Mamayı nasıl vermem gerekir?

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Unuttuğum bir şey olmuş. Yumurtaların üzerinde yatan anne varsa 2-3 günde bir yanına dal darı koymanızı tavsiye ederim. Anne bakım konusunda baya rahatlıyor. Yavrular tüye geldikten sonra da muhakkak yanlarına dal darı koyun. Bu sayede yem kırmayı daha yuvadan atlamadan öğrenirler.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Eğer ki yoksa burası yardımlaşma değil kandırmaca formu. Yanlızca ben üreteyim satayım. Elinde tek kuşu olan öldürsün tekrar alsın bende petshop çu satıcıya terar kuş satayım sürüm yapayım mantığını ararım ben bu işte DE. O küçük canların günahı ne ben anlamış değilim. Eğerki düşünce buysa ben yazıklar olsun diyorum. İnanın yanılmış olmayı çok istiyorum

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Alın size yardımlaşma forum üyesi kardeşlerim bende 10 gün önce sağolsun bir kardeşimiz facebook ta paylaşmış denemeden paylaşmadım.. TRIFLUCAN şurup altı üstü 18 tl. İç parazit, kursak mantarı,, dışkıda yem, beyaz sert dışkı problemi, KURUMA, salyalı kusmalar tümüne kullanın.                Hasta kuşun ağzına 1 damla 3 gün, sağlıklı kuşlara 15 günde koruyucu olarak suluklarına 4-5 damla 1 gün içsinler. Kolay gelsin

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Muzaffer ÖZESKİCİ' Alıntı:
Çok teşekkür ederim erol bey bu konuda gösterdiğiniz kararlılık için. Ustalarımızın görmemesi mümkün değildir diye düşünüyorum en azından birkaç tecrübeli yetiştiricimiz görmüştür neden bir yanıt gelmedi bende merak ediyorum
muzaffer kardeşim burası kandırmaca küçücük canları öldürmece üzerinden rant sağlamaca ve sadece ben üreteyim platformu olmuş ne cevabı bekliyoruz biz merak ediyorum

Çağlayan Levent

Takipçi Üyemiz
Adı
Çağlayan
Soyadı
Levent
Bundan sonra yumurta ve havuctan başka birşey vermeyeceğim kuslarima. Ekstra olarak dogal ve zarari olmayan seyler eklenebilir tabiki de. Dediğiniz gibi az birşey irmiklede kıvam ayarlanabilir. Bu yazılanlardan sonra insan nasıl bebe biskuvisi ve benzeri gibi seyler kullanabilir ki.

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
Ben kullanıyorum bebe bisküvisi hatta abartısız söylüyorum aptamil ve  tarzı şeyler kullanıyorum.
Şimdi olaya hangi pencereden baktığınızla alakalı bu tartışma yaratmak istediğiniz konu yazacak olsam neden kullandığımı abartısız 3 sayfayı tek başıma doldururum.
Daha geçen hafta irmik + havuç karışımı mamasından 45 kuş telef oldu diye paylaştım.
Yazacak olduktan sonra verdiğiniz herşeye bir çamur atarım yada atılır diyelim örnek vereyim mesela.
Buğday cimlendirme diyoruz.
Ben bir çiftçi oğluyum o buğday eline ulaşana kadar (tohum olana)  kadar kaç gübre ve zehir işlemini görüp geçiriyor biliyormusun.
Abartısız yazıyorum en az 5 defa ideal tohum için.
Bu faydalı birşeymi sizin pencereden bakınca??
Peki marketten aldığınız yumurta.?
Devasa tavuk ciftliği gezdiniz mi hiç??? 
Ben gezdim ve tavukların günde 3 defa yumurta yaptığına bizzat şahit oldum normal mi?
Zaten yem olarak ne verdiklerini söylesem burda kimse birdaha tavuk yemez.
Bu faydalı birşeymi aynı pencereden bakınca??
Gelelim kuşlarımızın cok sevdiği havuça??
Nerdeyse buğdaydaki aynı işlemi toprakta görüyor gübre zehir bakımından.
İlaçlı su ile yıkanıyor.
Üstüne birde marketlerde raf ömrü uzasın diye kanserojen madde sürülüyor.
Bu faydalı birşeymi o pencereden bakınca.??
Kuşlar kurumasın diye antibiyotik tarzı ilaçlar yazıyorsunuz bunu kullanın diyorsunuz..
Yani soracak olduktan sonra kuşlara neden su veriyorsunuz yağmur suyu vermiyorsunuz daha doğal diye sorarlar adama.
Ben bebe biskuvini nemlendirmek için süt bile kullanıyorum.
Şırınga yöntemiyle yavru kuşlara verdim ve öyle kemikli kuşlar aldım ki normal cekoslavak kuşlardan iri çekoslavak kuşlarım var ve onları özellikle kendime ayırırım 3 katı fiyat verseler yine satmam.
Zararlı diyecek olduktan sonra. Zararsız ne var diye düşünün derim.
Ben biskuvi veriyorum aptamil dahi veriyorum. Ama şunu o kadar net söylüyorum şükürler olsun sizin gibi antibiyotik ve sözde faydalı olan ilaçları kullanmıyorum.
Yani şu kişiler cvp versin şunlar açıklasın tarzı şeylere gerek yok.
Kuşun duruşundaki sağlığını mutluluğunu o mama için kavga edişelerini izlerim ve bundan doğru yolda olduğumu kendime ispatlar bildiğim yolda devam ederim.
Bunun için ne kendimi ispatlama içerisinde olurum nede kimseyle bu konuda neden kullanıyorsun diye tartışırım.
Cünki ben kuşlarıma bakınca mutlu ve sağlıklı olduklarını anlayabiliyorum...

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Şekerli ürünlerin tamamı kuşlar için zararlıdır. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Yalnızca doğal şeker çok çok az verilebilir.
Süt de şeker içeren bir ürün ve tavsiye etmem.
Ürünlerin 500 sene önceki kadar doğal olmadığı bir gerçek ama yine de araştırma yapılarak alınabilir her şey.
Havucun çoğu zararlı kimyasalı kabuğundadır. Soyarak verilir.
Yumurtayı bildiğim yerden alıyorum ama köy tavuğu yumurtası da bulmak zor. Bu kadar derinlemesine inemeyiz. Kabuğunu vermemek bu iş için bir çözüm yolu.
Arıtılmış alkali su kullanıyorum. (Çeşme suyu kuşlar için ölümcül olabilir yerine göre)

Kuşların severek yediği her şey onlar için faydalı anlamına gelmez. Uyuşturucu bağımlısı insanların ortasına uyuşturucu atınca da birbirleriyle kavga ederler.  Şeker de bir bağımlılık maddesidir.

Şeker ve unlu mamüller insanlar için nasıl zararlıysa kuşlar için de zararlıdır.

Sonuç olarak herkes doğru bildiğini yapsın mantığıyla bu işler olmaz. Bu forumun amacı doğru neyse onu konuşmak. Herkes fikrini söyleyecek. İtirazı olan itiraz edecek. Çok büyük üretici olarak gördüğünüz kişiler bile çoğu şeyi bilmiyor. Çoğu kişinin kuşları çiftleşme uğruna telef oluyor.  Veterinerlerin sitelerinden ölen kuşların iç organlarına bakın. Verilen mamaların etkisini göreceksiniz.

Kuş üstadı değilim ama çok araştırıyorum. Daha doğru bilgisi olan paylaşsın.

Mehmet Ali IŞIK

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Ali
Soyadı
IŞIK
Çimlendirme tohumlarını iyice yıkayarak ve dezenfekte ederek kuşlara vermelisiniz. Bunun için özel satılan solüsyonlar var. Bunu atlamışım.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
M.Emin TÜFEKÇİ' Alıntı:
Ben kullanıyorum bebe bisküvisi hatta abartısız söylüyorum aptamil ve  tarzı şeyler kullanıyorum.
Şimdi olaya hangi pencereden baktığınızla alakalı bu tartışma yaratmak istediğiniz konu yazacak olsam neden kullandığımı abartısız 3 sayfayı tek başıma doldururum.
Daha geçen hafta irmik + havuç karışımı mamasından 45 kuş telef oldu diye paylaştım.
Yazacak olduktan sonra verdiğiniz herşeye bir çamur atarım yada atılır diyelim örnek vereyim mesela.
Ben bir çiftçi oğluyum o buğday eline ulaşana kadar (tohum olana)  kadar kaç gübre ve zehir işlemini görüp geçiriyor biliyormusun.
Ben gezdim ve tavukların günde 3 defa yumurta yaptığına bizzat şahit oldum normal mi?
İlaçlı su ile yıkanıyor.
Kuşlar kurumasın diye antibiyotik tarzı ilaçlar yazıyorsunuz bunu kullanın diyorsunuz..
Yani soracak olduktan sonra kuşlara neden su veriyorsunuz yağmur suyu vermiyorsunuz daha doğal diye sorarlar adama.
Şırınga yöntemiyle yavru kuşlara verdim ve öyle kemikli kuşlar aldım ki normal cekoslavak kuşlardan iri çekoslavak kuşlarım var ve onları özellikle kendime ayırırım 3 katı fiyat verseler yine satmam.
Ben biskuvi veriyorum aptamil dahi veriyorum. Ama şunu o kadar net söylüyorum şükürler olsun sizin gibi antibiyotik ve sözde faydalı olan ilaçları kullanmıyorum.
Kuşun duruşundaki sağlığını mutluluğunu o mama için kavga edişelerini izlerim ve bundan doğru yolda olduğumu kendime ispatlar bildiğim yolda devam ederim.
Bunun için ne kendimi ispatlama içerisinde olurum nede kimseyle bu konuda neden kullanıyorsun diye tartışırım.
ayrıca mecbur kalmadan kimyasal ilaç kullanmam. Antibiyotik olarak siyah üzüm çekirdeği tozu, sindirime yardımcı kuru ve taze nane ishale patates püresi pirinç lapası, tüy sorunlarına salatalık(parlak ve kuvvetli olur), elma sirkesi, vs, vs. Siz tavuklara verileni söyleyememişsiniz ama otçul hayvana kendi cinslerinin temizlendikten sonra geri kalan pisliklerden yapılan yemi veriyorlar. Sizde otçul ve tahılcı hayvana süt ve mamüiü veriyorsunuz. Benzinli araba mazot yakmaz kardeşim

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
M.Emin TÜFEKÇİ' Alıntı:
İlaçlı su ile yıkanıyor.
istersen su yerine süt ver ben süt ve ürünleri (evde yapılan yoğurdun süzülen suyu hariç) zararlı diyorum. Kursak mantarı ve akabinde kuruma hastalığına sebebiyet verir. Su niyetine ver beni bağlamaz

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
Bende diyorum ki veriyorum zaten.
Hatta evimde alıştırdığım kuş her sabah kahvaltıda benimle beraber peynir yiyor 8 yıldır bağımlı diyebilirim. 
Siz veren varmı demişsiniz ısrarla sormuşsunuz bende verdiğimi söyledim daha kemikli iri kuşlar elde ettiğimi söyledim.
Kuruma felan yok şükür ilaçta kullanmıyorum. 
Bu kadar net.
Siz yaparsınız yapmazsınız size göre zararlıdır veya değildir.
Onun için burdaki kimseye cvp verin şunu yazın bunu yazın demenize gerek yok duymak istediklerinizi zaten araştırıyorum demişsiniz yazmışsınız ayrıca zaten daha önce çok konuşulmuş bu konular onada baksaydınız.
Bana göre kuşun iskelet yapısı kemikleri önemli.
Bu her düşünebilen için değişir belki ama kuşun sağlığı yavru iken başlıyor.
Anlatılan herşeyi vermeyecek olsak dediğimiz gibi sadece yağmur suyunu vermek için yağmurun yağmasını beklerdik.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Israrla veriyorum diyorsanız veriyorsunuzdur. Ama kusak mantarı yaptığı tartışılmaz iken madem bunu önleyici olarak ne tatbik ediyorsunuz. Bunuda paylaşın forumdaki kardeşlerle.

M.Emin

Üyemiz
Adı
Mehmet emin
Soyadı
Tüfekçi
Sorduğunuza zaten cvbı ilk attığım mesajdada yazdım ikincidede karşılaşmadım hiç öyle bir sorunla şükürler olsun.
ben sadece ilaç antibiyotik olarak sadece tetra kullanırım oda kışa girerken soğuk algınlığına karşı dirençli olabilmeleri için 1 defa.
Onuda tavsiye ettim burdaki arkadaşlara kardeşlere zaten.
Adanada hava hızlı değişir sabah yaz gece kış o yüzden
Bana sorsanız ishal için hangi ilaç kuruma için hangi ilaç Vs diye bilmem he ben dal darı hariç 40 cesit değişik yem markalarınıda bilmem.
Şimdi size desem ki 
Ayda 1 defa 3 gün boyunca kafeslerden yemi alıp sadece marul nane maydanoz veriyorum diye belki inanmayacaksınız nasıl ishal olmuyorlar diyeceksiniz ama bunu yapıyorum yani her ayın 20sinde başlarım 2 veya 3 gün sadece yeşillik veririm.
Sen periyodik bakım cizelgesi cıkartmazsan ben kuşa sadece yem köy yumurtası ve havuç vermeyi kuşa iyi bakmak hasta olursa ilaç veririm idüzelir diye düşünürsen o kuş kurur tabiki.
Bir insan düşün sadece patates ve köy yumurtası yiyor.??  Diğer vitaminler vücuda iyi veya kötü gelecek bakteriler nerde.?? Diğer besinlerde??
Kuşun bağışıklık sistemini öldürüyorsunuz haberiniz yok..
Kuşun kursağı bembeyaz olacak o zaman o kuş sağlıklı sanıyorsunuz. Olmaz kardeşim bu kursak kursak herşey olacak içinde zararlısıda olacak faydalısıda.
Dediğim gibi benim neyi ne için verdiğimi yazacak olsam sadece 3 forum sayfası işgal eder burda.
Benim görüşüm ilaç vitamin vs kullanmaktan daha faydalı verdiğim şeyler.
Yani tartışmamızın anlamı yok sordunuz periyodik olarak yavrularda veriyorum iskeletleride sapasağlam oluyor kanısına vardım.
Şu olunca noluyor bu olunca noluyor diye sormanıza gerek yok başıma gelmiyor.
Kuruma sıkıntılı bi hastalık kuş için Allah uzak etsin ama güneş ışığından mahrum kalmak ve stres kuşu kurumanın başlıca sebebi diye biliyorum.
Düzgün bir periyodik beslenme değil bence. Beslenmeden olacak olsa dışarda cukurova gibi bir yerde bu kadar ürünün toprağa ekilip zehirler gübreler atıldığı bu kadar yeşilin olduğu bir yerde serçe kalmazdı.
Saka kanaryaları dut ve üzüm ağaçlarımızın üzerine yuva yapıp üremezdi.
Size göre kendiniz. Bana göre ben haklıyım bu değişmez insanı ayıran bu zaten düşündüklerimiz.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Nane kekik maydanoz ben bunları en az 2 mamada bir veriyorum kekik bir antibiyotik nane ise sindirim düzenleyicidir. Esas antibiyotik üzüm çekirdeği tozu. Yani mecbur  olmadan bende ilaç kyllanmam konu ilaç konusu değil dir. Mecbur kalmadıkçada kimse kullanmasın. Bu foruma ufacık bir soru sorulduğunda 10 kişi atlıyor yok şu ilaç yok bu ilaç. Şu ilacı satayım, bu ilacı pazarlıyayım, yok falancada var gibi konu ilaç konusu değil ama dediğine göre bu kuşlar sizin oralarda başka buralarda başka sindirim şekli uyguluyorlar herhalde.  C:)