Mantolu muhabbet kuşu almak istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Aslan Hoca

Yeni Üyemiz
Adı
Aslan
Soyadı
ARSLANKOL
Selamlar arkadaşlar. Mantolu muhabbet kuşu almak istiyorum ama görmeden de almak istemiyorum. Benim için tavsiyeleriniz nedir ? Neye dikkat etmem gerekir ? Ve eğer aranızda mantolu muhabbet kuşu üreten varsa benimle özelden irtibata geçebilir mi?

Tel : 0 542 261 61 41

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ailemize  hoş geldiniz  Aslan bey.. bir  kaç tanıdıgım var  size  tavsiye edebileceğim..
ve  hangi ildensiniz tekmi  çift mi  yavrumu  damızlık mı???
tepeli  kıvırcık  mantolu  horogomo  bu tur  kuslar  genetik olarak  tüy bozukluğu  olan kuslardır  bir vasıf yada tür  değildir... tıpkı diğer  varlıklardaki gibi... şöyle düşünün  insanlarda  olan  kıl  çokluğu yada  bölgesel  lekeler gibi... örneğin albino nasıl  hayvan  türünde  bir  genetik hastlıksa  insanlarda da  var...  google  görsellere  bakın  ' zenci  albino insan dahi var'  normalde  zenci olması gerekir ama  değil.... gibi gibi  lakin değişik  görselliği  yüzünden göze hoş geldiği için  tercih ediliyor...  diğer  kuşları nasıl alıyorsanız  seçip beğenip onlarda  aynı sekılde  bakıp alırsınız... duruşu  yaşı tüyleri  popo kısımları gibi... yada  güvendiğiniz  bir üreticiden onun tavsiyesi üzerine alabilirsniz..