Mamalara dikkat..! (Behsat TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Son zamanlarda piyasada satılan cogu mamaların icerigini kontrol ettigimde bircogunda nijer ve kendir bulunuyor.. bu gibi mamalar kusları eşe atarken kuslar yumurtlamadan önce verilmedir.. kuslarınız yumurtladıktan ve ya yavru cıktıktan sonra.. icinde nijer ve kendir bulunan mamalar vermeye devam ettiginiz taktirde..
1. erkekler cok erken kızışıp yumurtada veya  yavruda yatan anneyle tekrar ciftlesmek isteyecek.. dişi izin vermezse kavgalar cıkacak..
2.erkekler kıskanıp yavru dövmeye başlacak..
3.huysuz cazgır dişiler özelikle nijerin etkisiyle kendinden gecip ya erkegini öldürecek yada yavruları öldürecek...
Tavsiyem.. kuslarınız yumurtladıktan sonra.. kesinlikle yumurta varken mama vermemeniz..
ve kuslarınız yavru üzerinde yatarken.. icersinde nijer ve kendir bulunan mamalar kullanmayınız... saygılar..
Not: yavrusunu 1 defa dövüpte.. kan tadını alan her kuş kan tadını aldıktan sonra bunu tekrarlayıp alışkanlık haline getirecektir..

Aynı durum verdiginiz yemlerin icersindeki nijer icinde gecerlidir..!!!

ÖNEMLİ ÖNERİ: Aldıgınız mamaların icine.. pirinc unu,soya unu, nohut unu. ve mavi haşhaş tohumu karıştırırsanız büyük faydasını göreceksiniz..
Ölcü: 1 kg mamaya 1 su bargayı pirinc unu.. 1 su bardagı soya unu.. 1 su bardagı nohut unu... yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu..!

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Slm Abi yumurtası olan kuşa mama vermiyelim mi yani evde kendi yaptığımız mamlar nijersiz felan işte havuçlu veya yumurtalı

hakandemir1989

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
DEMİR
Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:
Slm Abi yumurtası olan kuşa mama vermiyelim mi yani evde kendi yaptığımız mamlar nijersiz felan işte havuçlu veya yumurtalı

yavrulu ve yumurtalı olan kuşa mama kesin verilmelidir  yukardada belirtmiş behsat abi  sadece bu verilen mamalarda kızıştırıcı gibi maddeler olmamalıdır...

Ayrıca paylaşım için teşekkürler abi...

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Yumurtalı kuşa gün aşırı mama vermek doğru değildir...3 günde bir vermek daha doğru olacaktır.(kendir-nijer olmadan).Ayrıca yumurtadaki kuşa verilen mama kuşta zamanla aşırı yağlanma yapacaktır...

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
:eek: :eek: :eek: yani desem 1 gün durup 1 gün mama veriyordum vermeyeyim mi

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Son zamanlarda piyasada satılan cogu mamaların icerigini kontrol ettigimde bircogunda nijer ve kendir bulunuyor.. bu gibi mamalar kusları eşe atarken kuslar yumurtlamadan önce verilmedir.. kuslarınız yumurtladıktan ve ya yavru cıktıktan sonra.. icinde nijer ve kendir bulunan mamalar vermeye devam ettiginiz taktirde..
1. erkekler cok erken kızışıp yumurtada veya  yavruda yatan anneyle tekrar ciftlesmek isteyecek.. dişi izin vermezse kavgalar cıkacak..
2.erkekler kıskanıp yavru dövmeye başlacak..
3.huysuz cazgır dişiler özelikle nijerin etkisiyle kendinden gecip ya erkegini öldürecek yada yavruları öldürecek...
Tavsiyem.. kuslarınız yumurtladıktan sonra.. kesinlikle yumurta varken mama vermemeniz..
ve kuslarınız yavru üzerinde yatarken.. icersinde nijer ve kendir bulunan mamalar kullanmayınız... saygılar..
Not: yavrusunu 1 defa dövüpte.. kan tadını alan her kuş kan tadını aldıktan sonra bunu tekrarlayıp alışkanlık haline getirecektir..

Aynı durum verdiginiz yemlerin icersindeki nijer icinde gecerlidir..!!!

ÖNEMLİ ÖNERİ: Aldıgınız mamaların icine.. pirinc unu,soya unu, nohut unu. ve mavi haşhaş tohumu karıştırırsanız büyük faydasını göreceksiniz..
Ölcü: 1 kg mamaya 1 su bargayı pirinc unu.. 1 su bardagı soya unu.. 1 su bardagı nohut unu... yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu..!
behsat abı dedıklerıne sonuna kadar katılıyorum ve uygulamaya calısıyorum cok sukur bı sıkıntım olmadı suanda kadar ama bı sorum olucak abı sana.oıyasada ıcınde nıjer olmayan bı hazır  mama varmı.ben acıkcası kendı yaptıgım mama ve hazır mamayı karıstırıp kullanıyorum ve bıcok mamayı arastırdım ıcınde nıjer olmayana denk gelmedım.eger varsa bıldıgın bı marka abı söylersen sevınırım.
sımdıden tesekkurler ustam

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:
acıklamada anlattıgım gibi.. yumurtalı kuslarınıza mama vermeyin.. yavru yumurtadan cıkar cıkmaz hergun nijersiz mama verilmeli

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Hüseyin KARABACAKOĞLU' Alıntı:
behsat abı dedıklerıne sonuna kadar katılıyorum ve uygulamaya calısıyorum cok sukur bı sıkıntım olmadı suanda kadar ama bı sorum olucak abı sana.oıyasada ıcınde nıjer olmayan bı hazır  mama varmı.ben acıkcası kendı yaptıgım mama ve hazır mamayı karıstırıp kullanıyorum ve bıcok mamayı arastırdım ıcınde nıjer olmayana denk gelmedım.eger varsa bıldıgın bı marka abı söylersen sevınırım.
sımdıden tesekkurler ustam
Cede- Morbido Ve suanda piyasadaki en Kral mama olan.. Orlux versella laga ballı ve yumurtalı.. 2013 turkiyeye geldimi bilmiyorum ama bi araştırmak lazım

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Yavru sayısı ve yavrunun çıkışına göre mama verilir taki yavrular yeme düşünceye dek.Yavru yeme düştüğü an itibari ile mama kesilir.Böylelikle mamanın vermiş olduğu enerji ve vitaminel takviyelerin kesilmesi sonucu anne ve baba normal seyrinde devam eder.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
mama verilir dikkatli okunursa içerisinde kızıştırıcı tohum varsa bu tür mamalar verilmemelidir.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
paylaşım için teşekkürler. cede mama kullanıyorum kendir ve nijer içinde mevcut ne yapacağımı şaşırdım :(

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret

ne gibi faydalar behsat abi-??
haşhaşın faydasını biliyorum da diğerleri ne gibi fayda sağlıyor?