mantar mi (resimli)

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk

Bu benim kusumun resmi degil ama kusumun gagası ve gagasının kenarı aynı böyle oldu.. galiba mantar ne yapmam lazım vazelin mi suremeliyim?

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
sabah gürdüğümde mantar olduğunu tahmin ettim ve vazelin sürdüm. umarım biran önce iyileşir ve başka yerlerine de yayılmaz. oysaki gün aşırı kafes ve yemliğini yıkıyorum. sulugunu hergün yıkıyorum. kafes doğalgaz peteğinin yanında duruyodu acaba ondan mı oldu bilemedim doğrusu.
peki iyileşir değil mi çok ciddi bi sorun mu sizce?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Hande ÖNENERK' Alıntı:
sabah gürdüğümde mantar olduğunu tahmin ettim ve vazelin sürdüm. umarım biran önce iyileşir ve başka yerlerine de yayılmaz. oysaki gün aşırı kafes ve yemliğini yıkıyorum. sulugunu hergün yıkıyorum. kafes doğalgaz peteğinin yanında duruyodu acaba ondan mı oldu bilemedim doğrusu.
peki iyileşir değil mi çok ciddi bi sorun mu sizce?
size bağlı ;
sabah akşam günde iki kere vazelini mantarlı bölgelere sürerseniz en geç 2. günde iyileşmeyi görürsünüz bu uygulamaya devam edin bittiğinden emin olduktan sonra 2-3 gün daha devam edin
tedavisi basittir fakat tedavi edilmezse sonu kesinlikle ölümdür...

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Ömer ADAM' Alıntı:
size bağlı ;
sabah akşam günde iki kere vazelini mantarlı bölgelere sürerseniz en geç 2. günde iyileşmeyi görürsünüz bu uygulamaya devam edin bittiğinden emin olduktan sonra 2-3 gün daha devam edin
tedavisi basittir fakat tedavi edilmezse sonu kesinlikle ölümdür...
Sabah sürdüm az önce de sürdüm umarım iyileşir ya. Birden bire oldu sanki hiç farketmedim daha önce  :(  vazelini çok zor sürüyorum yalnız kuş bana alışkın olmadıgı için gagasına sürerken vazelinli parmagımı gagalıyor bi zararı olur mu vazelinin kuşa?

jazz45

Yeni Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
AVCI
aynısı benim dişidede var vazelin sürmeye başladım.. Ah bide ciyaklamasa  :)elime alıyorum diye

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Hande ÖNENERK' Alıntı:
Sabah sürdüm az önce de sürdüm umarım iyileşir ya. Birden bire oldu sanki hiç farketmedim daha önce  :(  vazelini çok zor sürüyorum yalnız kuş bana alışkın olmadıgı için gagasına sürerken vazelinli parmagımı gagalıyor bi zararı olur mu vazelinin kuşa?
yok bi zararı olmaz sürün
özellikle akşamları unutmayın mantar gece karanlıkta daha hızlı yayılır ve birde söylemeyi unuttum ayaklarınada sürün ayaklarını bacaklarını kaşıdıkca oralarada serper yeni aklıma geldi bi konrtol edin yoksa bile sürün önlem amaçlı

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Sedat AVCI' Alıntı:
aynısı benim dişidede var vazelin sürmeye başladım.. Ah bide ciyaklamasa  :)elime alıyorum diye
Benimkisi de cok ciyaklıyo bi de surdugume emin olamiyorum gagasinin kenarlarina surdurtmuyo.  :(

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Ömer ADAM' Alıntı:
yok bi zararı olmaz sürün
özellikle akşamları unutmayın mantar gece karanlıkta daha hızlı yayılır ve birde söylemeyi unuttum ayaklarınada sürün ayaklarını bacaklarını kaşıdıkca oralarada serper yeni aklıma geldi bi konrtol edin yoksa bile sürün önlem amaçlı
Bu bilgiyi verdiginiz iyi oldu tesekkur ederim gercekten :)

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Beş gündür vazelin sürüyorun bi faydasını görmedim. Yarın veterinere götürmeye karar verdim cünkü gagasıni sürekli tünege sürüyor kaşimaya çalışıyor. Belki başka bi rahatsızlıgi vardir.  :(