmek için rahatsız ediyor.birde kuluçka süresinde şayet kuşunuz kuluçkadaysa dişi kuş yem konusunda daha seçici oluyor.örneğin 2 tane yemlik varsa birinden hiç yemiyor sadece diğerinden yiyor.yada farklı olarak yemlikten yemleri dışarıya atıyor.farklı davranışlar sergileyebiliyor.şahsi uygulama ve edindiğim tecrübelerdir.sağlıklı ve bol üretimler.

Atulubas

Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Fatih
forumda yavrusu olmayan çifte haftada 1,2 kere yavrulu çifte hergun mama verilmeli diyo o zaman yavrular çıkınca hazır mamalardan vereyim bakalım yiyeceklermi cevaplar için tesekkür ederimm

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ahmet FATİH' Alıntı:
sizin deneyerek başarıya ulaştığınız mamanın tarifini yazarr mısınız
Ben toz olarak satılan bebek mamalarından alıyorum, bebek büskivisi eziyorum, irmik, galeta unu, pirinç unu, mısır unu karıştırıp kavonoza koyuyorum yumurta ve havucu rendeleyip bu karışımla da kıvamını ayarlıyorum o şekilde veriyorum kuşlara. Miktarları siz kuş sayınıza göre ayarlamalısınız.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Doğan YILMAZ' Alıntı:
ben yumurtalı çifte mama vermiyorum.daha doğrusu 2. yumurtadan sonra mamayı kesiyorum.sebebi; mama erkek kusu tekrardan kızıştırıyor ve dişiyi erkek tekrardan çiftleşmek için rahatsız ediyor.birde kuluçka süresinde şayet kuşunuz kuluçkadaysa dişi kuş yem konusunda daha seçici oluyor.örneğin 2 tane yemlik varsa birinden hiç yemiyor sadece diğerinden yiyor.yada farklı olarak yemlikten yemleri dışarıya atıyor.farklı davranışlar sergileyebiliyor.şahsi uygulama ve edindiğim tecrübelerdir.sağlıklı ve bol üretimler.
aynen, yumurtalı kuşlara her gün mama verilmez..

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Ahmet kardeş yemek yeme ihtiyacı tüm canlılarda açken daha fazladır. şuan kuşlarınızın altında  yavru olmadığı için mama yemediğini zannediyorum  kuşlarınızda yavru çıktığında o yavruları beslemek için verdiğiniz mamaları yiyecektir yavrular çıktığunda eğer mamayı yemediği zaman mamada sorun var demektir kuşlarınız önüne mamayı daha az koymayı deneyin bir ufak mama kaşığı kadar