Mamayı nasıl vermem gerekir?

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Merhaba, altta resmini paylaştığım "Muhabbet kuşu maması" var. Örneğin kuşuma elimle yem verdiğim zaman 2 avuç falan yiyo hatta bazen üç. Ama bu mamayı elimle vermeye çalıştığımda 2-3 kez gagalıyo sonra bırakıyor. Kafesinde yemi, o kum gibi olan şeyi var, üçüncü bi yemlik koyup ona da bu mamayı koymayı düşünüyorum. Direk böyle mi koyuyorum. Çünkü üstünde herhangi suya süte karıştırın diye yazmamışlar. Paketin üstünde bitek yararlıdır falan yazıyo. Direk dökmeli miyim içindekini?

http://i.hizliresim.com/r6pqB7.jpg
http://i.hizliresim.com/ZMprNa.jpg

selçuk ata

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
ata
Her kuş  sevmeye bilir mmayı  ayrı bir yemlikte verin zamanla yer yedikçe alışıp sevecek tir.

selçuk ata

Takipçi Üyemiz
Adı
selçuk
Soyadı
ata
Yok hayır olduğu gibi  ayrı bir yemliğe koy zamanla alışırsa yer alışınca vazgeçemez o mamadan  C:)

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
aslında üretici ustalar ve birçok ev üreticileri hazır mamayı tavsiye etmezler.ben de 1 tane almıştım,ama artık almayacağım.illa ki kullanacaksanız bence nemlendirip;yani haşlanmış yumurta,havuç ile karıştırıp vermenizdir.sadece doğal ürünlerle mama vermek daha makbuldür bence.

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Yorumunuz için sağolun. Hazır mama tavsiye edilmiyosa bildiğiniz hazır olmayan mama tarifi var mı? ve yumurta falan kullanılcaksa o mama kaç gün sonra çöpe atılmalı?

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Haydi tüm üreticiler itirafa kuşlarımıza verdiğimiz tüm süt katkılı bisküvi ve benzer ürünler kursak mantarı ve akabinde kuruma hastalığına akabinde ölüme  sebebiyet verir mi vermezmi?

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
bu forumun arama kısmında "mama tarifi" olarak aratırsanız birçok faydalı bilgi alırsınız.en kolay,en tercih edilen ve en faydalı mama haşlanmış yumurta ve rendelenmiş havuç karışımından olur.tercihe göre başka ilaveler de yapabilirsiniz.dediğim gibi üreticilerin yaptığı mama tariflerini aratırsanız arama butonundan faydalı olur.haşlanmş yumurta sanırım sabah konulup akşam alınmalıdır kuşların önünden.havuç 1 gün kalabilir belki.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Haydi tüm üreticiler itirafa kuşlarımıza verdiğimiz tüm süt katkılı bisküvi ve benzer ürünler kursak mantarı ve akabinde kuruma hastalığına akabinde ölüme  sebebiyet verir mi vermezmi?                          Bu soru hala cevap bekliyor

ŞeyhSo

Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
Acarlı
Vahap Varol ÜLGEN' Alıntı:
bu forumun arama kısmında "mama tarifi" olarak aratırsanız birçok faydalı bilgi alırsınız.en kolay,en tercih edilen ve en faydalı mama haşlanmış yumurta ve rendelenmiş havuç karışımından olur.tercihe göre başka ilaveler de yapabilirsiniz.dediğim gibi üreticilerin yaptığı mama tariflerini aratırsanız arama butonundan faydalı olur.haşlanmş yumurta sanırım sabah konulup akşam alınmalıdır kuşların önünden.havuç 1 gün kalabilir belki.
Teşekkürler, yapıcam yumurta olayını :)

mori

Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
özeskici
Benim 23 kuşum var mama olarak 1 yumurtayı suda kanatıyorum iyice pişene kadar sonra 1adet orta boy kırmızı havuçu bir kaba rendeliyorum üzerine 1 yemek kaşığı kurutulmuş çekilmiş ekmek koyuyorum üzerine yumurtayı rendeliyorum yumurtanın kabuğunu zarını soyup içine ufalıyorum içine A101 mağazasından aldığım üzüm çekilmiş tozundan 1tatlı kaşığı 1tatlı kaşığı keten çekirdeği tozunu karıştırıp haftada bazen bir bazen iki gün sabah koyup akşam alarak veriyorum yumurtanın bozulacağını düşündüğüm için 10-12 saat gibi bir zamanda alıyorum alışana kadar hepsini bitirmeselerde alışınca hepsini yiyorlar

mori

Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
özeskici
O zaman mamalara neden bebe bisküvisini tariflerde veriyorlar

mori

Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
özeskici
İnternette baktım süt ve ürünleri için Süt vb. laktoz içeren gıdalar, muhabbet kuşları için toksik etki yapabilir, ishale neden olabilir. yazıyor. Süt vb. Kuşlara verilmemesi gereken gıdalar arasında olduğuna göre mümküm olduğunca vermemek  gerekli bu ürünleri demekki. Verilmemesi gereken yiyecekler arasında bu şekilde bir yazıda var,  Abur cubur yiyecekler kesinlikle kuşlarımıza verilmemelidir. Her tür cips, bisküvi, şekerleme vb. ürünler; kuşun sindirim sistemini çökertir, karaciğer ve böbrek iflasına yol açabilir.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Aynen katılıyorum mama kıvamı tutturmak uğruna bisküvi, bebe maması türü şeyleri katmamak gerekiyorda bu forumda tecrübeli bildiğimiz kişilerin bu küçücük canlara kastımı var. Yoksa bilgilendiriyorum diyerek bir rant peşinde olduklarını düşünmek mi gerekiyor. Ben diyorum ki kesinlikle katmayın. Mama kıvamını irmik ve az olmak kaydı ile ekmek kırıntıları ile ayarlayın. Bide anlamadım  bu yoruma tecrübeli bildiğimiz kişiler ve bisküviyi önerenler neden cevap vermiyor.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Israrla sorumu tekrarlıyor ve yanıt bekliyorum. Tecrübesine güvendiğimiz kişilerden. Onlar anladı kim olduklarını.

mori

Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
özeskici
Çok teşekkür ederim erol bey bu konuda gösterdiğiniz kararlılık için. Ustalarımızın görmemesi mümkün değildir diye düşünüyorum en azından birkaç tecrübeli yetiştiricimiz görmüştür neden bir yanıt gelmedi bende merak ediyorum

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Bir sürü tarif inceledim okudum denedim. Kuşlarımın hiçbiri iştahla yemediler. Sonunda anladım ki kuşlar sadece doğal ürünleri yiyorlar :)

Hangi mamayı hazırlarsam hazırlayayım her kuşa 1 kaşık olacak şekilde verdim.

Piyasadaki unlu, bisküvili tarifler veya hazır mamanın içine nemlendirme amacıyla koyulan havuçlu tarifler vs vs. hiçbirini bitirmediler.

Sonunda şu yönteme geçtim. Her sabah havuç ve haşlanmış kabuksuz yumurta. Kabuk niye vermiyorum çünkü doğal yumurtalarımız yok malesef kabuklarda ne olacağı belli değil. Güvenemiyorum. Bu şekilde vermeye başladım ve iri kuşlarım mamanın tamamını bitirmeye başladı. Ufak kuşlar da %80'ini yiyor. Yavrular ise %100'ünü yiyor :)

Daha sonra havuç ve haşlanmış yumurtayı temel besinler olarak kabul ettim. Bu 2'sinin yanına her gün farklı bir takviye yapmaya başladım.

Farklı takviyeler
1- Çörek otu yağı
2- Probiyotik ve multi enzim (çok çok az miktarda verilmeli)
3- Zeytin yağı
4- Keçiboynuzu tozu(çiftleşme dönemindekiler için)
5- Soyulmuş Yulaf + Beyaz Perilla Tohumu
6- Çimlendirilmiş buğday ve maş fasulyesi
7- Sağlık tohumları
8- Kuş toprağı (verilirse mamayla karıştırılıp bulamaç yapılmamalı)
9- Haşlanmış brokoli
10- Öğütülmüş üzüm çekirdeği
11- Öğütülmüş keten tohumu(miktara dikkat edin fazlası tehlikeli)

Bu takviyelerin hepsini severek yiyorlar. Yalnız temel besinlerden çok çok daha az verilmeli bu ürünler.

Bu şekilde hem doğal beslenen mutlu kuşlar elde ediyoruz hem de kuşların mama yemedeki 3 temel amacını sağlamış oluyoruz.
1. amaç hastalıklara karşı korumak
2. amaç darıda az miktarda bulunan protein ihtiyaçlarını karşılamak
3. amaç yavru bakım döneminde kursaklarına daha sindirilebilir besinler vermek

Ayrıca haftada 1 A,D,E,K vitaminlerini almalarını sağlayacak vitaminler suluklarına vermekte fayda var. Yalnız bu vitaminleri vereceğiniz gün mamayı sade yapın. Yalnız yumurta ve havuç olsun mamada.
Kuşlarınız her gün 30 dk doğrudan güneş ışığı alabilecekleri bir ortamda bulunmalılar.
Gaga taşı, kuş kumu, mineral blok ve kalamar kemiği her zaman hazır olacak.
Son olarak da %40-50 aspur içeren ve kaliteli parlak darıdan oluşan yemler kullandıkmı olay tamamdır.

Beslenmeyle alakalı çoğu şeyi özetledim. Bana karşı çıkanlar olabilir. Ama ticari bir dünya için kuşları sağlığından etmeye değmez. Ölen kuşların çoğu kimyasalların iç organlarına verdiği zararlar sebebiyle ölüyor. Doğal ve doğru beslenme çok önemli.

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Mehmet Ali IŞIK' Alıntı:
Bir sürü tarif inceledim okudum denedim. Kuşlarımın hiçbiri iştahla yemediler. Sonunda anladım ki kuşlar sadece doğal ürünleri yiyorlar :)

Hangi mamayı hazırlarsam hazırlayayım her kuşa 1 kaşık olacak şekilde verdim.

Piyasadaki unlu, bisküvili tarifler veya hazır mamanın içine nemlendirme amacıyla koyulan havuçlu tarifler vs vs. hiçbirini bitirmediler.

Sonunda şu yönteme geçtim. Her sabah havuç ve haşlanmış kabuksuz yumurta. Kabuk niye vermiyorum çünkü doğal yumurtalarımız yok malesef kabuklarda ne olacağı belli değil. Güvenemiyorum. Bu şekilde vermeye başladım ve iri kuşlarım mamanın tamamını bitirmeye başladı. Ufak kuşlar da %80'ini yiyor. Yavrular ise %100'ünü yiyor :)

Daha sonra havuç ve haşlanmış yumurtayı temel besinler olarak kabul ettim. Bu 2'sinin yanına her gün farklı bir takviye yapmaya başladım.

Farklı takviyeler
1- Çörek otu yağı
2- Probiyotik ve multi enzim (çok çok az miktarda verilmeli)
3- Zeytin yağı
4- Keçiboynuzu tozu(çiftleşme dönemindekiler için)
5- Soyulmuş Yulaf + Beyaz Perilla Tohumu
6- Çimlendirilmiş buğday ve maş fasulyesi
7- Sağlık tohumları
8- Kuş toprağı (verilirse mamayla karıştırılıp bulamaç yapılmamalı)
9- Haşlanmış brokoli
10- Öğütülmüş üzüm çekirdeği
11- Öğütülmüş keten tohumu(miktara dikkat edin fazlası tehlikeli)

Bu takviyelerin hepsini severek yiyorlar. Yalnız temel besinlerden çok çok daha az verilmeli bu ürünler.

Bu şekilde hem doğal beslenen mutlu kuşlar elde ediyoruz hem de kuşların mama yemedeki 3 temel amacını sağlamış oluyoruz.
1. amaç hastalıklara karşı korumak
2. amaç darıda az miktarda bulunan protein ihtiyaçlarını karşılamak
3. amaç yavru bakım döneminde kursaklarına daha sindirilebilir besinler vermek

Ayrıca haftada 1 A,D,E,K vitaminlerini almalarını sağlayacak vitaminler suluklarına vermekte fayda var. Yalnız bu vitaminleri vereceğiniz gün mamayı sade yapın. Yalnız yumurta ve havuç olsun mamada.
Kuşlarınız her gün 30 dk doğrudan güneş ışığı alabilecekleri bir ortamda bulunmalılar.
Gaga taşı, kuş kumu, mineral blok ve kalamar kemiği her zaman hazır olacak.
Son olarak da %40-50 aspur içeren ve kaliteli parlak darıdan oluşan yemler kullandıkmı olay tamamdır.

Beslenmeyle alakalı çoğu şeyi özetledim. Bana karşı çıkanlar olabilir. Ama ticari bir dünya için kuşları sağlığından etmeye değmez. Ölen kuşların çoğu kimyasalların iç organlarına verdiği zararlar sebebiyle ölüyor. Doğal ve doğru beslenme çok önemli.
Çok güzel yapmışsınız. Ben hep ayrı ayrı veriyodum. Bir de birlikte deneyelim. Teşekkür ederim. Çok faydalı oldu benim için.