MAMALARDA KARALAHANA (BEHSAT TİĞİZ)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Canan NUMAN' Alıntı:
http://www.zengardentr.com/Erkenci-karalahana-tohumu-geleneksel-collard-green-champion,PR-2631.html
Karalahana olarak bunu kastediyorsunuz sandım. Lazların kullandığı sarmalık budur daha koyu yeşil yapraklı veya mavimsi yeşilimsi yapraklı.

Bu aşağıdaki salatalara kullandığımız kırmızı lahanaya bazı yerlerde karalahana deniyor siz bunumu kullanıyordunuz. Ben yemeklik olanı diye düşünürdüm hep karalahana deyince.
canan hanım kara lahana resmini koydugum lahanadır.. adı üstünde zaten görünüşü kara :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
canan hanım kara lahana resmini koydugum lahanadır.. adı üstünde zaten görünüşü kara :)
Evet bende Canan Hanım gibi algıladım. Ama onun adı karalahana değil ki Behsat Bey :) Kara lahana karadenizde çorbası sarması yapılan genellikle orada yetişen bir sebze. Sizin dediğiniz öyleyse salatalara kullandığımız kırmızı lahana.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Evet bende Canan Hanım gibi algıladım. Ama onun adı karalahana değil ki Behsat Bey :) Kara lahana karadenizde çorbası sarması yapılan genellikle orada yetişen bir sebze. Sizin dediğiniz öyleyse salatalara kullandığımız kırmızı lahana.
mehtap hanım bizim buralarda kara lahana denir..  yöre yöre farklıysa bilemiycem.. ama önerdigim.. sizin dediginiz gibi kırmızı lahanaysa resmini koydugum.. kullandıgım ve önerdigim lahanadır.. :)

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Evet adı kırmızı lahanadır ve salatalara ince ince kesilip,tuz ile ovulduktan sonra hafif zeytinyağı,limon üffffff gelde yeme.
Gerçek kara lahana karadenizde yemeği yapılan bitkidir.

Kırmızı lahana
Kırmızı lahana, turpgillerden geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz sebzesi olarak yetiştirilen ve yaprakları koyu kırmızı/bordo olan bir lahana çeşididir. Pişirildiğinde genelde mavi renk alır. Vikipedi

onurr94

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Atlı
yumurta döllenme oranına da etkısı var karalahana bıtkısının ...