Mamalara dikkat ! (Behzat tigiz )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Sicaklar baslarken, kumeslerde yavru olumleriyle ilgili bir cok sikayet gelmeye basladi,bunun en buyuk nedeni mamadir, sicak havalarda koydugunuz mama 5 saat sonra bozulup kuf mantari olusturur, bunu yiyen anaclar yavrulara kusar ve savunma mekanizmasi gelismemis yavrunun bagisiklik sistemo coker ve kursagi dolu veya bos kalarak  ölur.mamayi kuslarin bitirebilecegi kadar az koymak lazim, ozellikle sicak havalarda, hizli tuketilen mama, yuksek fayda saglar, ilaclara baglanmadan once biraz bakimimizi gozden gecirmeliyiz, kuflu mamayi yiyen anaclar, hastalik tasiyici olur, diyelimki bakimi duzeltiniz, mamalar az konuldugu taktirde yavrular kursak dolu bir sekilde oluyorsa, bu anaclarin tasidigi mantarin kursak sutuyle yavrulara bulasmasindan kaynaklanan biseydir
. Bu gibi durumlarda ise, eczaneden beseri ilac olan, triflucan adli 70 ml surubu alip,1 litreye 1 cc oraniyla her gun suyu tazeleyerek 7 gun veya 10 gun, anaclariniza icirin, unutmayalimki, kumesteki her sorun ureticinin bakimindan kaynaklanir..herkese bol bereketli uretimler dilerim saygilarimla...

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
Behzat bey...

Yaptığım mamayı kuşlara veriyorum.artanını buzdolabından saklıyorum.Ve 2-3 gün ara ile kuşlara veriyorum.mamanın buzdolabında 1 hafta süre ile beklemesinde acaba sizce bir sıkıntı varmıdır? bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.bende cok kez şahit oldum.kuşlar mamayı yemediği zaman 2.gün sonunda yeşillenmeye(küf) başlıyor ve dolayısı ile mamamız bakteri ve mikroorganizma türevi mantar oluşumuna müsait hale geliyor.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
TEŞEKKÜRLER ÜSTADIM ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN.... thumbsupbo

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Doğan YILMAZ' Alıntı:
Behzat bey...

Yaptığım mamayı kuşlara veriyorum.artanını buzdolabından saklıyorum.Ve 2-3 gün ara ile kuşlara veriyorum.mamanın buzdolabında 1 hafta süre ile beklemesinde acaba sizce bir sıkıntı varmıdır? bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.bende cok kez şahit oldum.kuşlar mamayı yemediği zaman 2.gün sonunda yeşillenmeye(küf) başlıyor ve dolayısı ile mamamız bakteri ve mikroorganizma türevi mantar oluşumuna müsait hale geliyor.
doğan kardeşim mamanın artanını dolapta en fazla 1 ggün hadi bilemedin taş çatlasın 2 gün beklet, bozulurr....

ismail YILDIRIM

Takipçi Üyemiz
Bilgilendirme için teşekkürler. Bence de mamayı buzdolabında bile saklasak rengi kokusu değişiyor. Onun için en iyisi günü birlik.

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
İsmail YILDIRIM' Alıntı:
Bilgilendirme için teşekkürler. Bence de mamayı buzdolabında bile saklasak rengi kokusu değişiyor. Onun için en iyisi günü birlik.

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynen...

Adı
Ksc
ben 2 ye bölüyorum bi sabah işe giderken veriyorum, kalanını buzdolabında saklayıp işten gelince veriyorum.

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Ne kadar saklanacağı mama türüne ve hava sıcaklıklarına göre değişir.  kuru nemsiz (etsiz, yumurtasız,süt ürünleri olmayan ) rondodan toz olacak şekilde geçirilmiş toz mama, hava sızdırmayan saklama kaplarında 4-5 gün kadar buzdolabında saklanabilir, eğer bu kuru mamayı hazırlama aletleri ve ortamı hijyenik ise geçerlidir... bu mamadan alacağınız kadar toz miktarı alıp,gerisini ısınmadan hemen yine buzdolabına koymalısınız,yoksa sıcak/soğuk değişiminde kuru mamanında üzerinde oluşacak nem,bakterilerin çoğalmasına neden oluyor..

Yumurta gibi et ürünleriyle hazırlanan nemli mama  kuşlara verilecekse dışarda en fazla 2 saat kadar saklanır, mama verildiği ortam biraz sıcaksa 28 derece üstü falan, kuş başına yiyecek miktar iyi ayarlanarak en fazla 1 saat kalacak şekilde verilir ve buna göre kuşlar hazırlanır(kısa sürede yemeleri için)

içine hayvansal ürün katılmış,nemlenmiş mamalar buzdolabında hiç saklanmamalı, bakteriler hazırlandıktan sonra buzdolabında saklansa bile üremeye devam ediyorlar, kuşların bünyeleri insanlar gibi değil, çok hassas olduğu için risk edilmemeli...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Zehra' Alıntı:
Ne kadar saklanacağı mama türüne ve hava sıcaklıklarına göre değişir.  kuru nemsiz (etsiz, yumurtasız,süt ürünleri olmayan ) rondodan toz olacak şekilde geçirilmiş toz mama, hava sızdırmayan saklama kaplarında 4-5 gün kadar buzdolabında saklanabilir, eğer bu kuru mamayı hazırlama aletleri ve ortamı hijyenik ise geçerlidir... bu mamadan alacağınız kadar toz miktarı alıp,gerisini ısınmadan hemen yine buzdolabına koymalısınız,yoksa sıcak/soğuk değişiminde kuru mamanında üzerinde oluşacak nem,bakterilerin çoğalmasına neden oluyor..

Yumurta gibi et ürünleriyle hazırlanan nemli mama  kuşlara verilecekse dışarda en fazla 2 saat kadar saklanır, mama verildiği ortam biraz sıcaksa 28 derece üstü falan, kuş başına yiyecek miktar iyi ayarlanarak en fazla 1 saat kalacak şekilde verilir ve buna göre kuşlar hazırlanır(kısa sürede yemeleri için)

içine hayvansal ürün katılmış,nemlenmiş mamalar buzdolabında hiç saklanmamalı, bakteriler hazırlandıktan sonra buzdolabında saklansa bile üremeye devam ediyorlar, kuşların bünyeleri insanlar gibi değil, çok hassas olduğu için risk edilmemeli...
bilgiler icin tskler zehra hanım aramıza hosgeldiniz..