Mantar mı yoksa farklı bir şey mi ? ACİL

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Bi arkadaşın kuşu bu hale gelmiş ne yapabilirim dedi bu olay mantar mı yoksa farklı bir şey mi ? Tedavisi nedir ?

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
Mantar her gün sabah akşam vazalin sürün birde üst gagayı tırnak makası ile düzeltip gaga taşı koyun bir süre sonra düzelir geçmiş olsun

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Erol İMECE' Alıntı:
Mantar her gün sabah akşam vazalin sürün birde üst gagayı tırnak makası ile düzeltip gaga taşı koyun bir süre sonra düzelir geçmiş olsun
Bende mantar dedim ama değil gibi bu farklı felan deyince muallakta kaldım. Sağolun

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
3 yıllık az tecrubeme de dayansa mantar olduğuna eminim.vazelin ya da terramycin surunuz bir şeyi kalmaz.Göründüğü kadar zor bir durum değil geçmiş olsun.Arkadaşiniza tavsiyem tuneklerin ve yemliklerin özellikle altındaki boş olan kısmı temizlesinler sıcak suda .konaklarini buralar olarak seçerler genelde...

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Berkan VALER' Alıntı:
3 yıllık az tecrubeme de dayansa mantar olduğuna eminim.vazelin ya da terramycin surunuz bir şeyi kalmaz.Göründüğü kadar zor bir durum değil geçmiş olsun.Arkadaşiniza tavsiyem tuneklerin ve yemliklerin özellikle altındaki boş olan kısmı temizlesinler sıcak suda .konaklarini buralar olarak seçerler genelde...
Kuş besleyipde bu seviyeye gelene kadar müdahale etmeyen insanlara çok kızıyorum ne hale gelmiş garibim. Hatta dediğiniz gibi önceden tedbirinin alınması temiz şartlarda bakılması lazım ama olmuş olan düzelir inşallah.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
nevzat37' Alıntı:
kuşlarımda mantarmı var yardımcı olursanız sevinirim.

Evet acilen varsa avipom mermem ve vazelin kürü uygulayın.Burun deliklerine ve ağzının içine dikkat ederek kulak çöpüyle sürün ayaklarada sıçramış olabilir oralarada sürün..Ayrıca yemlik, suluk, tünek gibi ekipmanları dezenfekte edin kafeside yıkayın.