Manisadan Herkese Selamlar

xxenginxx

Yeni Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
çiğ
İki arkadaş hobi olarak başladığımız muhabbet kuşu yetiştiriciliğini büyütmek istiyoruz 100 metrekare dükkanımız var kafeslerimizi ve salmalrımızı hazırladık kuşlarımızı yavrudan mı almamızı tavsiye edersiniz yoksa hazır takımmı aanını nasıllmalıyız birde kümesin  dezenfektanını nasıl yapmalıyız yorumlarınızı bekliyoruz

engin03

Yeni Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
bayraktar
Adaşım merhabalar benim tavsiyem yavrudan başlaman.Ben yavrudan başladım gidişat çok iyi. başarılar dilerim..

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Muhabbet üretcilerinin vatanındasınız Manisada çok değerli üreticiler var üretimimde etken olan Manisadan aldığım ing kırması dişi kuş veren arkdş tüyleri kadar kuş alırsın temennisinde bulunmuştu duası kabul oldu. 2-3 aylık kuşlar temin edin farklı kümesleren görerek alın.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yavrudan başlarsanız ilerisi sağlıklı olur kanısındayım  selametle

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Selamlar ;
Size tavsiyem kendinize biraz da olsa artık yapmayı düşündüğünüz çift sayısına oranla ona siz karar verin hazır çiftlerden alın gerisini de direkt yavrudan devam edin.Hazır çift alın ki sizde hem bıkkınlık olmasın kümeste bir yavru sesi olsun uğraşı olsun hem de azda olsa masrafınız çıksın çarkınız dönsün.Ama bu oran % de 20yi geçmesin.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
sabırlı iseniz  :D :D :D farklı farklı kümeslerden yavru muhabbet alınız....

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Bilal ERDEM' Alıntı:
Selamlar ;
Size tavsiyem kendinize biraz da olsa artık yapmayı düşündüğünüz çift sayısına oranla ona siz karar verin hazır çiftlerden alın gerisini de direkt yavrudan devam edin.Hazır çift alın ki sizde hem bıkkınlık olmasın kümeste bir yavru sesi olsun uğraşı olsun hem de azda olsa masrafınız çıksın çarkınız dönsün.Ama bu oran % de 20yi geçmesin.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
xxenginxx' Alıntı:
İki arkadaş hobi olarak başladığımız muhabbet kuşu yetiştiriciliğini büyütmek istiyoruz 100 metrekare dükkanımız var kafeslerimizi ve salmalrımızı hazırladık kuşlarımızı yavrudan mı almamızı tavsiye edersiniz yoksa hazır takımmı aanını nasıllmalıyız birde kümesin  dezenfektanını nasıl yapmalıyız yorumlarınızı bekliyoruz
Manisa merkez de isen yeni perşembe pazarı araç gaz ölçüm noktasının hemen 10metre ilerisinde veteriner ibrahim bey var sana yardımcı olacaktır en uygun dezenfektanlar onda bulunur ben 2 ader dezenfektan kullanırım brincisi valodin  2. virkon s ;)Ayrıca aynı kümesten bildiğiniz damardan kuş almanızı tavsiye ederim

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Ayrı kümeslerden alınarak kurulacak kuşların sağlık açısından problem teşkil edeceği kanatindeyim.Bir de her yiğitin yoğurt yiğişi farklı.Benim hazırladığım mama ile yem çeşidini sen    uygulamıyorsundur.Bu da kuşlar da adaptasyon ve problemler ile birlik de hatta hatta ölümlere sebebiyet vermek de.Benim aciz hane hemşerin olarak tavsiyem tek kümes ve bakımın aynı tarz da devamı.Bakımı beğenmediysen yavaş yavaş adaptasyondan sonra kendi tarzına döndürebilirsin.Bu aşama dilimin de kuşlarını tanıyacağın için her hangi en ufak değişiklileri farkedebilir ve müdahale edebilirsin.Benim bir arkadaşım ayrı ayrı temin ettiği farklı kümeslerden kuşlar yüzünden 45 çift damızlık ile 100-110 civarı yuvada ki yavru kuşlar ile birlik de toplamın da 200'e yakın kuşu gömmek zorun da kaldı.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kesinlikle yavrudan başlayın anaç kuşun ne olcağı belli olmaz çok başınız ağrır çok sorun yaşarsınız yavruya bakmaya bilir yumurtayı kırar veya çok uzun süre yumurtlamaya bilir kendi ürettiğim yavruları 4 aylık oldukların da eşe atıyorum ortalama çoğu 1 hafta içinde yumurtluyor

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Yavrudan başlamanız en iyisi olur. Kuşlar yeni ortamlarına daha çabuk uyum sağlarlar

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Aramıza hoşgeldiniz yetişkinlerde yer değişikliği eş olmama hastalık gibi sorunlar yaşamamak için sizin bakımınıza alışmaları açısından yavru kuş en garanti yol

mete208

Yeni Üyemiz
Adı
metehan
Soyadı
bozkurt
aramıza hoş geldin hemşerim diğer arkadaşların dediği gibi üretim hanene yavru kuş almanı tavsiye ederim yardım edebileceğim konular olursa üretim hanem yeni perşembe pazarının orada ki pehlivan oğlu marketin arka sokağında beklerim