MAMALARINIZIN İCİNE KÜCÜK BİR TÜYO (BEHSAT TİĞİZ )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz

HER MAMA YAPTİGİNİZDA İCİNE BUGDAY KEPEGİNİ KOYARSANIZ FAYDASINI İLERKİ ZAMANDA GORECEKSİNİZ.. FAYDALARI ASAGIDAKİ BİLGİLERDE MEVCUT.. HERSEY PAYLASTIKCA GÜZELDİR...

>>> Buğday başağı, parlak sarı rengi, uzun ince bir sap üzerinde sıralanmış tohumları ve sert diken gibi görünüm veren püskül biçimindeki kılçıkları ile oldukça estetik bir görünüme sahiptir. Ancak başağın estetik bir görünüm kazanmasında önemli bir payı olan bu kılçıklar sadece dekoratif amaçlı değildir. Bu kılçıkların üstlendikleri çok önemli bir görev daha vardır. Bu görev, tohumların dağılması ve yayılmasını sağlamaktır.

>>> Buğdayın kabuk kısmı olarak bilinen buğday kepeği ise; yüksek oranda lif içerir ve mide, bağırsak, kolesterol ve kolon kanseri gibi hastalıkların görülme riskini azaltmanın yanında özellikle de kabızlık sorununun giderilmesinde en doğal, en basit gıda. Vücudun ihtiyacı olan günlük lifin alımında kepeğin doğal haliyle doğrudan tüketilmesi öneriliyor. Buğday kepeği de her tür yiyecek ve içeceklere katılabilir. Süte, yoğurda, meyve sularına karıştırılabilir. Birkaç faydasıdan şu şekilde bahsedebiliriz;

- Çocuk pişikleri: Bir miktar kepek kaynattılıp suda 1 gün bekletilir,güzel süzülüp 1 çay-tatlı kaşığı sirke ilave edilir,çocuk pişiklerine sürülür.En süper krem budur.

- Kansızlık: Kepek taşıdığı demir madeni ile kansızlığın ilacıdır.Isırgan otu kepekle kaynatılıp balla tatlandırılarak içlmeye devam edilir.

- Kabızlık: Kepek ekmeği yenmeye devam edilir.Kepek sıcak bal şerbeti ile mermalat haline getirilip yemeklerle beraber yenmeye devam edilir.

- Hazım kolaylaştırıcı: Kepek ekmeği midede daha çabuk hazmolunur.

- Uyuz: Buğday kepeği sirke ile kaynatılıp uyuz yaralarına sürülür.

- Öksürük: Şekerli kepek çorbası göğsü yumuşatır.

- Bronşit: Şekerli kepek çorbası göğsü yumuşatır.

- Soğuk ağrısı: Az sirke ile kepek kaynatılıp lapa yapılıp ağrıyan, sızılayan, kulunçlu yerlere bağlanır.

- Haşerat kovucu: Bakla kepeği tüttsü yapılırsa evdeki haşeratları kovar.

- Ağaç çiçeklerinin koruyucusu: Bakla tütsüsü ile ağaçlar tütsülenirse haşerelerin ağaç çiçeklerini dökmesini önler.

Buğday Kepeğini özel kılan zengin içeriği ve cilt üzerindeki klinik onaylı etkisidir.

Buğday Kepeği Etkileri:

Nem tutucu, bariyer yenileyici, anti inflamatuar etki ( anti yakıcı, kaşındırıcı etki ) anti mikrobial etki, antioksidan etki, sıkılaştırıcı

Buğday Proteini:
• Ciltteki karotene bağlanarak koruyucu kollodial tabaka oluşmasını sağlar.
• Cildin nemli kalmasını sağlar. Daha saymadığımız birçok faydası bulunan bu küçük sarı tanelerin kılçıkları-renkleri-kepekleri ile hem gözümüze hem sağlığımıza birçok faydası var.

*** “Şimdi ekmekte olduğunuz (tohu-m)u gördünüz mü? Onu sizler mi bitiriyorsunuz, yoksa bitiren Biz miyiz? Eğer dilemiş olsaydık, gerçekten onu bir ot kırıntısı kılardık; böylelikle şaşar-kalırdınız.” (Vakıa Suresi, 63–65)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Buğday kepeğini  özellikle gittim kendim yaptırdım 1 çuval kullanıyorum  halen  hiçbir sıkıntı yok  elh.  kulanmayı tavsiye ederim.  ishalmiş bağırsak  v.s gibi sorunlar kalkıyor  bu sayede Allahın izni ile ellerinden geliyorsa  kepeğin pide ekmeklerin altına konan el altı die tabir ediliyor.  oda mamaya katılabilir.

makarnayı haşlayıp mamaya katıyorum    mamaya katmanızı tavsiye ederim bunu  her mamada uygulamayın özellikle  3 makarnalı mamada verildikten sonra ara verin 3* 4 hafta  nedenmi nedeni  makarnanın  faydasında Alta mevcud  buğdayın iç kısmıdır makarna özüdür kepekde buğdayın dış ve iç kısmına yakın  olanına denir 

Makarna Faydaları

Uzmanlar, makarnanın vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağı olduğunu belirtiyor.

Makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıda. Makarnadaki yağ ve sodyum oranı çok düşük. Kolesterol riski de bulunmuyor.

Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alıyor ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşüyor. Bu nedenle, kolay hazmediliyor. Ayrıca, makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar da bulunmuyor. Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslar. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış bir tabak makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ünal YILMAZ' Alıntı:
Buğday kepeğini  özellikle gittim kendim yaptırdım 1 çuval kullanıyorum  halen  hiçbir sıkıntı yok  elh.  kulanmayı tavsiye ederim.  ishalmiş bağırsak  v.s gibi sorunlar kalkıyor  bu sayede Allahın izni ile ellerinden geliyorsa  kepeğin pide ekmeklerin altına konan el altı die tabir ediliyor.  oda mamaya katılabilir.

makarnayı haşlayıp mamaya katıyorum    mamaya katmanızı tavsiye ederim bunu  her mamada uygulamayın özellikle  3 makarnalı mamada verildikten sonra ara verin 3* 4 hafta  nedenmi nedeni  makarnanın  faydasında Alta mevcud  buğdayın iç kısmıdır makarna özüdür kepekde buğdayın dış ve iç kısmına yakın  olanına denir 

Makarna Faydaları

Uzmanlar, makarnanın vitamin ve mineral bakımından çok zengin ve yararlı bir besin kaynağı olduğunu belirtiyor.

Makarna A, B1, B2 vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin bir gıda. Makarnadaki yağ ve sodyum oranı çok düşük. Kolesterol riski de bulunmuyor.

Makarna, kompleks karbonhidratlar grubunda yer alıyor ve metabolizmada çabucak parçalanarak, hemen enerjiye dönüşüyor. Bu nedenle, kolay hazmediliyor. Ayrıca, makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar da bulunmuyor. Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslar. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış bir tabak makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir.
ünal paylasım icin tsk kardesim.. ama makarna verdikten sonra aynı gun kafes temizligi yapmak lazım.. etrafa sıcrayacak makarnalar etrafta kalınca kısa sürede bakteri üremesine neden olacak.. bunada cok dikkat etmek lazım

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
ünal paylasım icin tsk kardesim.. ama makarna verdikten sonra aynı gun kafes temizligi yapmak lazım.. etrafa sıcrayacak makarnalar etrafta kalınca kısa sürede bakteri üremesine neden olacak.. bunada cok dikkat etmek lazım
makarnayı robotda çekiyorum  çektiğimda karışımın içinde kayboluyor ama makarnayı severek yedikleri için  döküp: ;D))) sacmadan yiyorlar bendekiler ...  uyarın için teşekkür ederim  ama veren kişiler dikkate alsın sıkıntı olmasın  selametle

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
taze bilgiler için çok teşekkür ederim. bende mamaya  ruşeym katıyorum.