mantara karşı: sabah avipom akşam vazelin?

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
---- iki farklı kuşçum da beyaz albino dişimin, erken safhada mantar olduğunu söyledi, 2 günde bir avipom sür dediler. alt üst gaga çevresine göz çevresine ayak ve bacaklarına sürüyorum 2 günde bir ama bunu her güne çıkartacağım.

-- prospektüsünde ise ilacı hergün sürün diyor, ayrıca akşamları vazelin sürmeyi düşünüyorum sabaha kadar tahriş olan yerler yenilensin diye.

---- arama motorunu kullanıp değerli arkadaşlarımızın paylaşımlarını okudum ama aynı gün içinde hem avipom hem de vazelin kullanana rastlamadım, halbuki bana mantıklı geliyor

-- Lütfen  Üşenmeden fikrinizi söyleyiniz, konu kabak tadı vermiş olsa bile :)

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman

--- çekebildiğim en iyi foto bu maalesef. sağ göz çevresinde tüh seyrelmesi ve gözün çok hafif kapanması söz konusu. ağır kokulu ve yapış yapış özellik gösteren aviprom krem sürülmüş hali bu foto. Tedavi başlamadan önce de böyle görünüyordu ne yazıkki  :(
--- ara sıra da hafif bir hapşırma sesi çıkarıyor çok nadir, 2 hafta önce de vardı ama sürekli olmadığı için önemsemedim.

--Sorum aynı: hem vazelin hemde aviprom aynı günder gider mi?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sorunuzun yanıtını bilmiyorum ama bana veteriner bu ilacı vermişti bu ilacı kullanmıştım iki üç günde iyileşti bayada çoktu mantarı.

BiyoTeknik Tricopom Antibakteriyel Krem 10 gr; * Köpek, kediler ve kuşlar için, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı etkili kremdir. * Deri, kıl ve tırnaklarında görülen dermatofitoz (Trycophyton ve microsporum) enfeksiyonları, nemli deri ve mukozaların enfeksiyonlarında (moniliasis) kullanılmaktadır. * Antibakteriyel ve antifungal etkilidir. * Gram pozitif ve gram negatif bakterilere karşı güçlü bakteriostatik ve bakterisid etkiye sahip antiseptiktir. * Mantar enfeksiyonlarına karşı antifungal etkilidir. 
Kullanım Şekli; * Lezyonun bulunduğu bölge temizlenir ve kıllar kesilir. * Tam bir iyileşme sağlanıncaya kadar hergün 5 cm2 'lik alan için, 5 mm hesabı ile uygulanması tavsiye edilmektedir. * Uygulama için pamuklu çubuk kullanılması veya eldiven giyilerek uygulama yapılması tavsiye edilmektedir.  Uyarılar; * Uygulama sırasında eldiven kullanılması tavsiye edilmektedir.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
hapşırma sesi derken bunun nasıl olduğunu açabilir misiniz?
eğer iç organlarında da,kursağında da mantar enfeksiyonu varsa hapşırma sesine benzer bir ses çıkarabilir.kursak candidiasiste mesela böyle bir durum olabiliyor.

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
--- sanki burnunda birşey var da nefes verip çıkarmak ister gibi  ::) ifade etmek zor