Mavış ile Feriş

mavış ile feriş

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Simsek
Merhaba eşimle birlikte Muğla Dalaman'dan katılıyoruz, Adım Emre.
Bunlar da kuşlarımız. Yeşil olanı(Feriş) geçen sene dişi diye aldık, mavi(mavış) olanı da bu sene erkek diye aldık. Tabi cinsiyetleri hakkında şüphelerimiz var. Mavış daha 2-3 aylık.
Onların rahatı için sizlerden gelen bütün önerilere açığız.
İkisi de ele geliyor. Mavış şu an için daha cana yakın, Feriş'in geçmişte komşunun çocuklarından ufak travmaları var ondan dolayı olsa gerek biraz yabani.
Emre Şimşek

Feriş:

Mavış

mavış ile feriş

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Simsek
Burada da görüldüğü gibi Feriş hala biraz yabani.

Mavışı da bizden çok kıskanıyor belli ki:

Acaba bunların ikisi de dişi olabilir mi?

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
bence maviş dediğiniz kuşunuzun göz irisine bakarsanız 2-3 aylıktan fazla olduğunu gösteriyor gibi.eminsiniz 2-3 aylık olduguna ...bu arada feriş dişide mavişe bir sey diyemiycem.fotoda cere rengi tam net değil:) iyi günler dilerim.

mavış ile feriş

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Simsek
Doğan bey teşekkür ederim ilginize.
Valla bize satarken 45 günlük dediler ona göre kabaca bir hesap yaptım. Daha büyük olması işime gelir Feriş'le yaş farkı olmasını istemem :)

Gidip iki fotoğraf daha çektim bir de şu açılardan bakın.
Alırken erkek diye sattılar emin misiniz dedim şüphemi giderecek bir cevap veremedi satıcısı.

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
2 si de dişi ve mavi olan 2-3 aylıktan büyük.yavru almak istiyorsanız birini değiştirmeniz gerekecek

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
merhaba kuşlarınızın ikiside dişi mavi olan kuş farkettiyseniz gözünde halka oluşmuş ne kötü altı aydan büyük  bir kuş kuşların bir tanesini erkek bir kuşla değişmeniz gerekiyor kolay gelsin :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kuşların ikiside dişi ve arkadaşların dediği gibi yaşlarıda küçük değil en az 6-7 aylık. Ayrıca kuşlarınızın cereleri kahverengiye dönmüş kızışmışlar ya birini verip erkek alın yada kıyamazsanız ikisinede birer erkek alın anlaşacakları erkeklerle eşleştirilirlerse kısa zamanda yumurtlayacaklardır.

Adı
Serdar
Soyadı
POLAT
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Kuşların ikiside dişi ve arkadaşların dediği gibi yaşlarıda küçük değil en az 6-7 aylık. Ayrıca kuşlarınızın cereleri kahverengiye dönmüş kızışmışlar ya birini verip erkek alın yada kıyamazsanız ikisinede birer erkek alın anlaşacakları erkeklerle eşleştirilirlerse kısa zamanda yumurtlayacaklardır.
+++

mavış ile feriş

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Simsek
Geçen ay uzun bir seyahate çıkmıştık, döndüğümüzde kuşlarımızın ikisi de rahmetli olmuşlar. Ya bizde ya da komşuda cereyanda kalmışlar zavallılar  :(

yunus_emre

Yeni Üyemiz
Adı
Yunus Emre
Soyadı
TURAN
Kuşların ikiside dişi. Aynı zaman da da kuşlarınız kızışmış iki tane olgun ve uygun erkek kuş almanız durumunda seri üretime başlarsınız :) şimdiden hayırlı olsun :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Arkadaşlar siz yazılanları okumadan mı yorum yazıyorsunuz kuşların ikiside ölmüş demişler siz eş alın ikiside dişi filan diye yorumlar yazmışsınız.. Emre Bey çok üzüldüm konuyu ilk açtığınızda da görmüştüm kuşları çokta güzel iki dişiydi. Bence yakınlarınızda ki bir üreticiden genç ve güzel bir çift alın.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Y.Emre TURAN.' Alıntı:
Kuşların ikiside dişi. Aynı zaman da da kuşlarınız kızışmış iki tane olgun ve uygun erkek kuş almanız durumunda seri üretime başlarsınız :) şimdiden hayırlı olsun :)
Mahmut KARAYOL' Alıntı:
yorum yapmak için, yorum yapmayın!!!
önce bir okuyun neler yazılmış neeee neeee
adam kuşlar ölmüş diyor...

yunus_emre

Yeni Üyemiz
Adı
Yunus Emre
Soyadı
TURAN
siteye telefondan girdiğimiz için bütün yorumları okumadığımız olabiliyor  neeee bunu bu kadar büyütmeniz çok ironik  neeee amacımız yorum yapmak için yorum yapmak değil elbette... amacımız yardımcı olmak  neeee

mavış ile feriş

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Simsek
İlginiz için çok teşekkür ederim, muhtemelen emanet verdiğim arkadaşın suçu yok, çünkü ben onlara götürdüğümde kuşların pek tadı yoktu.
Bizim hanım yeni kuş istemedi çünkü bağlandığı zaman kopması çok zor oluyor.
Artık arada bir fotoğraflarına bakarak kuşlarımızı hatırlamaya çalışıyoruz sadece...
:(
Tekrardan herkese teşekkürler, hayırlı günler.